viena maza uzkodiņa...

18. mai 2013. 11:13

.............elementāri !.....bet jau saskrēja siekala mutē...


vajadzīgs:
kārtainā mīkla
biešu salāti
siļķe

kārtainās mīklas gabaliņos pirms cepšanas ar nazi  viegli iegriež kontūru,lai pēc izcepšanas vieglāk atbrīvot vietu pildījumam....

Atslegas vārdi: Dzīve38617

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

Ingrida L. 20. mai 2013. 10:42

Mūsu vasras ir tik acumirklīgi īsas, ka cenšos maksimāli laiku pavadīt saulītē, bet ziemā tad jau gan virtuvē patīkami padarboties, tad arī izprovēšu Jūsu receptes.

Gita i. 19. mai 2013. 19:18

.....tu nu gan eksperimentētāja, Guna! Rabarberi ar gotiņķompām- vajag tak ko tādu izdomāt!
Es ar saku- labs veids kā smuki pasniegt ēdienu. Sacep šitādus te kumasiņus (josevišķi ja īsti nav zināms, cik uzradīsies ēdēji) un atliek vien piepildīt  da jeb-ar-ko! Un tik glīti izskatīsies.....kaut ar - ilgi jau kas tāds uz šķīvja nestāvēs un nepriecēs tikai acis  

Guna a. 19. mai 2013. 16:31

  Incants risinājums , būs jāizmēģina ! Vispār tās saldētās kārtainās mīklas plāksnes  ir īsts atradums , kad negaidīti ciemiņi ierodas !  
Kamēr iesilst cepeškrāsns , atlaidinās plāksnes , top pildījums >>> parasti man tas ir biezpiens ar rozīnēm un žāvētām sagrieztām aprikozēm , sajauktām ar saputotu olu un cukuru + vaniļas cukurs .
Plāksnes sagriežu kvadrātiņos , lieku pildījumu , veidoju aploksnīti , kuru jāliek ar šuvēm uz leju , lai neiet vaļā >>> šaujam cepeškrāsnī ->>>> drīz burvīga smarža signalizē - pīrādziņi gatavi !  
Vēl visdažādākās variācijas ar sāļajiem pildījumiem - cepeša atgriezumi + sīpols + siera kubiciņi , pat štovēti kāposti noder ! skābenes ar vārītu olu un sieru , sīpolu un sēņu pildījums...
Kā vnm rabarberu laikā , šodien tapa plātsmaize ..., sauju pārpalikušo rabarberu viegli apcepu uz pannas + gotiņas končas >>>> aploksnītēs iekšā ! Eksperimentu visi novērtēja kā izdevušos - ņam , ņammm !    

Dzēsts profils 18. mai 2013. 22:00

un kur....pie kā tad uzkodīs???

Vineta K. 18. mai 2013. 17:09

Skriesu uz virtuvi,nam nam.

Dzēsts profils 18. mai 2013. 11:52

Nu iespēju ar kārtaino mīklu ir visdažādākās, gan saldā, gan pikantā variantā, tik jācep!

Gita i. 18. mai 2013. 11:28

Aukstā zupa jau, protams, garšīga....bet es tā īsti ar to paēst nevaru...

Ineta L. 18. mai 2013. 11:26

Ar skābenēm- interesanti!

jautrite b. 18. mai 2013. 11:24

es laikam par auksto zupu-šodien ar skābenēm

Gita i. 18. mai 2013. 11:19

Kam karsts- kam ne tik karsts.....pie manis vakar bija pamatīga sutoņa, šodien samācies un pat liekas, ka vēsi.............

Gita i. 18. mai 2013. 11:18

.......
arī labs variants!  

Ineta L. 18. mai 2013. 11:17

Ak šita gan, jau no paša rīta uz gastronomiskam "izvirtībām" Nu ja, tadām mazām vēsām maizītēm nav ne vainas, šodien gan vairāk uz aukstās zupas pusi velk...

Ieva B. 18. mai 2013. 11:15

Garšīgāk ir kārtainā mīkla ar vistas fileju un šampinjoniem .(protams gaumes ir dažādas.

Autorizācija

Ienākt