Gribu zināt rihtīgi?

19. okt 2013. 16:29

     Patreiz masu mēdijos izvēršas polemika par uzturēšanās atļauju izsniegšanu personām kuras iegādājas īpašumus par noteiktu summu vai investē ražošanai. Šai sakarā uzrodas dīvainas reklāmas, no kurām saprotams, ka atļauju izsniegšana ir vienīgā iespēja latvju tautas izdzīvošanai. Labprāt atļaujas iegādātos ķīnieši, jo viņu zeme ir pārapdzīvota, tādēļ bērnu dzimstība ierobežota.Šeit ir plašumi un problēmas ar dzimstību, tādēļ strādīgajiem ķīniešiem Latvija būtu sapņu zeme. Laukos atvērtos atkal daudzas skolas un bērni mācītos . . . ķīniešu valodā. Centīgie ķīnieši ātri iemācītos latvju valodu, kļūtu pilsoņi, tad Saeimas deputāti. Latvija ātri kļūtu par bagātu, biezi apdzīvotu Baltijas republiku, kurā, kā pateicību tās aborigeniem latvjiem, iecienītākais vīriešu vārds būs Jaņ-is.
    Tas nākotnē, bet tagad vēlos saprast, kā tiks dabūti no ārzemēm atpakaļ tur iedzīvojušies latvji? Vai finanču ministrs pie kases lodziņa izsniegs atbraucējiem naudas paciņas, vai latvji gribēs un varēs strādāt atļauju ieguvēju izveidotajās knipelēšanas darbnīcās vai balonu piepūšanas uzņēmumos? Varbūt tur lai strādā krievi, latvim vajag prestižu amatu, tādu kā jurists, sociālantropologs, nu, varētu vēl ekonomists? Gribu zināt, kāds labums rihtīgi no šitās atļauju būšanas būs vienkāršam ierindas cilvēkam.

Atslegas vārdi: polemika0, aborigeniem0, finanču0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Soy P. 21. okt 2013. 10:41

Sandi, mums nav vajadzīgi ne ķīnieši, ne nēģeri.Pirmie ar savu strādīgumu un šiverīgumu mūs "noliks sētmalī", otrie centīsies nestrādāt un izblēdīt pabalstus dzīvošanai.
Skaidrīt,lieta laikam ir mūsu morālē - gribam momentā kļūt bagāti.Esam,tāpat kā igauņi un lietuvieši dzīvojuši zem padomijas jūga, bet badīgāki esam stipri vairāk.

Anta P. 20. okt 2013. 12:30

Skumja prognoze..

Maija V. 20. okt 2013. 12:12

Varbūt rīsi kļūs lētāki,ja ķīnieši tos sāks audzēt Latvijas pārpurvoties sākušajos laukos  

Dzēsts profils 19. okt 2013. 19:52

lai paši iegādātos īpašumus, kā saka ķiška tonka, baidāmies par rītdienu, kurnu vēl garantija 20-30 gadiem uz priekšu un kam pateicoties, skaidrāks par skaidru. agrāk es to  nesapratu un neatbalstīju, bet tagad domas ir mainījušās, jauniem cilvēkiem te nav ko darīt, nevienam, izņemot viņu plikajiem vecākiem viņi nav vajadzīgi, diemžēl.

Guna a. 19. okt 2013. 17:56

Negribu Jaņ - us !   Gribu Jāņus , Līgo vakaru smaržu , Dziesmusvētku gaviles dzimtajā valodā , Latvju zemes stūrītim - būs latviskam būt! Guniņa , kura nekad nebūs Gun - iņa ...

Dzēsts profils 19. okt 2013. 17:32


kurš grib dzīvot, kurš vēlas normāli dzīvot ...... tie jau sen ir aizbraukuši vai domā braukt, aizbrauc......... ne tāpēc ,ka viņiem nepatiktu dzīvot latvijā, bet gan tāpēc ,ka latvijā nav iespējams normāli dzīvot....

Dzēsts profils 19. okt 2013. 17:28

tie kas iztirgo zemi . nedomā par latviešu tautu, bet gan par savu kabatu......visi zinam kur viņiem ir vieta....... bet ......
ķīnieši ir labāki par nēģeriem?

Skaidrīte G. 19. okt 2013. 17:05

Mēs jau varam domāt , ko gribam , kā gribam , tikai , diemžēl, viss vēlāk izrādās pilnīgi citās krāsās un gaismās . Var tikai pabrīnīties, kādi pazemes ūdeņi darbojušies.
   Es domāju , ka mēs, latviešu tauta  , arī neesam bez vainas - kā tikai kas , tā tūīt tinam makšķeres un laižamies uz citu vietu , cerot , ka tur tas lielais loms.  Tas kļūst jau par spēli.
    Kur paliek mūsu iekšējais kodols , raksturs , spīts .... ? Vai no lazdu riekstiem neesam pārvērtušies par mīkstiem zemes riekstiņiem ?
      

Dzēsts profils 19. okt 2013. 16:55

Nebūs talu jābrauc ---eksotiku vērot...!!!   ----aber naudu mūsu deputāti gan jau mācēs izterēt....!!!   

jautrite b. 19. okt 2013. 16:53

tad tev jājautā idejas autoriem un realizētājiem

Autorizācija

Ienākt