Tik daudz ābolu kā šoruden, laikam neesmu visā mūžā kopā apēdusi. Ābolu mānija. Tā laikam beigsies tad, kad beigsies āboli. Miskasti, kur citi āboli pūst, mans apēsto ābolu daudzums neietekmē. Ābolu holisms, Kā to saukt, nezinu. Pie mums jau modē atkarības no vielām, ar dažiem izņēmumiem - darbaholisms, spēļu atkaŗība...
Ābolu laikā ābolu drupačkūka jau gadiem iecienīta. Bet vakar. Putraimu putra ar āboliem. Ko tik neizdomā, lai pūšanai atliktu mazāk. Forša putra bija. Būtu vēl izdomāts "pietaisīt" veco speķa mērci ar sīpoliem vai prasto maltās gaļas mērci. Iztiku ar majonēzi un kefīru. Saldajā atkal āboli - blendēti āboli ar biezpienu, kanēli, vaniļu. Jāpamēģina vēl kāda piena putra ar āboliem izvārīt. Vēl jau visi āboli nav sapuvuši.
Atslegas vārdi: tā ir559
ēd...ēd...a to atdos cūkām......
Nesaprotu , kāpēc ēst par varītēm vai pūdēt dabas dāsni dāvāto , kad varētu vienkārši padalīties ar cilvēkiem , kuriem nav dārza ?! Laucinieki labāk sapūdēs , nekā ieliks sludinājumu , lai pilsētnieki atbrauc un salasa , par simbolisku samaksu vai bez tās ?
Man sogad ir ābolu sulas gads, salda, laikam no saules, dzeru pati un dalos ar radiem draugiem. Vēl garšo ātrais karstais ābolu saldais: ābolu sagriež gabaliņos, apber ar cukuru un kanēli un mikroviļņos iekšā(kas mikroviļņu pretinieki, var izmantot cepeškrāsni), karsē, līdz veidojas zaptsveidīga pļuriņa- atkarībā no daudzuma 5-10 min. Var ēst bez nekā, var pielikt saldējumu vai putukrējumu.
Pareizi,lai maaga paarspraagst,bet viss jaanoeed!....
Man patik Tavs blogs. Tieši tā arī ir kā tu raksti, es ābolus īpaši neēdu arī tad kad nav ābolu gads, man labāk garšo bubieri, bet šo ābolu fobiju esmu sajuties pat es...cilvēki daudzas izjevielas aizstāj ar āboliem. Lai tie neietu zudumā spiež nenormālos daudzumos sulas, kuras viņi iespējams nekad neizders, vāra zaptes un par cik bruklenes neesot padevušas, vāra ābolus ar apelsīniem...interesanta protams ir cilvēku spēja atrast pielietojumu lietām, kuras pēc laika var kļut nevērtīgas un utilizējamas...