adventes laika.

6. dec 2012. 09:10

Pasaule klusuma burvībā tīta,
Debesu gaismas svētīta,
Dievišķa brīnuma gaidās slīgst...

Jā, laiks skrien ātrāk, nekā mēs dažreiz domājam. Ar pirmās svecītes iedegšanu Adventes vainagā svētdien sākas Pirmā Advente un mūsu mājā ienāk apaļais Adventes vainags, kas tradicionāli ir zaļā krāsā un simbolizē dzīvību visos tās aspektos- dzimšanu, aiziešanu no šīs pasaules un mūžīgo dzīvi.Ikvienam mums šis laiks saistās ar kaut ko savu.

Adventes laiks man saistās ar tumšā laika beigšanos un gaišā sākumu. Varbūt tas ir vairāk ārēji – vainadziņi, svecītes, bet tas gaišums noteikti palīdz arī iekšēji cilvēkiem justies labāk!

Tomēr esmu pārliecināta, ka laiks līdz Ziemassvētkiem - šīs četras nedēļas - katram cilvēkam ir īpašas. Apziņā vai zemapziņā mēs katrs kaut ko gaidām. Vai brīnumu? Varbūt… Visticamāk - vienkārši gaismu, kas atgriezīsies. Vēl tikai četras nedēļas, un laika rats griezīsies citādāk, dodot vairāk gaismas dienai, mazāk tumsas atstājot naktij…
      Par Adventi saka - pārdomu laiks. Pārdomas nav viegls process, un nebūs vieglas šīs četras gaidu nedēļas līdz Ziemassvētkiem. Tās ieraus mūs sadzīviskā pirmssvētku drudzī un, iespējams, no kāda tumša stūra palaikam uzglūnēs nejaukā rudens vakaru viešņa - depresija. Bet varbūt tā vairīsies no tavas iedegtās sveces? No skuju vīraka, ko uzvēdī apaļais Adventes vainags? Labs skumju vairogs ir cerību stars. Uz ko cerēt – jūs teiksiet… Ak, mīļie! Cik daudz brīnumainu un labu lietu ir, par ko padomāt Adventes sveces gaismā! Jo nav taču tā, ka dzīve no mums ir tikai ņēmusi un ņēmusi, neko nedodot pretī. Varbūt neesam pratuši patiesi novērtēt to, kas mums dots. Gudri ļaudis māca, ka apmierinājums un gandarījums nav meklējams mantu pasaulē, ārpus mums, bet paša dvēselē. Pavērsim durvis uz to Adventes sveču gaismā!

Esaicinu arī Teviuz pārdomu brīdi par savu dziļāko būtību, sevis un vides sev apkārt sakārtošanu un pilnveidošanu.Tad ar jauniem spēkiem, mērķiem un idejām dosimies iekšā ja ne gluži jaunā dzīvē, tad jaunā gadā noteikti.

Atslegas vārdi: Adventes laiks0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Dzēsts profils 6. dec 2012. 10:01

organizēta kolektīvā pārdomāšana... tāpat katrs domās savu...-ko domās.
Pārskats par gadu...sev.  

Sandris X. 6. dec 2012. 09:59

Autorizācija

Ienākt