Un tik karo..........

3. apr 2014. 11:24

Karot latvieši pieraduši. Karo katru dienu. Pat ar tiem, kas skaitās paši tuvākie. Ne jau vecais Ulmanis izlēma, ka jāstājas PSRS, ka būs II pasaules karš... Ir tādi, kas dzīvo tikai vēsturē. Lai viņi laimīgi. Latvija ir un paliek maza peška, kā citi nolems, tā būs. Obama ar Putinu vvienosies, kur karos, kur ne. Latvijā tak nav tik daudz iedzīvotāju, lai Krievija beidzot kļūtu par lielāko valsti pasaulē arī iedzīvotāju skaita ziņā.
Valsts prezidents ir svēta lieta. Viņu nedrīkst aizskart garīgi, kur nu vēl fiziski. Klusi gaidīt viņa lietošanas termiņa beigas ir tikpat stulbi, kā mēģināt gludināt drēbes ar gludekli, kas salūzis pirms lietošanas termiņa beigām. Bet jāgaida. Tādi tie latvieši ir.
Vecā man teica - tev nav nekādas daļas, kur liku savas dzintara krelles, tev ir pašai savas. Jā, man nav daļas, lai vecā turpina lietot nekādu labumu nedodošās tabletes par kādiem 30 eiro. Tas, ka varētu tablešu vietā pielikt vienkārši dzintaru, viņas prātā neienāk. Es tak šodien esmu slikta, briesmīga. Tāda gan laikam nebiju tad, kad no manis varēja ko dabūt. Toreiz varētu arī rupji lamāties, kauties, dzert, zagt... neviens neko neteiktu. Tagad saka. Tagad. Tādi tie latvieši ir. Kādam vienmēr jāuzvar. Arī cīņā pret to, kas pats neko nevar. Bet gadi iet. Laiks iet. Tagad apspriež, vai VVF būtu laba prezidente. Tikai - laiks pagājis. Vecums pienāk visiem. Cienījamā Veidemane kaut kur saka, ka barikādēs viņa neesot redzējusi inteliģences vēstules parakstītājus. To vēstuli vajadzēja parakstīt tikai sešdesmitgadi sasniegušiem inteliģentiem? Šodienas 20 un 30 gadniekus gribot tajās barikādēs nevarētu ieraudzīt. Laiks iet. Karošanas mānija saglabājas. Tā laikam asinīs. Ka tik otru aptaisīt. Bez mērķa. Bez ideoloģijas. Bez faktiem... Jākaro tak ir.

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

Elitá K. 3. apr 2014. 23:30

Gunta,vai nav lielákas necienjas pret Latviju,ja kaa Juus rakstat L-ja Pat konfekshu nosaukumu nesaísina,bet Jús savu Valsti,Zemi,Dzimteni par laut kádu L-ju dévéjat......Tik grúti rakstít LATVIJA  !?   Televizijas chatos tádus ,,slengotájus,,dzésa,kuri necienígi rakstíja L-ja .  Vai tá ir Júsu kljuda-padomájiet PATI !!!

Ja ir 2-3 latvieshi,kuri var apgalvot,ka tas cilveeks lojáls Latvijai....eksámeni pilsoníbas-kurus neviens! latvietietis nenoliktu-vareeja buut arii lojaaláki...Bet...teicu...tas bija jau sen..........

savsem k. 3. apr 2014. 21:09

Es nebiju barikādēs , jo biju neredzamās frontes cīnītājs  

Dzintars B. 3. apr 2014. 21:06

Viens latvietis-miers, divi-banda,trīs-karšs.

Dzēsts profils 3. apr 2014. 19:32

Atvainojos, kļūdījos-38 gadi man bija, vēl  rez atvainojos

Dzēsts profils 3. apr 2014. 19:26

Ha- man bija 42 gadi. Varbūt atceries 1. Latvijas Augstākās padomes priekšēdētāju? Tas bija Anotolijs Gorbunovs. Iepriekšējā darba vieta-Latvijas Komunistiskās partijas CK sekretārs.(1988.-1990.gads) Tas neko neizsaka?
Un vēl aizvien domāju, ka krievu tanki, ja vien būtu dota komanda, bez problēmām būtu pārbraukuši tām pagalēm un ugunskuriem pāri. Palieku pie savas tasnības
Ar labu nakti

Dzēsts profils 3. apr 2014. 19:14

Lai runātu par barikādēm, viņās bij jābūt no sākuma līdz beigām. Riebjās, kādus pautus šodien Rīgas jefiņi tik neizdomā. Tevi ,Gunta, es saprotu, bet patriotam ir jābūt, lai kā derdzas un sāp.   

