... par īsajiem un garajiem , stāsts ...

14. okt 2013. 21:17



         Par īsajiem un garajiem , stāsts .Vai kāds jau aizskrēja pēc mērlentes ?   Nesatraucieties !   Par ,,īsajiem,, un ,,garajiem,, kāpostiem - stāsts !   Tie ,,īsie,, / jau pēc 1 diennakts ņammājami ! / top visas vasaras garumā , tikko kā agrie kāpostiņi nobriedina galviņas ..., toties ,,garajiem,, / šamie solīdi pukšķina zem sloga emaljētos kastroļos vai koka muciņās vismaz nedēļu , kamēr tiek pie īstās kondīcijas, līdz burciņās pārceļo !/ un kuri tiek gatavoti solīdos apjomos , vēl tikai - pats briešanas laiks ! Taču uzmargot ,,īsos,, no šamajiem var jebkurā laikā ! Tātad :

                    2 kg kāpostu / saēvelē , vai sagriež /
                    3 - 4 burkāni /sarīvē uz rupjās rīves/
                    4 - 5 ziemas čiploka zobiņi /sasmalcina/
Visu šo pārlej ar tuč - tuč padzesētu marinādi , ko gatavo šādi :
                     1 l ūdens
                      0,5 glāze cukurs
                      2 , 5 ēd .k.rupjā sāls
                      10 melno piparu graudiņi
                       5 smaržīgie pipari
                       4 lauru lapas
                       šo visu vāra 10 min. ,
                       pēc pievieno 0,5 glāzes 9% etiķa
                       0,5 glāzi eļļas /tikai ne olīveļlu , jo vēsumā kļūs graudaina !/

Visu samaisa , liek zem sloga līdz pilnīgai atdzišanai .Pēc pārliek burciņās vai bļodiņās , liek uz diennakti ledusskapī , lai visas garšas vēsumā sadraudzējas . Ceļot galdā, šo garšīgo un veselīgo kraukšķi var papildināt ar smalki sagrieztiem sīpoliem , kādu vēl zaļu pētersīļa cekuliņu >> ņam - ņamm !Un ja vēl kompāniju sastāda kūpošu kartupeļu bļoda , bet citā - brūnos sāniņus kotletes spīdina..., mhmm...!  

Atslegas vārdi: ņam-ņam - ņammīgi0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (57)

Guna a. 16. okt 2013. 22:47

Max , kopā ar kūpošiem kartupelīšiem ir tieši tas , kā vajadzīgs -šššulīgi kāpoCtiņi ...   

max m. 16. okt 2013. 15:01

0,5 glàzi ellas,tas mani mulsina.Vai nebûs par treknu,bez ellas nevarétu
Gunciits prraktiska    

Nauris N. 15. okt 2013. 19:21

Ak, šī Guniņa   .........pat parastu kāpostlapu uztaisa kā šovu !    

Leonora t. 15. okt 2013. 15:12

Dažs labs domā,ka tie kāposti uzreiz laukā aug skābēti....un mēģina iestāstīt,ka tā arī ir ...

Aivars K. 15. okt 2013. 14:44

iznesi gan cauri.. es tokš ar metos pie atkvilknes metra mēru meklēt..p

Ina E. 15. okt 2013. 11:38

Šie ir labie !   Pārbaudīta recepte..

Sandris X. 15. okt 2013. 10:04

Pilnīgi siekalas sakrēja mutē , uz to apetītlīgo bļodu skatoties !   Sestdien brauksim pie sievasmātes, ,,garos,, gatavot !   

Ivo E. 14. okt 2013. 23:35

Kāpostu karaliste ar savu karogu un logo , kāpostgalvu ..   

savsem k. 14. okt 2013. 22:21

Labunakti  

Dzēsts profils 14. okt 2013. 22:18

Es arī mūku...saldus sapņus visiem..

Dzēsts profils 14. okt 2013. 22:17

Guna..gan jau piebarosi šo ar kapustu.. būs labiiii..

Guna a. 14. okt 2013. 22:16

Nekā , manC pirmais zūd !   attāāāāā ...

Guna a. 14. okt 2013. 22:15

Ak , jūs !   Rēķinu ta man piestādīs , par jūsu kotletēm un tīteņiem !  

savsem k. 14. okt 2013. 22:14

Jā , drīz jau būs jāmūk  

Dzēsts profils 14. okt 2013. 22:12

Mēs jau būsim sen prom...ka tas Robčks pamodīsies..   

savsem k. 14. okt 2013. 22:10

Jā ,ideja bij laba ... Robčiks noteikti visu pierakstīs  

Dzēsts profils 14. okt 2013. 22:09

Kuku..Tev forša ideja ar' par tām kotletēm   

Guna a. 14. okt 2013. 22:08

Nav cmuki , tā darīties...,   nabadziņu laikam žagas moka ...

Dzēsts profils 14. okt 2013. 22:07

Ja šis Robčiks te būtu... būtu ''pārlaimīgs'' no tādas uzmanības.

savsem k. 14. okt 2013. 22:06

Galvenais dekoratīvais elements - kotlete  

Autorizācija

Ienākt