Jāmet laukā

28. jūl 2013. 09:16

Jāmet ārā. Nu un tad, ja tas saucas pat laikrādis, ne tikai pulkstenis. Laiku tas vairs nerāda, zvanīt jau nezvana sen. Labot nav jēgas. Nekāda "antikvāra", vērtība, ko nolikt uz plaukta smukumam, arī tam nav. Vienkārši jāizmet. Gan jau izmeta arī to vecātēva pulksteni, ko es jau gadiem gribu smukumam - liela kaste stāvēja istabas stūrī ar visu pendeli. Tikai tam vairs arī nebija pielietojamas vērtības. Tāpat kā tai kaudzei Bellacord skaņu plašu. Cilvēki šodien tendēti uz pielietojamām vērtībām, vislabāk uz to, ko var apēst. Apēst vecātēva grāmatas arī nevarēja. Ko es te par tādām senām lietām? Man jāizmet pulkstenis. Tikai pulkstenis. Nav jau visa dzīve. Kaut kādu dzīves daļu tas pareizo laiku rādīja. Būs cits, modernāks.

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

savsem k. 29. jūl 2013. 21:43

Ja negribi izmest , ziedo labdarībai - uzdāvini kādam bomzim  

jautrite b. 28. jūl 2013. 19:53

par pulksteni-visticamāk,ka remontēt mav vērts,ja nav citas vērtības-jāmet laukā.man gan ir paziņa/nedaudz pāri 30,ar zelta rokām-daudzas vecas lietas atjauno,pieprot dažāda profīla darbus-viņa mājās ir pa kastēm un kastītēm salikts un sistematizēts ļoti daudz  lietu ,detaļu.Mani kaimiņi padomju laiku tīkliņus ar lielām acīm lieto ogu laikā -uzmet uz ogu krūmu zariem,arī lieliem dārza melleņu ceriem-lai putni neapēd

Kurzemniece E. 28. jūl 2013. 14:55

jā Max max-padomju laika stikla piena pudeles un iepirkumu tīkliņi ar acīm -tās tagad muzeja vērtības

Kurzemniece E. 28. jūl 2013. 14:53

un to kas būs arī kāds reiz izsviedīs.

max m. 28. jūl 2013. 12:16

Vajadzétu bût uzmaniigàkam,jo pat necils,bet sava laika sadziives priekshmets,var bût pat loti pieprasits kolekcionàru vidé.
http://www.ss.lv/
sadalà >majas< ir nodala "mebeles,gleznas un sadalà > atputa hobiji< kolekcionesana,hobiji,cits.Kàpéc izmest,ja var nofochét un ievietot

Dzēsts profils 28. jūl 2013. 11:58

Izvēles jau ir  vienkāršas- vai nu labot, vai mest ārā, vai glabāt kā piemiņu par kaut ko svarīgu. Ja nu īpaši svarīgs tas pulkstenis nav, labot- sanāks dārgāk nekā jaunu nopirkt, tad ko tur daudz pārdzīvot.. ja cilvēks glabās visu , kas pa dzīvi ir saplīsis, nelabojams, lietošanai nederīgs --- pašam savā miteklī un arī dzīvē- nebūs ne vietas, ne ko elpot..

Jānis K. 28. jūl 2013. 11:15

Jā,izmest var visu,kurus,dotajā momentā.uzskata par krāmu,bet ja tieši tādu krāmu tik
ļoti ievajagas,tad rūgti jānožēlo un dabū meklēt pa dažādiem krāmu tirgiem,protams ja
dzīvo pieczvaigžņu villā,tam krāmam pat pažobelē vieta neatradīsies.Var izmest arī dzī
vi,nekam nederīgo dzīvi,kura kā tas vecais krāms traucē dzīvot,pat krāmu tirgū nevar pār
dot,ēst arī neviens negrib,jo tik sīksta un negaršīga.Jāizmet1

max m. 28. jūl 2013. 11:03

Vecas labas mantas gan nevajadzétu mest àrà.Par pieméru> 50-70gadu mébeles, sadzives priekshmeti,tagad ir modé.

Autorizācija

Ienākt