Ogas ēdienos
Patiesībā par ogām dēvētās ēdienu sastāvdaļas ir gatavotas no kukurūzas sīrupa un pārtikas krāsvielām, kā arī garšas pastiprinātājiem un konservantiem.
Tādējādi tiek panākta ogu gabaliņiem raksturīgā konsistence, savukārt neskaitāmās ķīmiskās vielas tiek apzīmētas ar vien speciālistiem zināmiem terminiem vai slēptas, informējot, ka "ēdiens satur ogu daļiņas".
Nereti pārtikas ražotāju krāpniecība sniedzas vēl soli tālāk - kombinējot dabiskas ogas ar mākslīgi radītajām, noteikto ēdienu ražojošais uzņēmums tiek pasargāts no atbildības par pircēju maldināšanu, jo tajā no tiesas atrodamas arī dabiskas ogas.
Burgeru gaļa
Lai nodrošinātu veselībai bīstamu baktēriju nenokļūšanu gaļā, tādējādi inficējot klientus un kaitējot uzņēmuma tēlam, ātro uzkodu ražotāji izmanto samērā inovatīvu veidu, kā parūpēties par burgeros izmantotās gaļas kvalitāti.
Burgeriem paredzētās gaļas kotletes tiek ievietotas īpašās kamerās, ievērojamā daudzumā apstrādājot tās ar amonjaka gāzi, kas iznīcina baktērijas. Šādu ražošanas procesu apstiprinājuši arī gadījumi, kad ātro uzkodu ēstuvju klienti savu pasūtījumu atgriež, lūdzot atpakaļ naudu, ēdiena neparastā aromāta dēļ.
Apelsīnu sula
Tiek deklarēts, ka tās sastāvā nav konservantu un sulā esošie vitamīni pielīdzināmi dabiski spiesta dzēriena sastāvam.
Patiesībā tetrapakās tirgotā apelsīnu sula nereti veikala plauktā var būt stāvējusi pat gadiem, kā arī nav noslēpums, ka dažādu ražotāju pārdotais dzēriens gandrīz vienmēr garšo vienādi, neraugoties uz to šķietami dažādo pieeju sulas ražošanā.
Apelsīnu sulas ražošanas process aizsākas ar sulas izspiešanu no augļiem, kas arī ir vienīgais normālais solis dzēriena pagatavošanā. Pēc sulas izspiešanas tā tiek glabāta īpašās cisternās, no kurām tiek pilnībā izsūkts skābeklis.
Tādējādi tiek radīta sulas spēja nesarūgt un cisternā vai iepakojumā atrasties krietnu laika posmu, bet zauē savu dabisko garšu un smaržu. Tādēļ sulai pievieno tās pašas mākslīgās smaržvielas, kas tiek izmantotas parfimērijā, nodrošinot dzērienam atbilstošu krāsu un aromātu.
Miltu vietā
Neskaitāmu pārtikas produktu sastāvam ekonomisku apsvērumu dēļ tiek pievienota celuloze, tā veidojot ēdiena struktūru un aizstājot dārgākas izejvielas, piemēram, miltus un olas. Tāpat tā atsevišķos pētījumos konstatēta arī ekoloģiskās pārtikas sastāvā, jo ēdiena ražotājiem, balstoties celulozes izcelsmē, ir tiesības to dēvēt par dabisku vielu.....
Jāpiebilst, ka celulozei nav ne mazākās saistības ar pārtiku un tās sastāvā nav cilvēka organismam vērtīgu uzturvielu. Tā ēdienu ražošanā tiek izmantota vien kā tehnisks risinājums ērtības un finansiāla izdevīguma labad.
Ja par burgeriem un sulām jau bija aizdomas,ka muļķības stāsta par to dabiskumu...tad par celulozi miltu vietā- tas priekš manis bij kas jauns!
Nu ko- beidzot ir rasta atbilde uz jautājumu....nu kā ievestie cepumi (sveramie!),kas vesti ar neskaitāmiem transportlīdzekļiem pāri puspasaulei, var maksāt tik lēti !!! ...kas tajos sabāzts,ja maksā mazliet pāri 1 Ls/kg....
