/ bilde no neta /
... tas taču tomāC un čiploks irrr ! Incanti , jūs ko padomājāt ..., mhmm ? Vakar Andrejdienas baļļukā šamie bija topā , toties šorīt ciemiņiem ļoooti pieprasīta bija šuliņa , kurā rupucīši peldināti ...
Rudeņos , kad pagraba plaukti piepildīti daudzkrāsainām burciņām , bet tomāti turpina masveida sarkšanu , tad īstais ir laiks šamos ar čiplokiem ietapot /kātiņa stiprinājuma vietā izdur caurumiņu , kurā ievieto veselu čiploka daiviņu - tapiņu !/ un sabērt trīslitrenēs !Garšvielas pēc saimnieces garšas sajūtām - upeņu un seleriju lapiņas, melnie un smaržīgie pipari , paprikas sloksnītes, mārrutku skaidiņas , diļļu puččītes - to visu cmuki kārtojam burkās , liekam vārīties marinādi -
uz 1 l ūdens - 1 ēd.kar.sāls , 3 ēd.kar.cukura .
Uzvārām , karstu lejam burkās -> pēc 10 min. nolejam -> atkārtojam procedūru -> pirms trešās pārliešanas ar marinādi - katrā 3 l burkā ieberam pa 1 deserta karotei citronskābes .Pēc trešās pārliešanas burkas aizvākojam , ietinam segā līdz rītam, kad ietapotie rupuči pārceļas uz pagrabu, lai gaidītu savu uznācienu .
Vēl vakar tika izmēģināta no ,,Gandrīz ideālajām vakariņām,, nošpikota , Agra Daņiļēviča prezentēta , uzkoda -
Plānās sālīta speķa šķēlītēs /vēlams - mājas ražojums ,ar dauudz čiplokiem !/ ietin pa žāvētai plūmei , sasprauž ar kociņiem , kārto ar pergamentu izklātā cepešpannā , iešauj karstā cepeškrāsnī ..., tuč - tuč -> līdz pirmajam čurkstienam --- ņammm !
Atslegas vārdi: ņamm - ņammmīgi0
O jā , un kā vēl būs !
Domaju,ka lidz ar Ziemsvetku un Jauna gada svinesanu,si problema klus aktuala.
Aha ..., man vnm 10 no 10 vajag , Vasilij !
Ar citronskābi maigāka garša , Gita ...
...un kas par garšu , Inet !
Elitā , ir arī tādi sagādāti ..., pret alko gan nemainīšu ..., ja nu vienīgi - pret Rūjienas saldējuma kasti !
Labs gan , Ina !
Tas Max gan ir viens saimniecisks vīrietis !
Nauri ..., nu nemaz ar ne ! Vnk ar receptēm padalījos...
Sveiciens saimnieciskajai sievasmātei , Sandri ...
Sievasmāte cienāja ar tādiem rupučiem -
Guniņa ................kārdinātāja !??!
Labais rupucis !
Taadi vnk iemarineeti man negarsho...... pret puslitra burcinju tomaatiem,siipoliem zhelejaa-puslitru ABSOLUUTA pretii lieku.....
Triis x jàpàrlej..ar marinàdi,segà jàviista..darbinsh.Tad labàk uzreiz pie tà uznàciena galda pieklût!
čurkstoši čiplokaina noskaņa
....es pielietu etiķi citronsskābes vietā
Tev ka vienmer-vajag vel vairak