Latvijas valsts zaimo sarkan-balt-sarkano karogu

21. feb 2013. 13:53

1865. gadā Tērbatas skolotāju seminārā sāk strādāt Atis Kronvalds. Ap 1870. Gadu viņš atjaunoja latviešu studentu sanāksmes. Tās nosauca par Tērbatas latviešu literāriem vakariem. Tajās latvieši sāk domāt par ārējām nozīmēm vakaru dalībniekiem. Līdzīgi, kā tas ir Tērbatas vācu studentu organizācijām. Šajā laikā latviešu studentu vidū bija divi Grīnbergu Jāņi. Viens no tiem,lasot vecāko atskaņu chroniku par 1279 gadu, tās rindās atrod vēsti par sarkan-balt-sarkano karogu.

Kā zemes sargi no Cēsīm uz Rīgu
Bij devušies -   to es patiesi zinu -
Simts vīru, ordeņabrāļa vesti,
Kas saņēmuši bija vēsti.
Tie ieradās tur stalti tā
Ar karogu krāsā sarkanā,
Kas bija ar baltu cauri šķelts-
Tāds paradums tiem godā celts.
Par Cēsīm pili sauc tur kādu,
No turienes zinām mēs karogu šādu.
Un latvju zemēs šo pili rod,
Kur sievas tiešām jāt arī prot
Ne sliktāk par dažu vīru.
Tādēļ, es saku taisnību tīru,
Tas latvju karogs ir patiesi.

Šis grīnberga atklājums tiek uzņemts ar sajūsmu. Sarkans – Balts – sarkans kļūst par Tērbatas latviešu literāro vakaru dalībnieku krāsām.
Šī ziņa rada tik lielu saviļņojumu latviešos, ka sarkanbaltsarkanās krāsas tie pieņemtas par latviešu nacionālajām krāsām. Latvieši izmanto katru iespēju, lai uzstātos ar šim krāsām.
Informācijas avots: Uldis Ģērmanis „latviešu tautas piedzīvojumi”.
---------------- --------------------- ----------------------------------
Tātad šis krāsas tika uzskatītas par latviešu (nevis latvijiešu) krāsām. Zem tām pulcējās jaunlatvieši. Zem tām notika nacionālā atmoda. Tautas atmoda. Latviešu tautas atmoda.
Un nu padomāsim par to, kā šīs krāsas tiek izmantotas šodien. Tās ir kļuvušas par valsts karogu. Lai arī šad tad dzird kādu ieminamies, ka Latvijas valsts esot nacionāla valsts, tomēr skatoties uz procesiem ar nehipnotizētām acīm, ir skaidrs ka tā nav patiesība. Esošā vara nebūt nav latviešu tautai draudzīga. Tā tikai izmanto latviešiem svētās krāsas lai iegūtu latviešu uzticību. Varas rīcība ir vērsta uz latviešu tautas iznīcināšanu.
•    Zem mūsu karoga krāsām esošās valsts varas struktūras ierobežo centienus saglabāt latvisku vidi Latvijā;
•    Zem mūsu karoga krāsām esošās valsts varas struktūras ne tikai necenšas nepieļaut okupantu svinības par godu Latvijas okupācijai, bet pat atbalsta tās;
•    Zem mūsu karoga krāsām esošās valsts varas struktūras, reizēm hipnotiski, bet reizēm draudot aicina latviešus samierināties ar okupācijas seku legālizēšanu;
•    Zem mūsu karoga krāsām esošās valsts varas struktūras nodrošina okupantu augstāku konkurētspēju darba tirgū, nekā tā ir latviešiem;
•    Zem mūsu karoga krāsām esošās valsts varas struktūras izmitina un vēl grasās izmitināt Latvijā jaunus migrantus, kas pilnībā iznīcinās latvisku vidi;
•    Zem mūsu karoga krāsām esošās valsts varas struktūras atbalsta dažādas sabiedrību degradējošas parādības (alkoholisms, narkomānija, homoseksuālisms, pornografija, egoisms, bezatbildība utt, utjp)
•    Zem mūsu karoga krāsām esošās valsts varas struktūrās darbojas cilvēki un spēki, kas ir klaji un ne tik klaji naidīgi latviešu tautai...
Es domāju, ka šo sarakstu varat papildināt katrs pats.
Vai nebūtu laiks mūsu karoga krāsām atgriest to nozīmi, kāda tām bija...?

Atslegas vārdi: Latvija441, vērtības4, latvieši6, karogs0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (4)

Ledija J. 23. feb 2013. 21:34

Sen bij aliks Latviaj ASV karogu uzlikt un apzinot anglu valodu par  valsts valodu.

Kurzemniece E. 21. feb 2013. 21:54

karogu zaimot var tikai cilveki.

Ingrida X. 21. feb 2013. 18:03

Retorika, Kaspar, plika retorika.
----------------------------------------------------------------
Vienīgie, kas ko varētu atgriezt, ir jaunie, tīrie, nesamaitātie.
Kurš tad viņus laiž pie kaut kā atgriešanas?? Ar darbiem??- arī mans jaut. retorisks, protams.
----------------------------------------------------------------
Lielākajai daļai no tiem, kas ticēja savai Valstij, sen rokas nolaidušās; un tagad, godīgi sakot- vienalga; lai tik burbuļo nost. Tik rafinēti ņirgāties par cilvēkiem- reti kura valsts pieprot.
----------------------------------------------------------------
Tev pašam ir padoms, bez smukas runāšanas- ko un kā??? Un ticība???- vienā mata galā vsm vēl turas??? Padalies!!! Bez postulātiem, bet tā- vienkārši un konkrēti, KONKRĒTI.

Dzēsts profils 21. feb 2013. 14:15

domstarpības par Biedrības Telts griestu auduma krāsu.....

Autorizācija

Ienākt