Atslegas vārdi: Dzīve38617
Vineta....lielveikalu produkcija noteikti ir sintētika !
spešel for Valdis ....visus kļūdu labojumus sūtīt uz adresi :
Tada gadijuma viss ir sintetika.Glabt var tikai sava saimnieciba.................
tālāk par ogām netiku, bet tam par amiaka gāzi, vajadzētu iet atpakaļ pamatskolā. nevar būt, ka tantuks izracis kārtējo "sensāciju" nebūtu skolā gājis. amiaka gāzi, ne amonjaka mīzali - tīrs amonjaks ja tā labpatīk.
Visi jau it kā zina un saprot atšķirību starp dabisko un saķīmiķoto pārtiku , taču slinkums padarboties , daudziem arī naudas problēmas liek izvēlēties ne to veselīgāko .
Lietosim tikai dabīgu barību un ar sātu,jo mērenāk,jo labāk un -būsim veseli.
Pilsētniekiem vajag draudzēties ar lauciniekiem ! Ideāls variants , ja kādam lauku radiņi , kuru saimniecībā piepalīdzēt , apvienojot aktīvu atpūtu ar naturālu produktu ieguvi !
bet par celulozi-varbūt izmantojama-kā svara samazināšanas līdzeklis-tievēt gribētājiem
Tagad jau pat gatavojot majās nevar zināt -no kā īsti gatavo/ja nu vienīgi ir naturālā saimniecība/.Par sulām-dabiskāka ir Pūres sula 3 l burkās,vēlams pirkt Pūrē,jo ejot cauri visām loģistikām un veikaliem-burkas stāv gaismā-nu un tas arī kvalitāti ietekmē.Ir viņiem arī ābolu sula pakās-vai nu 3 vai 5 l,līdzīgi kā vīnam-ar iestrādātu krānu-glabājas pat 2 nedēļas.
Kādreiz tas likās normāli- pašam izspiest sulu! Atceros, ka manā bērnībā pat tie,kam dzīvoja dzīvokļos, ar maisu brauca lasīt ābolus,kas kā gruži zem ābelēm bija...
Un tad nāca lielveikalu bums....pārsajūsma par krāsainajām paciņām- un pieradināja cilvēku pie slinkuma!
Jo ko tad pats pa virtuvi šiverēs, ja veikali pilni ar viskautko- jādzīvo moderni
Oi, nāks rudens, cerams, būs laba ābolu raža dabīgai suliņai!
Nja.....vienkārši!
Ja vien nav slinkums.....tas taču tik viegli- nopirkt ...
Nu nezinu, pūķīt, kas ar to celulozi notiek mūsu iekšiņās...nekur jau netiek paskaidrots- vai tā celuloze no konvilnas nāk vai koksnes vai varbūt-papīra
Maija..tas ir bizness!
Tak ir dzirdēts tepat Latvijā no tiem kas strādā gaļas kombinātos vai zivju fabrikās,ka viņi redzot kā gatavo, to produkciju vairs neēd....tā kā ASV vai Ķīnā,kurt jāoaēdi milzīgs ļaužu daudzums- visādi "inovatīvi " piegājieni iespējami...
Ja dziivo laukos,tad jau pavisam feini.Jàiegàdàjas tikai laba sulu spiede,un lieta dariita!
Vesels kà àbols
Jā, max- veca patiesība! Cik vien iespējams-visu pašam gatavot un mazāk pa lielveikaliem šiverēt!
Jo tiešām- nu tas taču jebluras reāli domājošam skaidrs, ka tādos vairumos ,kā tagad pārdod sulas...nu nevar tur būt nekas dabīgs!
Mjā,aizdoma jau bija,bet ka tik traki... štrunts par cilvēkiem,ka tik nauda...
Labàk pirkt un lietot péc iespéjas dabiskàku, neko nemaltu
Un kas organismā ar celulozi notiek?
Lai izspiestu apelsiinu sulu,vienai glàzei vajaga 3 apelsiinus,
1kg ir 5 apelsiini,dàrgàk par jau gatavu,no pakas..