Piedošanas laiks

19. dec 2012. 23:58

Saulgrieži divreiz gadā atnāk neatkarīgi no cilvēka vēlmēm. Tie vienkārši ir. Ziemassvētki ir arī tas piedošanas laiks. Būtu jau jauki, ja zem eglītes kastītē ar pušķi varētu ielikt vienu vienīgu piedošanu un kastīti atvērtu pats tās nolicējs. Skaisti. Tikai tā nav. Nav, kā jau daudz kas šajā pasaulē. Ziemassvētki ir. Ar piedošanu jāstrādā. Domās jāstrādā.
Es jau sen visiem ļauna darītājiem esmu piedevusi. Ar prātu esmu piedevusi visiem. Pilnīgam gandarījumam sev būtu jāpiedod ar sirdi un dvēseli. Visiem tā mana sirds nav tikusi. Man pašai nemaz nevajag, lai mana vecā māte ūjinātos un dūdotu, kā nekad agrāk nav darījusi. Pati vien es esmu vainīga, ka izvēlējos tādu, kam piedzimt.  Ar prātu esmu piedevusi arī viņai, tas, kas man nodarīts, ir nodarīts.
Saka - Piedod, Tēvs, viņiem, jo viņi nezina, ko dara.  Jā, nezina. Nezina, ko dara, nezina, ka citam nodara sliktumu.
Tā piedošana ir tāda mistiska lieta. Ja visi godīgi sev piedotu visu slikto, ko darījuši citiem, tad citi viņiem arī piedotu. Tā nav. Ir tikai tāda mistika. Un esam, kur esam. It kā piedodam tikai tiem, kas lūdz piedošanu. Labums jau tad, manuprāt, tam lūdzējam. Viņš vismaz apzinājies, ka darījis sliktu. Cik ir to, kas neapzinās? Tikai pamāca citus. Jāpiedod arī tiem, kas tikai pamāca. Lai jau uzskata, ka pamācība tiek izmantota. Bet es piedodu un labi ir man.

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (11)

Guntars x. 20. dec 2012. 16:23

Ne visu var piedot. Nodevība nav piedodama .

Elva E. 20. dec 2012. 15:37

Piedošana tikai tad ir vērtība , kad nāk no sirds , nevis formāla .

Elitá K. 20. dec 2012. 15:15

GUNTA-taa ir AUSTRUMU-zaudeetaaja filozofija,bet ,ja Tev taa eertaak....PIEDOD VISU VISIEM!

Gunta L. 20. dec 2012. 13:39

Lauma NVnk  - neesmu psiholoģe, bet kaut kur ir - tā pašam tik ir labāk, ja visiem tiem ļauna darītājiem piedod. Pašam labāk. Nav taču nekādas daļas par to citu, lai viņš ar savu nodarīto dzīvo laimīgs.

Elitá K. 20. dec 2012. 13:01

Patiesi NEJEEDZ .........ljaunums aizmiglojis labumu!

Dzēsts profils 20. dec 2012. 10:18

Man patika Tavs domu gājiens . Ar to piedošanu ir tā ir kā ir. Ja kāds lūdz piedošanu, kāpēc lai nepiedotu? Nodarītais pāri ilgi sāp, bet ja tas, kurš sāpināja neapzinās to, viņam arī jāpiedod?? Jāpiedod visiem slepkavām, zagļiem, kuri tīši vai netīši ir skāruši tevi? Jo redz viņi nezin ko dara??? Diskutējams jautājums, patiesībā, vai nē.
Piedod . Tēvs, jo viņi nezina, ko dara.. Nezina?? Nu stipri šaubos, ka nezina..

Dzēsts profils 20. dec 2012. 09:30

Kur nu visi tik ļauni...bijuši. Vai tagad- pēc piedošanas vari paskatīties no augšas...pacelties visiem pāri- augstsirdīgi. Un būt no tā visa ārā?

Gunars s. 20. dec 2012. 07:08

       Ja ļaunuma ,veicējs kļūdas savā darbības  pareizībā nesaskata, ,nav jāuzbāžas ar savu piedošanu! Es pie sevis esmu izlēmis,piedevis.  Nevienam man tas nav jāatklāj !  

Ingrida X. 20. dec 2012. 00:32

....piedod- nelasu gargaros postulaatus :D

....par piedoshanu runaajot- taa..vai nu cilveekaa ir uzreiz, jo vnk staav paari siikmaniibai taadai; jebshu- paarmetot krustu- nekad nepiedos neko, vaaroties savaa zhultii taalaak...nozheelojami taadi siikcilveecinji; bet- ja taa ir vinju dziiviites, siikaas, saals, ok:), lai jau tiek vismaz tas, labsajuutai savai tiek.....

Frēzija v. 20. dec 2012. 00:08

   Piedot jau var, bet kontaktēties ar cilvēkiem, kas ir apzināti darījuši pāri ..... ir ļoti grūti, nevēlami. Vai tas nozīmē, ka nav piedots?

savsem k. 19. dec 2012. 23:59

Labi , piedodu !  

Autorizācija

Ienākt