31.maijā plkst.12.00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē notika sv. Mise,kurā diak. Juris Skutels tika ordinēts par priesteri

2. jūn 2015. 16:28

31. maijā plkst. 12.00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē notika sv. Mise, kurā diakons Juris Skutels tika ordinēts par priesteri.
Sv. Mises sprediķī V.E. Rēzeknes- Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis atgādināja to, kādi ir priestera uzdevumi, mērģi.
Bīskaps uzsvaru lika tieši uz šķīstības saglabāšanu un par priestera atbildību, kalpojot draudzēs, paklausību baznīcas vadībai.
Ar Juri Skutelu es iepazinos Aizkrauklē 14. februārī 2014. gadā, kad viņš tur palīdzēja organizēt Aizkraukles katoļu baznīcā jauniešu tikšanos.
Pēc pirmās sarunas ar toreizējo semināristu Juri Skutelu es uzreiz sapratu, ka Juris Skutels būs nākotnē priesteris.
Jura Skutela vienkāršība, pazemība, lūgšanas gars , atvērtība ne tikai man, bet arī pārējiem jauniešiem lika aizdomāties, kādam tad ir jābūt priesterim.
Juris toreiz Aizkraukles katoļu baznīcā arī dalījās ar mums, jauniešiem pārdomās un pieredzē, ko viņam sniedz studijas Rīgas garīgajā seminārā.
Juris Skutels jau toreiz Aizkrauklē mums teica, ka viņš ir iestājies Rīgas Garīgajā seminārā ar vienu un vienīgu mērķi.
Viņa mērķis patiešām ir skaists- būt priesterim.
  
Viņš būs ļoti jauks un labs priesteris.
Ar cieņu katoļu fotogrāfs Ainārs Jānis Jerumanis.
fotogrāfijas apskatāmas katoļu portālā: www.draugiem.lv/katolis

Atslegas vārdi: juris skutels0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Dzēsts profils 3. jūn 2015. 16:13

meties ceļos!...jo ēdenes dārza radītaja acīs esi rāpotājs....un apliecini to ar savu darbību-bet tā ir patiesība...ir Viens, kurš Saimnieko Pār Zemi...un pakļāvis to sev-/Viņa Dēls/...man ir mazs ieskats...bet par to vēlāk.

Dzēsts profils 2. jūn 2015. 20:54

Jēzus Kristus katedrāle Rēzeknē, ir viena no skaistākajām katedrālēm Latvijā, nu ja tur būs priesteris, kas to pelnījis, lai vi'ņam labs ceļš!

Vasilijs P. 2. jūn 2015. 16:44

Ja tada iespeja-protams  

Autorizācija

Ienākt