.... tas maģiskais, tas īpašais klusums.. starp diviem

10. apr 2015. 11:03

    Šorīt pabeidzu lasīt vienu no visneparastākajām grāmatām pasaulē: Sesilija Aherna "Līdz varavīksnei".
    Jau pats veids, kā tā uzrakstīta- e-pastu un vēstuļu formā- ir neparasts; un- nebūt ne traucējošs, gluži pretēji- piedod visam īpašu realitātes sajūtu un dzīvīgumu. Un- tā nav sasaldināta, kā varētu šķist
    Pievienoju linku par grāmatu- vrb kādu ieinteresēs??
http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/70660-ar_milestibu_rozija_lidz_varaviksnei.html
  
   "Tu esi pelnījusi vīrieti, kurš Tevi mīlētu ar katru sirdspukstu, kurš pastāvīgi domātu par Tevi, kurš katru minūti gribētu zināt, ko Tu dari, ar ko esi kopā, vai Tev viss ir labi. Tev ir vajadzīgs kāds, kurš palīdzētu īstenot savus sapņus un kurš Tevi pasargātu no Tavām bailēm. Tev ir vajadzīgs cilvēks, kurš izturētos pret Tevi ar cieņu, kurš mīlētu Tevi visu un īpaši- Tavus trūkumus. Tev būtu jābūt kopā ar vīrieti, kurš spētu darīt Tevi laimīgu, patiesi laimīgu- tik laimīgu, ka no laimes gribas lēkāt. Ar cilvēku, ar kuru Tev būtu vajadzējis būt kopā jau pirms daudziem gadiem, nevis nobīties un bēgt.
Es vairs nebaidos, Rozij. Es nebaidos mēģināt."

/429.lpp.;  fragments no Aleksa vēstules Rozijai, kuru viņa izlasa tikai 12 gadus vēlāk/

    Mēs visi esam pelnījuši būt laimīgi. Visi!! Tas, ko man vēlreiz no jauna atgādināja grāmata, tas, kas skāra manu sirdi visdziļāk: Nepretoties savām jūtām!! Nebaidīties doties nezināmajā!! Un- neviens jaunums vai vecums nav neīstais, lai noticētu un ļautos, lai, iespējams, sāktu savu dzīvi pilnīgi no jauna- ne 40, ne 45, ne 65.
    Zinu- grāmata ir grāmata, dzīve ir- dzīve. Un tomēr- šī ir viena no tām grāmatām, kas palīdz ieraudzīt savus ieguvumus, savas iespējas, apjaust savu varēšanu un to, cik daudz vēl priekšā.

Atslegas vārdi: grāmata kuru iesaku0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

Ingrida X. 11. apr 2015. 15:53

Lū sij. Bet kas tad veido to mūsu dzīvi?? mēs pašas!! jā, ir apstākļi, kurus nespējam mainīt, protams!!, bet, kā jau teicu iepriekš- arī visas bremzes, neuzdrošināšanās, aizspriedumi.... taču mūsos pašos!!! Un, ja kaut kas nav sanācis tā, kā gluži vēlētos, tad liela daļa vainas tur- manī, mūsos. Un, ja nav sanācis gluži viss tik jauki, kā gribētos, tad /atkal atkārtojos!/- vai tad tie ieguvumi, kas ir, nav zelta un vēl vairāk par to-vērtē??!! Ir!!!

Ingrida X. 11. apr 2015. 15:47

... ironisks smaidiņš, Robčik?? vrb.. tāds- mīļi ironiski pavedinošs

Ingrida X. 11. apr 2015. 15:46

Jā, ir vērts izlasīt!! Tā, izlasot anotāciju vai fragmentiņu, ko ieliku, var likties- kārtējais sentimentālais gabaliņš; nu nav tā, galīgi nav tā!! Ja man no vakardienas atkal acis mirdz, tad liela daļa paldies par to- grāmatai!!   Zinu, izklausīsies kā baigā visgudrītes pamācība, bet- nu neuztveriet to, lūdzu, tā!!! Dzīve mums sniedz gana, visas stulbās bremzes- jau mūsos. Un nakts, kad zvaigznīšu- daudz daudz daudz- ir skaista!!! :)

Dzēsts profils 11. apr 2015. 11:27

un neliels ironisks smaidins ...

Alise .. 11. apr 2015. 10:53

Paldies, Ingridiņ, ka padalījies...Tevis ieteiktās grāmatas- zinu, tās ir vērts izlasīt!!!   

Atis K. 10. apr 2015. 15:21

Labi,ka destilētie dzērieni nemaitājās.   

Dzēsts profils 10. apr 2015. 15:16

ha-ha-hāaa-kāda jēga aizkorķētai pudelei-ja to nelieto!...viss iesprostos...kam?..dzeriet-un piedzeraties-mērkaķu bars! paši mināt kājām vīnogas un kokosrierstus! būs jau pārrūdzis...saies etīķī...pat jēzum tas negaršoja!

Dzēsts profils 10. apr 2015. 14:48

Anne ar varētu kàdreiz iemācīties maģisko klusumu...kā korķis no katra pudeles izspràgst un atšālē visu dzirkstošo šampi ..

Dzēsts profils 10. apr 2015. 14:09

es arī ceru, ļoti-ka TEV-BEIGSIES!!! viss laimīgi-ingrida!.../kādam cop-manim/

Dzēsts profils 10. apr 2015. 12:29

Ticu, Ingrid, ka laba grāmata. Citāts labs. Dzīvē reti notiek kā grāmatā, vai romantiskajās filmās. Vienmēr laimīgas beigas
                                                                                                                                                          

Atis K. 10. apr 2015. 11:31

Ingrida X. 10. apr 2015. 11:26

Ķingulīt, Tava pieķeršanās/ieķeršanās??/ Atī ir pamanīta; pievelku vēl vienu: +  

Jurijs Ķ. 10. apr 2015. 11:17

Arī Atis ir pelnījis tādu vīrieti  

Autorizācija

Ienākt