Ceļš ir?

27. feb 2014. 13:15

Iet pa zelta paklāju ar spīdošu mērķi galā ir skaisti, vareni. Es bridu pa dubļainu ielu. Tā tik sīka pagasta iela, ne valsts ceļš. Ceļi gan jālabo, bet tam tak kā visam te nav naudas. Brienot pa dubļaino ielu, atcerējos, ka vecaistēvs pirms gadiem 50 noorganizēja izbērt uz ielas vairākas mašīnas kravas ar kaut kādiem melno ogļu izdedžiem, gadiem iela bija melna. Toreiz jau tik bieži, kā tagad pirms vēlēšanām, greiderētāji nebrauca. Tā ir vēsture. Toreiz. Tagad ēdam vēstures sekas. Vēsture gan tiek politizēta. Kādreiz teicu, ka Lielā franču revolūcija ir brīva no vēstures. Bet Žannai dArkai politika jau karājas kaklā, gan jau arī Franču revolūcijai ir.
Iet pa ceļu ar mērķi galā ir ne tikai skaisti. Bet ja tā mērķa nav? Tās nav vēstures sekas?

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

savsem k. 27. feb 2014. 21:16

Ceļa nav - toties ir nodoklis    

Ingrida X. 27. feb 2014. 14:00

Gunta.
Es sapratu baigi labi, ko vēlējies pateikt. Esmu vīlusies daudzos, valstī, ko jāsauc par savu, tai skaitā. Esmu pazaudējusi ceļu, ne vienu vien, bet-
IR JĀROD SPĒKS KAM TICĒT!!!! ok, izklausās frāžaini, zinu, bet tikpat labi arī zinu, cik viegli noiet uz grunti! UN TAD?????? Šī ir mūsu vienīgā dzīve!!!! Turies!!!!!!

Dzēsts profils 27. feb 2014. 13:20

Es nestaigāju pa ceļiem, kuri ved tur, kur tie iezīmēti...es staigāju pa ziedošām pļavām...un noliecos apbrīnot puķes...un visu, ko samanu pa gabalu-pienāku klāt---ielienu starp kokiem meža norās, kur brieži ēduši ķērpjus...-skaists paklājs!-īsta glezna!

Autorizācija

Ienākt