svētdiena saldā :)

3. mar 2013. 11:09

Atkal jau pie saldumiem manas domas apstājušās  

Interesants krēms kūkai!  
Derētu izprovēt... ...varbūt sākt tieši ar halvas krēmu?..
...nu ko tur ar "maizi" krāmēties-tā lai paliek ikdienai!  

Mīklai:
3 olas
0,5 glāzes medus
0,5 glāzes cukura
1 tējkarote sodas
2 glāzes miltu
Krēmam:
500g skābā krējuma
400g halvas
1 ēdamkarote konjaka

Olas, medu, cukuru un sodu karsē ūdens peldē. Kad masa saputojusies, pievieno miltus. Mīklu sadala divās daļās, ar mitrām rokām izlīdzina uz ietaukotas plāts. Cep 180 grādos, līdz gatava - nepielīp pie kociņa. Izceptās kārtas atdzesē un katru pārgriež uz pusēm. Malas apgriež līdzenas, no atlikumiem veido drupatas.
Krēmam visas sastāvdaļas saputo kopā ar mikseri. Gatavo krēmu smērē starp izceptajām kārtām, apkaisa ar drupatām.

Atslegas vārdi: Dzīve38617

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (14)

Dzēsts profils 3. mar 2013. 21:28

Nu man nepatik rosities pa virtuvi,bet so es izmeiginasu.
Paldies par recepti.

Vineta K. 3. mar 2013. 13:45

Nu,laikam bus jaizmegina.Tad bus redzams kas notas receptites sanaks.

Gita i. 3. mar 2013. 12:12

max...nu tas gandrīz tā kā tai humoriņā!
Vecmamma tīrīdama mazdēla istabu,atrada "nejauši" aiz gultas aiskritušu tūtiņu ar "miltiem"...un izcepa cepumiņus

max m. 3. mar 2013. 12:09

..mans draugs stràdàja..kulinàrijà,lika rumu vairàk,tajà tiramisû kûkà..
un ko domàjies..uzradàs pàris vechu- klienti..

Gita i. 3. mar 2013. 12:08

Nav....goda vārds nav pat rums! Iedomājies kādi lieki tēriņi, ja paretam cep tortiķu un vajag tikai ēdamkaroti- bet jāpērk liela pudele

Gita i. 3. mar 2013. 12:06

ak tā,max ?..pirmdien nomainīsi dzeramos un tad pie piena derēs arī tas brīnums?
Daudzsološi izklausījās

Dzēsts profils 3. mar 2013. 11:59

nu rumām jau nu gan vajadzētu atrasties tālākajā  šūplādē....ja nu torti sadomās cept....bez ruma  par salkanu  

max m. 3. mar 2013. 11:56

édishu Pirmdienà ar pienu..

Gita i. 3. mar 2013. 11:52

kā reiz -šoreiz!...tā viena karote konjaka vispār nebūs jūtama
Tātad-mierīgi izmetama no receptes!
Jo man ,kā nedzērājam,tāda susla mājās nav...

Dzēsts profils 3. mar 2013. 11:49

halva ....mmmm.....bērnības garša   un ja jau konjaks, tad garša slikta nevar būt

Gita i. 3. mar 2013. 11:48

Solvita...mani tik mulsina -cukurs vai medus...ko izvēlēties

Gita i. 3. mar 2013. 11:40

...jā, es ar par to aizdomājos-kāpēc medus un cukurs!
Ja medus garšai,tad jau var likt tikai medu...ļiekas,tur prasās pēc korekcijas
bet tas krēms mani uzrunāja līdz šim par tādu variantu nebiju zinājusi...

vnk S. 3. mar 2013. 11:38

...izklausās...gardi...vajadzēs pamēģināt arī man...

Dzēsts profils 3. mar 2013. 11:33

vai nebūs par saldu ...medus ....cukurs.....mīlu saldumus, bet ne tik ļoti, lai nebūtu izvēlīga

Autorizācija

Ienākt