Gunta L. 3. apr 2014. 18:29

Kuniņa, tādas bija tās barikādes, briesmīgas, skaistas. Pieļautās kļūdas jau redzamas Jūsu rakstītajā. Toreiz krieviete, lai dabūtu pilsonību, eksāmenā latv val dabūja 3. Viņa, kas ļoti labi runāja latviski. A tagad vecie veči, kuri nav gribējuši apgūt valodu, prasa automātisko pilsonību. Drosmi. Drosmi vajag, lai atzītu, ka vismaz 2 desmitgades esam dzīvojuši nepareizi. Ārija Ozola - var strīdēties par barīkādēm. vajag strīdēties. Tikai viens - cik Jums gadu bija barikāžu laikā, cik no barikāžniekiem jau ir apmiruši dēļ vecuma? Mātes vēderā 25gadīgais inteliģents varbūt bija barikādēs. Jeb viņu atrada kāpostos? Ha.

Nauris N. 3. apr 2014. 17:53

Da nu ..burtu kariņi ...
Visu cieņu ..Elitai    

Ingrida X. 3. apr 2014. 14:48

   Vispirms Elitai-    - par uzrakstīto.
   Tad, Gunta par šito: " Laiks iet. Karošanas mānija saglabājas. Tā laikam asinīs. Ka tik otru aptaisīt. Bez mērķa. Bez ideoloģijas. Bez faktiem... Jākaro tak ir."- Tev-    Īstenībā- sīki un nožēlojami tas viss!!! It kā 200 dzīves kādam būtu dotas, lai ālētos smilšu kastē, ko par dzīvi /pasauli/ sauc! Stulbums, kuru apcerēt vsp nav vērts!!! Tāpat tie, kam tas adresēts, to nesadzirdēs, aiz ko maitāt omu sev??

Dzēsts profils 3. apr 2014. 14:41

Par tām barikādēm varētu pastrīdēties-tautu piemuļķoja Kaut ar pastaliņām, bet brīvā Latvijā! Vārdam liels spēks.

Elitá K. 3. apr 2014. 13:22

Es jau par to savstarpeejo naidu esmu TE daudz rakstíjusi......TE ir taads! NAIDS,ka pat ,,neieklausísies,,....lai nu mees taa naida upuri-virtuaalie....varbuut reaaajaa dziive-Latvijas tauta necietiis..no ,,psihiem,,....
BET!Man gribaas taa viegli,bet nopietni ieteikt aizdomaaties....par barikaadeem-TO laiku...UN kas mums palídzeeja-atgút Brívíbu! Kuri pirmie izstaajaas no Partijas-krievi! Arii krievi staaveeja KJÉDÉ,arí lika savos logos degoshas sveces.....Pirmajaas pozicijaas-biistamaakajaas arii staaveeja-krievi ! Biju veel ,,skukjis,,bet ar savu balto ,,troiku,, VAZ2103 Lux-zhigulíti apbraukaaju gandriiz visas barikaades Rígá.Man kájas no bailém ljodzíjás,kad ,,shaudíshanás vakará,,nesu kafiju pasham PIRMAJAM pozicijás..drosmigaakajam-gandríz Vanshu tilta vidú Vinjsh ar,,ttjagachu,,staaveeja zem snaiperu ,,uguntinjaam,,.....un ...Es piegaaju un apstulbu-KRIEVS ! Vinjsh saprata...pateica-Es ne tikai krievs,es pat ALJEKSÉJEVS (ne tas komunists,protams) un es mílu Latviju un mirshu par BRÍVÍBU ! Krievi ciiniijaas pret komunistisko Krieviju un míléja Latviju.Nebuutu krievi savus parakstus devushi....diez vai........UN PAR VISU TO PATEICÍBÁ-latvieshi ,,pármeta,,krievus-pat ljoti lojálos -pat pilsoníbu neiedeva-pazemojoshi....Tagad ,,vilciens aizgaajis,,.....Savéjie nodoti....

max m. 3. apr 2014. 12:53

Maza,bet briesmiiga tauta !
Veidemene nav redzéjusi inteligenci..nav jau briinums,it sevishki, ja pati tur nav bijusi.

Autorizācija

Ienākt