Ko darīsim, kad globālā finanšu piramīda sabruks?!

17. mai 2015. 10:21

Lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa sekojošo neapzinās, jo ir maģiskās domāšanas varā. Arī šeit @migos ir indivīdi kuri tēlo lielos "varenos"!

Mums jau 20 gadus cenšas iestāstīt, ka valsts var attīstīties bez savas ražošanas, tikai – lētāk iepērkot un dārgāk pārdodot, vai arī – iesaistoties globālajā kazino. Mums māca, ka patērēšana nav jānosedz ar atbilstošu ražošanu, ka imports nav jānosedz ar atbilstošu eksportu, ka ir vienalga, kam pieder Latvijas resursi, ka turīgs var kļūt, ielienot parādos vai spēlējot uz naudu, ka parādu pieckāršošana un reālās ekonomikas nožņaugšana ir krīzes pārvarēšana un veiksmes stāsts, un ka tā tas turpināsies mūžīgi.
Tāda pati audzināšana vērojama mikro līmenī. Mūsu dzīve pārvērsta par šovu, kurā uzvarētāji iegūst balvu. Visas TV programmas piesātinātas ar tēliem, kuri grezni dzīvo bez reāla darba – tikai ar beznoteikumu konkurenci, intrigām, vardarbību, dzīšanos pēc baudām, bagātības un modes precēm, krāpšanu, nodevību, augstā stila ikonu demonstrēšanu u.tml. Krietnu daļu TV raidlaika aizņem šovi, kuros cilvēki savstarpēji sacenšas par kādu balvu, arī datorspēlēs tas pats princips: sacensība par bonusiem, jauniem līmeņiem utt. Zemtekstā doma, ka bagātību var iegūt sīvā sacensībā un bez reāla, sabiedrībai derīga ieguldījuma. Uz to pašu mudina reklāmu, slavenību kults un izklaides industrija. Un tipisks jaunietis pie TV, datora vai citu elektronisko ierīču ekrāniem pavada lielāko sava nomoda daļu, bet reizēm arī naktis. Lūk, kāda darba tikuma audzināšana! Faktiski šie propagandisti gatavo upurus Mavrodi un līdzīgām krāpniecības shēmām.
Tātad gandrīz visi mēdiji, politiķi un ierēdņi ar savām tukšajām runām un propagandas aparāts bez pārtraukuma strādā, lai radītu īpašu, jaunu cilvēka tipu, kam raksturīga neierobežota alkatība un iracionāla, gandrīz reliģijas līmeņa ticība, ka bagāts var kļūt bez derīga darba. Šim jaunajam cilvēka tipam jau izdomāts nosaukums – homo economicus. Līdz ar globalizāciju izsludināts t.s. postindustriālisma laikmets, kura simbols ir pie datora sēdošs veiksminieks, kurš pelna ar peles klikšķiem un dažiem uzsitieniem pa klaviatūru. Bet netiek rādītas vergu ražotnes Āzijā vai Āfrikā, kur šīs naudas pelnīšanas ierīces tiek ražotas, vai kur tiek iegūtas izejvielas šo ierīču ražošanai.
Līdz ar to uz pasaules radīta vēl nepiedzīvota nevienlīdzība un nelīdzsvarotība. Kopš kapitālisma globālās uzvaras un globalizācijas sākuma vērojama strauja polarizācija starp nabadzīgajām valstīm un bagātajām valstīm (lai gan tieši t.s. bagātās un attīstītās valstis vienlaikus ir arī lielākās parādnieces), kā arī starp nabagiem un bagātajiem katrā sabiedrībā. Kamēr miljardi grimst badā, saujiņa superbagātnieku katrā sabiedrībā cīnās par bagātības rekordiem. Ja paanalizēsim miljonāru sarakstu Latvijā vai miljardieru sarakstu Amerikā, tad redzēsim, ka lielākā šo superbagātnieku daļa neveic un neorganizē nekādu sabiedrībai derīgu nodarbi, bet tikai spekulē ar naudu, nekustamiem īpašumiem, resursiem vai vērtspapīriem. Tikai nepilns procents finansiālo darījumu pasaulē ir saistīts ar reālu preču un pakalpojumu tirdzniecību, pārējie ir spekulācijas.
Savelkas pasaules saimnieciskās depresijas un kara mākoņi! Ja ražo ieročus tātad tos ir kaut, kur jālieto - http://apollo.tvnet.lv/zinas/asv-parstavju-palata-atbalsta-letala-brunojuma-piegades-ukrainai/692078
http://www.delfi.lv/temas/arabu-nemieri/
https://www.youtube.com/watch?v=N-axmAnVoYE


