Aristokrātija ir arī tāda

14. apr 2014. 15:37

Aristokrātiem esot migrēna. Vismaz šī iemesla dēļ  esmu aristokrāte. Diemžēl ne mani vienīgo vismaz pāris reizes gadā moka migrēna. Kā citi ar to cīnās? Vienkārši padodas un izbauda lielās galvassāpes līdz vemšanai, izguļ visu nespēku un atkal ar pilnu jaudu metas iekšā ikdienā?
   Tu man raksti: - kafija ,smēķis,smēķis ,kafija! Kā tu domā,ko Tava galva dara-viņa protestē pret to visu un tāpēc sāp!
   Atklāti sakot, par citiem neko daudz nezinu šajā lietā, par sevi gan - pieredze ir.Videnes laikā, kad vasaras brīvlaikā strādāju Upīšmājā, knapi bez vemšanas atnācu līdz mājai. Toreiz vēl nepīpēju. Un tas, ka kafija palielina asinsspiedienu, ir mīts. Arī mediķu tiražēts.
Ar to medicīnu dažkārt  ir bijis jāsaskaras arī pirms avārijas. Dēļ migrēnas. Vienīgais, kas kaut cik palīdz, ir ātrās palīdzības šprices. Tas jau tikai tāds sīkums. Ja jau izdzertas kādas padsmit pretsāpju tambletes un sajūta ir tāda, ka tās tabletes tūlīt nonāks kanalizācijā, tad tā šļirce ir nepieciešama.
Garo gadu laikā esmu guvusi dažas mācības - pretsāpju tamblete jādzer uzreiz pie visniecīgākajām sāpēm, nemaz nevar gaidīt, kad sāpes pāries pašas. Tad jau tā iedzertā tablete pārvērtīsies uzreiz par vēmienu un tā pat nebūs paspējusi iedarboties. Ja kāds zinātu, ka tā viena tablete nav viena, bet kādas pāris... Vēl - kaut kad kaut kur izlasīju, ka pret galvas sāpēm palīdzot gaļas neēšana. Kopš pie manis nedzīvo Dāvis, gaļu praktiski neēdu. Pārliecināta veģētāriete neesmu, šad tad jau gaļu ieēdu, bet pēc tās "neprasās" un galva nesāp tik briesmīgi...
Kaut kad jaunības gados, "pa blatu" mediķi meklēja manas migrēnas cēloņus. Ko atrada? Daudz un neko. Vienu, vislielāko piedzīvojumu, atceros. Visu šo pārbaudi man iesāka ar kuņģa rentgenu. Atbildi apskatot, speciāliste noteica - tev ir kuņģa kabata. Hm, nu ja kuņģis ir tāds maiss, tad taču tam kaut kur var būt kabata. Mani aizsūtīja uz ONKO centru. Nobijusies kā diegs, visam  gāju cauri. ONKO speciālisti tik noteica - gadus 10 mēs te esam, bet nevienu kabatu neesam ieraudzījuši. Tas laikam bija manis mierināšanai. Pēc kaut kā norīšanas man arī nekādu kabatu neatrada. To, ka tas rentgens, kuru es apmeklēju, uzrāda visādus brīnumus, es jau biju dzirdējusi. Tā arī visas citas pārbaudes neko neuzrādīja. Tā migrēna ir "no zila gaisa", bez kāda īpaša iemesla.
Pati esmu ievērojusi, bet tas atklājas tikai ar vecumu, kurš, kā runā nenāk viens - visu mūžu es esmu bijusi zemā asinsspiediena nēsētāja - ja grāmatās ir rakstīts, ka normāls ir 120, tad man ir 115, bet  migrēnas laikā, tas pat ir pāri 140.
Varbūt toreiz - jaunības gados, tā arī vajadzēja teikt - vecumā tev būs normāls asinspiediens.
Un par tā dēvēto vecumu runājot, ir cilvēki, kuri jau kopš dzimšanas ir veci, bet man ar gadiem paliek vecāka tikai āda. Ir pat tāda sajūta, ka drīz es nemācēšu vēl staigāt ( nevis vairs, bet - vēl). Varbūt tam arī kāds sakars ar migrēnu.

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

max m. 15. apr 2014. 16:00

Nezinu kas tà tàda migréna,tàtad aristokàts nesmu

Dzintars B. 14. apr 2014. 22:09

Migrēna ir konkrēta slimība. Jauns un vecs bērna prātā, valdība-viens bērnudārzs.

savsem k. 14. apr 2014. 21:31

Jā , jā ... no tukšas kabatas kunģim var galva sasāpēties  

Dzēsts profils 14. apr 2014. 20:00

neizlasīju dziļās un garās pārdomas tikai pēdējo rindkopu nupat-nekas!-mazi bērni esot visredzīgi---un prot pateikt ka karalis ir pliks lai arī ko viņam iestāstīja smalkie skroderi

Dzēsts profils 14. apr 2014. 19:30

Ati---cilvēks nav ar kaut ko pasaulē tomēr apmierināts...bet Tu vaino vienu vīrieti...kura nav viņai- pēc idejas-tas nevar būt vainīgs!
ja būtu viņai pie pavarda ko aptekalēt-nebūtu laiks to visu pamanīt---un pastāstīt...lai ej un lāpi pasauli-sieviete viena neko nespēj-stiprais plec!

Ingrida X. 14. apr 2014. 19:29

... nu re!- cik viss izradās vienkārši!- a es tad nesapratu, aiz ko man šodien galva nejauki sāp??? Paldies, Atiņ!
Gunta! Izlasīju Tavu tekstu ar interesi! Esmu piedzīvojusi ko līdzīgu! Par laimi- tas nebija mūžīgi! :) Ļoti patika pēdējais Tevis uzrakstītais:
"Un par tā dēvēto vecumu runājot, ir cilvēki, kuri jau kopš dzimšanas ir veci, bet man ar gadiem paliek vecāka tikai āda. Ir pat tāda sajūta, ka drīz es nemācēšu vēl staigāt ( nevis vairs, bet - vēl)."   

Atis K. 14. apr 2014. 16:08

Vīrieša trūkums organismā un visa vaina.

Vasilijs P. 14. apr 2014. 15:51

Chertofa kungs-nu nemazakas izmainas-tikpat zolids...

Autorizācija

Ienākt