... rupucis, tapiņa kam dupucī ...

1. dec 2013. 11:26


            / bilde no neta /
... tas taču tomāC un čiploks irrr !   Incanti , jūs ko padomājāt ..., mhmm ? Vakar Andrejdienas baļļukā šamie bija topā , toties šorīt ciemiņiem ļoooti pieprasīta bija šuliņa , kurā  rupucīši peldināti ...
         Rudeņos , kad pagraba plaukti piepildīti daudzkrāsainām burciņām , bet tomāti turpina masveida sarkšanu , tad īstais ir laiks šamos ar čiplokiem ietapot /kātiņa stiprinājuma vietā izdur caurumiņu , kurā ievieto veselu čiploka daiviņu - tapiņu !/ un sabērt trīslitrenēs !Garšvielas pēc saimnieces garšas sajūtām - upeņu un seleriju lapiņas,  melnie un  smaržīgie pipari , paprikas sloksnītes, mārrutku skaidiņas , diļļu puččītes - to visu cmuki kārtojam burkās , liekam vārīties marinādi -
        uz 1 l ūdens - 1 ēd.kar.sāls , 3 ēd.kar.cukura .
Uzvārām , karstu lejam burkās -> pēc 10 min. nolejam -> atkārtojam procedūru -> pirms trešās pārliešanas ar marinādi - katrā 3 l burkā ieberam pa 1 deserta karotei citronskābes .Pēc trešās pārliešanas burkas aizvākojam , ietinam segā līdz rītam, kad ietapotie rupuči pārceļas uz pagrabu, lai gaidītu savu uznācienu .
             Vēl vakar tika izmēģināta no ,,Gandrīz ideālajām vakariņām,, nošpikota , Agra Daņiļēviča prezentēta  , uzkoda -
             Plānās sālīta speķa šķēlītēs /vēlams - mājas ražojums ,ar dauudz čiplokiem !/ ietin pa žāvētai plūmei , sasprauž ar kociņiem , kārto ar pergamentu izklātā cepešpannā , iešauj karstā cepeškrāsnī ..., tuč - tuč -> līdz pirmajam čurkstienam --- ņammm !  

Atslegas vārdi: ņamm - ņammmīgi0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

Guna a. 3. dec 2013. 12:19

O jā , un kā vēl būs !   

Leonora t. 3. dec 2013. 12:18

Domaju,ka lidz ar Ziemsvetku un Jauna gada svinesanu,si problema klus aktuala.

Guna a. 2. dec 2013. 13:45

Aha ..., man vnm 10 no 10 vajag , Vasilij !  

Ar citronskābi maigāka garša , Gita ...

...un kas par garšu , Inet !  

Elitā , ir arī tādi sagādāti ..., pret alko gan nemainīšu ..., ja nu vienīgi - pret Rūjienas saldējuma kasti !

Labs gan , Ina !

Tas Max gan ir viens saimniecisks vīrietis !    

Nauri ..., nu nemaz ar ne ! Vnk ar receptēm padalījos...

Sveiciens saimnieciskajai sievasmātei , Sandri ...

Sandris X. 2. dec 2013. 09:11

Sievasmāte cienāja ar tādiem rupučiem -    

Nauris N. 1. dec 2013. 17:17

Guniņa     ................kārdinātāja !??!

max m. 1. dec 2013. 15:01


/bilde no majas/

Ina E. 1. dec 2013. 14:54

Labais rupucis !  

Elitá K. 1. dec 2013. 13:14

Taadi vnk iemarineeti man negarsho...... pret puslitra burcinju tomaatiem,siipoliem zhelejaa-puslitru ABSOLUUTA pretii lieku.....   

max m. 1. dec 2013. 13:14

Triis x jàpàrlej..ar marinàdi,segà jàviista..darbinsh.Tad labàk uzreiz pie tà uznàciena galda pieklût!

Ineta L. 1. dec 2013. 12:21

čurkstoši čiplokaina noskaņa

Gita i. 1. dec 2013. 12:15

....es pielietu etiķi citronsskābes vietā  

Vasilijs P. 1. dec 2013. 11:28

Tev ka vienmer-vajag vel vairak

Autorizācija

Ienākt