lauka tomāti "marmande"............

8. apr 2014. 14:59

           Man vairs nav siltumnīcu, kur kādreiz audzēju gan gurķus, gan papriku, gan tomātus, tāpēc audzēju uz lauka........... Izcila ir lauku tomātu šķirne MARMANDE..... Rievoti. Ražīgi, garšīgi , ar plānu miziņu...............Pagājušā vasarā auga tā, ka katram augam dabūju likt kādas 3 stutes. neviens nesamaitājās. Nogatavojās novākti zaļi.........

Atslegas vārdi: lauka tomāti.........0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (27)

Dārzniece K. 10. apr 2014. 09:30

         Kādreiz man bija vesela šķirņu kolekcija. Bija tāds žurnāls PRIUCADJEBNOE HOZJAISTVO.  Tur bija rubrika NA RADOSTJ ĻUDJAM. Cilvēki piedāvāja dažādas puķu sēklas, stādāmo materiālu. Bez maksas, tikai bija jānosuta aploksne ar savu adresi.  Bija arī tomātu sēklu piedāvājumi. Tā es tiku pie daudzām vērtīgām šķirnēm. Par vienu rubli man kāds Krimas  dārzkopis atsūtīja izcilu šķirņu sēkliņas. Atceros, ka vēl ilgus gadus audzēju lielus, sirdsveidīgus miltainus aveņsarkanus tomātus..........Tāpat man sasūtīja gladiolu sīpolus. Iznāca vesela kolekcija..........    Arī kartupeļus man atsūtīja........Bija arī toreiz kas labs.........

Dārzniece K. 10. apr 2014. 09:21

       Biju spiesta no siltumnīcām atteikties. Ir  doma atkal kādu iegādāt, tikai lieta tā, ka dārziņš ir patālu, un ūdens tur nav. Tikai tik, cik no dārza būdas satek mucā. Siltumnīca jālaista regulāri, tur  Dieviņš nevar palīdzēt ar lietus šalti.........

       SNIEGA PIKA ir puķu kāpostu šķirne. Jāsaka, ka kādreiz tiku pie pamatīgas ražas, bet pēdējos gados neizveido galviņas, tāpēc  neaudzēju dārzā.

      Krāsainie tomāti man arī ne visai. Esmu stādījusi gan baltos, gan MELNO PRINCI, gan zaļos. Krāsa interesanta, bet ne visai iet pie dūšas neparasto krāsu dēļ. Zaļie vispār bija kaut kāds murgs - salkani un pārāk sulīgi..........Liku pie paprikas lečo. Garša bija normāla, bet krāsa gan nē..........

Dzēsts profils 9. apr 2014. 14:26

tas nav āra tomāts, to jauaudzē slēgtā teritorijā

max m. 9. apr 2014. 13:57

Vienu tàdu milzeni édu gandriiz visu nedélu...

max m. 9. apr 2014. 13:57

Man vislabàk garsho no privàtiem audzétie Bulla-sirds.Lieli,smarziigi,miltaini,sver pat ap 1kg
Jums tàdu nav,vai piemirsàt?

Dzēsts profils 9. apr 2014. 13:12

dzeltena šķirne ir arī "zelta gailis" tie ie lieli, bet ārā stādāmo tomātu šķirnes ir daudz un jaunas ir vērts pamēģināt

Dzēsts profils 9. apr 2014. 13:04

kaut kādi lozungplakātveida izteicieni-no Tevis kā no mucas nāk, kad tapu attaisa...būsi salasījies-SKRIENOT

Dzēsts profils 9. apr 2014. 12:28

man Tevis jau tagad žēl-sievasmāte nedzīvos mūžigi-parazīts TU esi un sieva ar!

Sandris X. 9. apr 2014. 10:39

Man sievasmāte galvenais specs tomātu un citās dārzkopības lietās . Mēs pa brīvdienām pieliekam savu roku , abas puses apmierinātas ar rezultātu !    

Dzintars B. 8. apr 2014. 21:09

Tomāti neesot veselīgi, īpaši kājām.

Dzēsts profils 8. apr 2014. 20:09

Lilija - tās "eksotiskās"  šķirnes visas jau ir ar īpatnēju garšu. Nesen biju seminārā. Tagad esot jauna šķirne - saucas "Sun Stream". Esot paši garšīgākie tomāti pasaulē. Nu bet padārgs prieks. Desmit sēkliņas maksājot 14 euro.  Vispār jau pašpatēriņam vislabākā šķirne (mans patika) bija Fontana. Plaisāja gan baigi. Bet garša fantastiska. Žēl ka vairāk viņas nav.

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:56

Rallijs man bija pagājušajā gadā...laba šķirne.. Šogad iesēju jaunās šķirnes''Berberina'' un ''Corazon''.. nu un tās, kuras nosaucu iepriekš..  

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:52

Nezināju, Daiga...ka persiks, nu šī šķirne ir pūkaina.. Bet kā ar garšu?

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:51

Vispār jau varbūt prātīgāk būtu dot priekšroku jaunajām  šķirnēm. Kautvai tas pats "Rallijs". Augļi miltaini. Lieli un vidēji. Daudz mazāk slimo. Šķirne ir indeterminanta. Nav jāaizraujas ar pazaru siešanu. Arī ražība ir daudz lielāka. Vienīgi stādus gan jāaudzē pašam vai jāpērk kādā dārzniecībā. Lielajos tirgos jau var nopirkt nezinko.

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:37

arī Dzintars tos varētu saukt-kā sveķu lāses...bet es ikdienā nesaldinos ar medainumu.
Labāk garšo-vienkārši ēdieni
Senāk karos ņēma līdzi ganāmpulkus, /asīrieši piemēram/lai var ēst svaigu gaļu...bet ASV pavisam nesenos laikos mācījās konservēt tādām vajadzībām ...un saindējās.... no piedevām mira vairāk kā no lodes.

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:37

Atvainojos ka nedaudz kļūdaini.... brīžiem kautkā burti ķeras....

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:34

Lilija - bet vai zini ka Persika tomātam augļi ir nedaudz pūkaini.... kā persiki. Ja tas ur īstais šīs šķirbes augs tad lapas ar viņam ir nedaudz pūkainas un sudrabainu nojrāsu.... kaut kas uz cinerāriju.

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:28

Dzeltenie tomāti, Līva, ir ari garšīgi..Man pag.gadā laikam šķirne ''Dzintars'' bija.. Dzeltenā krāsa..ir saules krāsa..

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:19

šie ir mani saulainie mīluļi...man vispār patīk dzeltena krāsa un piestāv arī.
to pamanīju 5. klasītē...kad matos iesēju lentu... pilnīgi elpa aizrāvās

Dzēsts profils 8. apr 2014. 18:13

man jau sadīguši-sēju pati   plūmūšus, nosaukumus nemācos no galvas-dodu pati pēc izskata līdzības.

Autorizācija

Ienākt