Tad nu,gudrīši,kliedējat manu neziņu!

11. dec 2012. 12:13

       Pieklājība ir visnotaļ apsveicama lieta un pret to iebildumu nevarētu būt, tādēļ sarunās un masu mēdijos veido pieklājības formu, pieliekot uzvārda priekšā katrai tautai raksturīgo /ser,herrn,pan,ponas,gospoģin,señor u.t.t./. Latvji laikam pasaulē ir vienīgā tauta,kurai vārdiņš - kungs ir aiz uzvārda,turklāt, ģenetīvā. Ņemsim par piemēru Liepiņa kungu, kuram Liepiņam no visa milzīgā Liepiņu pulka viņš ir kungs? Likt to kungu pirms uzvārda? Sanāk kaut kā neveikli. Laikam šā iemesla dēļ masu mēdiji neizmanto pieklājības formu un laiž kā laukos: goča Grieta un suns Duksis. Iespējams, ka tā ir Amērikas skola. Tā čomiski izklausās - Repše aizbrauca.....bet Kariņam ir gaidāmas....Varbūt tomēr civilizētāk būtu pielietot  ''kungu",jo tas mazinātu agrevisitāti. Piemēram,Šodien Ventspils mēram Lemberga kungam jālido uz Angliju,lai.....bet bijušais TP līderis Šķēles kungs patreiz ar ģimeni dosies ...Piekritīsiet taču - informācija sniegta pieklājīgā veidā.
    Tad nu, gudrīši. kliedējat manu neziņu!

Atslegas vārdi: latvji0, goča0, gudrīši0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

Kurzemniece E. 18. dec 2012. 19:17

priecājies,ka neko nesaproti.Tā vieglāk dzīvot,jo nav jau ko saprast.

Soy P. 12. dec 2012. 12:16

   Re, liekas,ka "Amigos"-ā tmēr varētu izvērsties dialogs par lietām!
   Krīgerkundzei /re,esmu atradis izeju,tikai skan nesolīdi!/ apsolu painteresēties Kārļa Lielā laika Atpūtās,taču,man liekas,ka  Pļuktvasere un Baltaliņš tur būtu dēvēti par kungiem.
   Niknajiem komentētājiem gribu jautāt, vai cietumā nevajadzētu sēdēt tiem, kuri izsniedza atļaujas parlieku šiverīgajiem, vai likumdevēju caurie likumi arī nav noziegums.Kā vispār var būt tāds jēdziens - ļaunprātīgs komunālo pakalpojumu nemaksātājs? Cik godīgi ir likt godīgiem cilvēkiem ciest aukstumu šādu radījumu dēl. Tāda situācija ir amorāla, taču likumdevēji gadiem netiek galā ar šo ;"grūto''lietu. Paši tak esam ievēlējuši: tik smuks un labs izskatās. Bet kā ar profesonalitāti? Viss ir ļoti vienkārši - finanšu ministrs gādā naudu, bet ekonomikas ministrs ekonomiski to tērē.Tautai nav jāzin kādēl nav naudas. Domājiet, kungi, ar savām galvām, jo žurnālistiem ir cits saimnieks,kuram ir citas intereses, tādēļ žurnālistu sniegtā "barība" nebūtu lietojama.

vilnis s. 12. dec 2012. 10:18

  Kliedejo tavu neziņu gribetu vērst tavu pratu sekojosiem faktiem . lielaka daļa no tevis minetajam personam ir tautas kalpi ka gan tie varetu but uzrunajami par kungiem , vel vairak budami tautas kalpi tie tomer vairak nodarbojas ar savu kungu apzagšanu.  Pieklajigi un godigi butu tos ari atbilstosi uzrunat.

Dzēsts profils 11. dec 2012. 22:04

Gun, tava kaķene Lily jau pateica -to pašu

Guna a. 11. dec 2012. 20:08

Bloga autoram par aktuālu tēmu -    

Ārijai par humora piešprici -      

Dzēsts profils 11. dec 2012. 13:46

...Kungi un Dāmas...ar ko atšķiras?- nu paši ziniet.... ar dzimumorgāniem.
Ja saka- Lemberga kungs...sanāk- Lemberga p.....

Gunars s. 11. dec 2012. 13:33

    ( ZZS. biedrs, <zaļais zemnieks>    Lemberga kungs, tīrīja cūku kūti no mēsliem! )Nacionālo  bagātību ostas -  piepilda savās kabatās  - Lembergs!  Kur palikuši likumdevēji  ? Iedzīvotājiem nav ar ko samaksāt par ārstiem ,medikamentiem.

Dzēsts profils 11. dec 2012. 13:22

Ar ...Jūsu Augstība, Jūsu Gaišība...uzrunā kāda cienījamo amatu un gudro prātu..
... Labdzimtības, Augsdzimtības, Godības...- seno vēstuļu saturs- puse ar uzrunām.

max m. 11. dec 2012. 13:05

"Kungs,k-dze" gan bûtu jàpieradinàs lietot,citàdi patieshàm sanàk kà -ministrs-Duksis

max m. 11. dec 2012. 13:02

Esmu rakstiijis dazàdi uz véstulém gan- kgs,k-ze -pirms vàrda,bet patieshàm jociigi skan,tad rakstiiju aiz..
Tàpat kà uzvàrda galotnes maina..
Ir tak vél lit institûts-lai shie domà!

Ārija x. 11. dec 2012. 12:51

Nebiju aizdomājusies, bet taisnība vien ir!    Vai tamdēļ gluži vērts valodu kā tādu kritizēt... Ja reiz tāds lietojums iegājies un kļuvis par normu - lai tā arī būtu! Bet tas, ka mēdijos derētu šo normu ievērot - pilnīgi piekrītu!  
Tikai tad to vajadzētu attiecināt tāpat uz "vienkāršās" tautas pārstāvjiem kā uz "eliti". Ka tik beigās nesanāk: "Tūtiņdreijeru pagasta iedzīvotāja Pļuhtvasera kundze nosmacēja savu mēnesi veco bērnu ar spilvenu, bet savam piedzīvotājam Baltaliņa kungam veica lobotomiju ar cirvi"!

Lily U. 11. dec 2012. 12:24

Soy picaro kungs , visnotaļ apsveicama publikācija !  

jautrite b. 11. dec 2012. 12:18

laikam tā ir tradīcija-Apsīša kungs,Zaķes kundze-katrai valodai savas īpatnības

Autorizācija

Ienākt