Vājība bija kļuvusi par viņa lielāko spēku :)

18. jan 2013. 14:30

Reiz kāds 10 gadīgs zēns gribēja iemācīties džudo par spīti tam, ka bija zaudējis kreiso roku briesmīgā autoavārijā. Zēns uzsāka mācību ar kādu vecu japāņu džudo meistaru. Zēnam veicās labi, tāpēc viņš nespēja saprast, kāpēc, pēc trīs mēnešu ilgiem treniņiem, treneris zēnam bija iemācījis tikai vienu kustību.

„Sensej (skolotāj – japāņu v.),” zēns beidzot teica. „Vai tad man nav jāiemācās vairāk kustību?” „Šī ir vienīgā kustība, ko tu zini, taču tā arī ir vienīgā, kura tev būs nepieciešama.” Sensejs atbildēja. Īsti nesaprazdams, taču ticēdams savam skolotājam, zēns turpināja trenēties.

Pēc vairākiem mēnešiem sensejs aizveda zēnu uz viņa pirmo turnīru. Pašam par pārsteigumu, zēns viegli uzvarēja pirmās divas cīņas. Trešā cīņa bija nedaudz grūtāka, taču pēc kāda laika viņa pretinieks kļuva nepacietīgs un uzvilcies; zēns izveicīgi izmantoja savu vienīgo kustību un uzvarēja cīņu. Vēljoprojām pārsteigts par savu veiksmi, zēns nokļuva finālā. Šoreiz viņa pretinieks bija lielāks, spēcīgāks un vairāk pieredzējis. Kādu brīdi izskatījās, ka viņš zēnu pieveiks.

Noraizējies, ka zēns varētu tikt ievainots, tiesnesis izsauca pārtraukumu. Viņš gatavojās pielikt punktu cīņai, taču sensejs iejaucās: „Nē,” sensejs uzstāja, „Ļauj viņam turpināt.” Drīz pēc tam cīņa atsākās un viņa pretinieks izdarīja kritisku kļūdu: viņš kļuva neuzmanīgs. Tieši tajā brīdī zēns izmantoja savu kustību, lai uzbruktu. Zēns uzvarēja cīņu un visu turnīru. Viņš bija čempions. Ceļā uz mājām, zēns un sensejs pārrunāja katru cīņu un katru kustību. Tad zēns saņēmās un pajautāja sensejam to, kas patiesībā bija viņa prātā:

„Sensej, kā tas nākas, ka es uzvarēju turnīru tikai ar vienu kustību?”

„Tu uzvarēji divu iemeslu dēļ,” sensejs atbildēja. „Pirmkārt, tu apguvi vienu no visgrūtākajām kustībām džudo. Un, otrkārt, vienīgā aizsardzība pret šo kustību ir, ka pretinieks sagrābj tavu kreiso roku.” Zēna lielākā vājība bija kļuvusi par viņa lielāko spēku.

Atslegas vārdi: zens0, cīņas māksla.0, džudo.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

Dzēsts profils 18. jan 2013. 20:38

V V esi no savas Baigās   depresijas ārā?? sacēlās Gars

Vilks V. 18. jan 2013. 16:36

Sensejam- Pieredzējis meistars!
Lepnajam Andrim-

Jut i. 18. jan 2013. 15:19

..es atkal dzirdéju,ja viirietim vél ir méle. ..vinj$ nav impotents!...Un ,ko Jüs padomàjàt..
to pa$u,ko es?..(.ka,kamér vinj$ stàsta pasakas,sievietei büs labi!!!)

Lota Z. 18. jan 2013. 15:18

Skaidrs

Dzēsts profils 18. jan 2013. 15:16

Nenovērtē sevi par zemu - atkarība no forumkompānijas ir arī atkarība no tevis. Un es nu nebūt netaisos atbrīvoties kaut no vienas šeit tusējošās atkarības.... Būtu baigā garlaicība un vispār....  

Dzēsts profils 18. jan 2013. 14:55

vīrietis bez rokām nav vīrietis.... vismaz vienu roku , kā šim stāsta varonim obligāti vajag! žurnālus šķirstīt ......

Lota Z. 18. jan 2013. 14:38

kāds sakars?

Dzēsts profils 18. jan 2013. 14:35

... gribi, lai es spešal priekš tevis pasmaidu? man vēl tā bilde kaut kur mētājas. Pat  cirītis nelīdzēs....

Autorizācija

Ienākt