https://www.youtube.com/watch?v=B_MQ3MUxscM

Ja paanalizēsim dziļāk, arī ASV dolārs un ES eiro kopā ar attiecīgajām toksisko vērtspapīru masām būtībā ir tikai finanšu piramīdas. Lai novilcinātu šo piramīdu sabrukšanu, nepieciešams nodrošināt jaunas ieguldījumu plūsmas šajās spekulatīvajās piramīdās. Šīs plūsmas shēmas radītāji cenšas nodrošināt dažādi: drukājot vai digitāli uzburot jaunas naudas zīmes, valstiski glābjot bankrotējušās finanšu institūcijas (kuras speciālisti dēvē par zombijbankām), vēl vairāk aizņemoties finanšu tirgū, destabilizējot, iekarojot un aplaupot diktātam nepakļāvīgās valstis, pieņemot t.s. taupības un valsts budžeta līdzsvarošanas programmas, liekot valstīm privatizēt savus uzņēmumus un citus resursus, lai arī tie nonāktu spekulāciju tirgū (ar to izskaidrojams, piemēram, Latvijas Ārvalstu investoru padomes aicinājums atlikušos Latvijas uzņēmumus privatizēt vai kotēt biržā). Pie šiem pasākumiem pieskaitāms arī nesen Saeimas ratificētais Eiropas finanšu stabilitātes pakts.
Ko šie piramīdas glābšanas pasākumi nozīmē reālajā dzīvē?
Tiek žņaugta reālā ekonomika, vairots bezdarbs un nabadzība, lai šādā veidā izspiestos līdzekļus iepludinātu spekulāciju superpiramīdā. Piemēram, samazinot budžeta un sociālos izdevumus, tiek samazināts arī darbavietu skaits un cilvēku ieņēmumi. Līdz ar to sabiedrība vairs nespēj norēķināties par savām pamatvajadzībām un strauji samazinās patēriņa apjoms, kas savukārt vēl vairāk samazina pieprasījumu ražotājiem. Ražošanas centrs mūsdienās ir galvenokārt Ķīna un citas Āzijas valstis. Galvenais Ķīnas preču noieta tirgus ir ES, otrais lielākais – ASV. Tā kā patēriņš ES un ASV samazinās, Ķīnai jāsamazina ražošana. Daļēji preču noieta kritumu ES un ASV Ķīna cenšas kompensēt ar iekšējā patēriņa palielināšanu (palielinot algas saviem strādniekiem), kā arī radot jaunus noieta tirgus citos pasaules reģionos. Taču šis process notiek lēni, tāpēc ražošana Ķīnā turpina samazināties. Samazinoties ražošanai Ķīnā, samazinās arī Ķīnas pieprasījums pēc izejvielām. Tas savukārt nozīmē darbavietu likvidēšanu izejvielu iegūšanas valstīs – Dienvidamerikā, Āfrikā, Krievijā, Tuvajos austrumos u.c. Tādā veidā saimnieciskā depresija pārņem visu pasauli: aug bezdarbs, vairojas nabadzība utt. Depresijas nākamais vilnis jau ir klāt. Mēs to jūtam kā cenu samazināšanos resursiem: naftas produktiem, pārtikai u.c.
2007. gada finanšu krīze bija brīdinājums spekulāciju apmātajai Rietumu pasaulei, ka šīs parazītiskās orģijas ir jāpārtrauc. Brīdinājums uzklausīts netika. Rietumi savu alkatību apturēt nespēj. Gluži otrādi – rietumvalstis sāka glābt tieši savu spekulatīvo sektoru un žņaugt to, kas vēl atlicis no reālās ekonomikas. Arī Latvija, kā jau Vašingtonas un Briseles satelīts, dara to pašu, līdz ar to izvēloties kolektīvu pašnāvību.
Lai glābtu savas spekulāciju piramīdas, Rietumi ar savu specdienestu un NATO starpniecību sākuši īstenot valstu destabilizācijas un militāro konfliktu izraisīšanas stratēģiju resursiem bagātajos reģionos, par ko liecina jau notiekošā karadarbība vairākās valstīs un jaunu militāru konfliktu gatavošana. Šīs stratēģijas mērķis ir visu pasaules resursu pakļaušana Rietumu organizētajam spekulatīvo laupītāju tirgum. ASV un tās tuvākie sabiedrotie grib kontrolēt visu, piemēram, ASV neapmierina stāvoklis, kad Ķīna brīvi iepērk naftu no Irānas un īsteno infrastruktūras projektus Irānā. ASV grib, lai Ķīna Irānas naftu varētu iepirkt tikai no Rietumu starpniekiem un lai projektus Irānā kontrolētu ASV globālās aģentūras – PB un SVF. Tātad ASV biržu spēlmaņi grib nosmelt maksimālu peļņu no visa, kas vien pasaulē notiek, turpināt savu parazitēšanu uz pasaules rēķina. Tāds stāvoklis jau pastāv Latvijā, piemēram, kad mēs Krievijas naftas produktus iepērkam no skandināvu starpniekiem, bet katru mūsu naudas maksājumu kontrolē un ar nodevām apliek skandināvu bankas.
Rietumi pēc krīzes brīdinājuma varēja izvēlēties citu politiku: norakstīt spekulatīvi uzpūstās finanšu saistības, turpmāk šādas orģijas aizliegt un atgriezties pie reālās ekonomikas un sociālā taisnīguma principiem. Taču Rietumos dominējošās aprindas nespēj apstāties – tās grib krāpt un laupīt vēl un vēl.
Briest vēl nepiedzīvota globāla saimnieciskā depresija un globāla militārā konfrontācija, kas neko labu nesola arī Latvijai, jo esam tikai Rietumu satelītvalsts pie Krievijas robežas.

