Turies!!!

5. feb 2013. 21:49

Kas tas ir izvairīšanās no atbildības vai ņirgāšanās par cilvēkiem?kā iespējams kājās stāvot braukt autobusā un neturēties pie kaut kā ?... Tā turēšanās notiek AUTOMĀTISKI !!!  Tālāk - cik to stangu ir autobusā un cik pasažieru stāvvietas? Pie griestiem stangu ne visi var aizsnegt un tās gumijas ļipas, nu piedod man, nav nekāds tureklis...visu cieņu Rīgasasatiksmei, ja autobusā ir vieta, kur iebraukt ar bērnu ratiņiem, bet par drošu turēšanos šajā laukumā sastrēgumstundās, kad pilns ar cilvēkiem nevar būt ne runas.. Tāpat kā šoferis nevar paredzēt, kurā brīdī viņam nāksies bremzēt, arī pasažieris nezina kurā brīdī viņam vajag īpaši droši turēties - tikpat labi tas var notikt brīdī, kad pasažieris pārmaina notirpušo roku, aizsedz ar plaukstu degunu nošķaudoties, ja otrā rokā ir soma - kā tu domā viņš uzmetīs somu blakus stāvošajam uz kājas, vai šaus somu pie deguna riskējot trāpīt kādam pa aci, pa ausi vai vispār pa galvu?  Ar kādu ātrumu jābrauc šoferim, lai bremzētu tā, ka cilveks atsitoties pret kabīni gūtu mugurkaula traumu...es gan esmu redzējusi, kā brauc autobuss, kad šoferis atcerējies, ka viņam tak šajā pieturā bija jāapstājas, strauji nobremzē un cienījams vīrietis - skaidrā un turoties - aiztenterē no autobusa pakaļgala līdz kabīnei un vēl paklūp, labi, ka pieri nepārsita...vecākiem tantukiem grūti noturēties pats par sevi ne tikai pie stangas, bet arī  uz savām kājām...viņām neko nevar pārmest...bet pārmet!

Atslegas vārdi: dzīve38590, domas966, sarunas44, sabiedrība61, prātojumi0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

gints t. 15. mar 2013. 10:46

Priecajies ka vel ir kuri tos autobusus vada,driz pedejie normalie soferisi ari aizbrauks uz arzemem un aizies pensija,tad mus skibacainie vai baltkrievu,moldavu autogonsciki bus javerve uz autovaditaju vakancem! Ta nemaz nav tik talu...pec gadiem 8-10 tas laiks pienaks uz urraaaa...!

inese i. 6. feb 2013. 18:28

ragaviņas - tava izvēle, autobuss turpretī ir sabiedrisks transportlīdzeklis un tur brauc dažādi cilvēki,
es jau nečīkstu...vienkārši bēdīgi, ka tā

vāverēns c. 6. feb 2013. 12:50

Nesaprotu- par ko inese čīkst? Ja gribi braukt ar autobusu-   bieži nāksies stāvēt kājās un turēties pie stangas vai godavārda- starp citu reizēm autobusā neveiklākie pasažieri nokrīt pat no benķa arī- jo nav jau drošības jostu autobusos.He- braucot ar ragaviņam arī var apgāzties- tāda ir dzīve......vienu vārdu sakot- beidz čīkstēt un turi cieši savas rokās dzīves stūri!

Ingrida L. 6. feb 2013. 11:57

Vasiļisa, neaplipini Amigosa tautu ar gripu ! Tas tā , ievadam.
Ļautiņi , ko esat sadomājušies ? Latvijā 2 milj.iedzīvotāji ( tik pat Romā ), un no tiem 80% dzīvo Rīgā, ne tikai transportā iet ņigu- ņagu , uz ielas starp gajējiem nav labāk. Vai nu skrieni rikšiem visiem līdz, vai arī Tevi samīs.

Dzēsts profils 6. feb 2013. 09:40

šausmas, šausmas...ārprāts...ĀAaaaa-p-čīiiii

inese i. 5. feb 2013. 23:25

Kā tad...doma nav slikta! Kā jūs domājat - tās puteņa brībviļetes deputāti neizmantoja?

Dzēsts profils 5. feb 2013. 23:14

Vajadzētu pasludināt vienu dienu,kad Rīgas ielas slēdz vieglajām mašīnām,un lai valdības vīri un sievas paspaidās sabiedriskajā transportā kopā ar vienkāršo tautu.Varbūt tikai tad būtu kādas izmaiņas.Tikai viņi ar to neies riskēt.

Ineta L. 5. feb 2013. 23:14

Salīīdzinot ar Rīgu, var teikt , ka Jelgava arī brauc mierīgi. Lai gan vienu vakaru patrāpījās rallists: pieturā piebrauca 5 min par agru, drazās pa vis pilsetu kārtīgā tempā...es jau kolēģei smējos, ka laikam kāds no Rīgas šoferīšiem pārnacis pie mums strādāt

inese i. 5. feb 2013. 22:48

vai ne! Drebelēties un raustīties vari uz nebēdu
Pat iebraucēji to pamanījuši....
Valmierā, piemēram, autobuss pavisam vienmērīgi - ir cilvēki daudz vai maz...

IlonCis I. 5. feb 2013. 22:37

Ooooo!!!! Tā vispār ir jauna sporta disciplīna - pārvietoties ar Rīgas pilsētas satiksmes autobusiem! Pašai šķiet, ka to esmu apguvusi pilnībā, zinu visas "fiškas" - tā ir gandrīz vai vesela "zinātne"(!) un arī tad katru dienu iekšēji saspringstu, kā pirms svarīga starta, kad attāluma pārvarēšana no - uz darbu ir "atraktīvāka" par pašu darbu.   

inese i. 5. feb 2013. 22:13

man jau ar - reiz kāpu autobusā ar mugursomu plecos, tik laimīga, ka paspēju vienā mierā aiziet līdz pieturai, un uzreiz arī nāk autobuss! (Parasti es rikšoju, lai paspētu vai arī ilgi gaidu) Iekāpt jau iekāpu, bet mana soma paliek ārpusē - šis šoferis bija īpaši virtuozs, aizvēra durvis uzreiz man aiz muguras...un vaļā never, labi, ka kāds no vīriešiem   atrāva valā

Ineta L. 5. feb 2013. 22:02

Rīgas sabiedriskā transporta "raļļi" ir īpašs ekstrēmais sporta veids, kura gribi-negribi trenejas visi pasažieri
Vietējie , iespējams jau ir ar iemaņām, bet iebraucējiem no citam L-jas vietām tas ir kas uznikāls! Jāpaspej ātri-ātri iekāpt, ātri-ātri kaut kur "pielīmēties" un vēl ātrāk pamanīties izkāpt! Ar manu mammu braucam, viņa kapj ārā, pēc viņas es, šoferis pa to sekudi jau paspēja manu somu iespiest durvīs. Laikam nolēma, ka taja pieturā izkāpjošo limits beidzies

Vineta K. 5. feb 2013. 22:00

Bez komentariem.

Autorizācija

Ienākt