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (9)

Dzēsts profils 17. mai 2015. 16:15

Dvīņu torņus Torpedēja...ASV-apjuka...midzeni-pentagonu-arī...bet pats šefs bija brīdināts....visa sistēma sajuka...un meklēja vainīgo-bet-tas nebija tas...kura ģimeni brutāli iznīcīnāja..kā Nikolaja II...ģimeni arī. Tur neslēpjas ļaunuma sēkla...tā ir pašā Sātana dāvātajā maiņas līdzeklī-naudā-kuras dēl nodos viens otru, kuras vārdā celsies brālis pret brāli-tā ir smaga pārbaude...cilvēcei.

Maija V. 17. mai 2015. 15:48

Un ko Tu iesaki darīt? Un nevajag būt īpaši gudram ,lai nepamanītu, kas notiek.

Jut i. 17. mai 2015. 14:50

Sabruks visas piramīdas-arī Ēģiptē,-
Debesis un zeme paliks,-būsim---
  Paradīzē-----------

Vasilijs P. 17. mai 2015. 14:36

Iespejams tiks sadalits Kapitala Sistemas Raditajiem

Vilnis S. 17. mai 2015. 13:24

Tā brūk jau simtiem gadu, bet nevar sabrukt, bet krievu un mūsu komunistu glābiņš ,sociālisms, sabruka kā zirga sūdi ūdenī.

Dzēsts profils 17. mai 2015. 12:08

Beidzot viens, otrs sāk apjēgt "jeņķu" politiku!

Dzēsts profils 17. mai 2015. 11:20

Es labu laiku gatavojos tam

Atis K. 17. mai 2015. 10:30

Nu i hrens ar viņu!Man tāpat nav tik daudz,ko nokrāpt,lai es vel pārdzīvotu par to.

Autorizācija

Ienākt