Latvijas Jauniešu dienas 2015. Aizrauklē ir veiksmīgi noslēgušās

22. sep 2015. 11:42

Latvijas Jauniešu dienas 2015. Aizrauklē ir veiksmīgi noslēgušās
, kuras organizēja Vidzemes katoļu jauniešu centrs.

Sveiki dārgie jaunieši!

Jau trešdien Aizkrauklē Jauniešu dienu organizātori un brīvprātīgie pulcējās, lai baznīcā, kultūras namā un citviet sagatavotu gan pasākumiem nepieciešamās dekorācijas, be arī attiecīgi iekārtotu telpas .

Jauniešu dienās piektdien brīvprātīgie tikās ar organizātoriem un tika arī tad savtarpēji sadalīti pienākumi. Es piektdien un svētdien apsolīju palīdzēt pie ēdiena izdales jauniešiem, bet sestdien mans pienākums bija parbaudīt un sagatavot projektorus, datorus, skaļruņus , lai varētu nodrošināt darba grupās prezentācijas.
Piektdien Kultūras namā Jauniešu dienas sākās ar atklāšanu, kurā arhibīskaps Zbigņevs Stankēvičš teica ievadvārdus un uzrunu. Pēc tam īpaši izdekorētajā baznīcā Jauniešu dienas turpinājās ar izlīguma vakaru. smile emoticon
Sestdien "Latviešu Jauniešu dienās 2015" Aizkrauklē visu dienu norisinājās nodarbības ap 30 darba grupās dažādās vietās — kultūras namā pantonīmas nodarbība, pilsētas sākumskolā foršā un smaidīgā priestera Rodiona Doļas lekcija un citas aktivitātes , arī katoļu baznīcā māsas Dianas Cērmanes vadībā notika deju nodarbības , novada ģimnāzijā karmela klostermāsas vadīja prāta spēles, arhibīskaps vadīja skaistu lekciju , nodarbības notika arī mūzikas, mākslas skolā un stadionā priesteri spēlēja futbolu ar jauniešiem. smile emoticon . Savukārt sestdien uz manu atbildību bija projektori, datori, mikrofoni, tumbiņas un mans uzdevums bija lektoriem nodrošināt visu tā, lai visa nepieciešamā tehnika strādātu.

Sestdienas rīts iesākās ar kopīgu rīta rosmi pie kultūras nama, pēc tam Valdis Indrišonoks sniedza koncertu, pēc tam sekoja Mācītāja Edgara Maža lekcija. Pusdienlaikā atraktīvā grupa "Dabasu Durovys" sniedza brīnišķīgu akustisko koncertu sporta centrā. smile emoticon

Sestdien vakarā sporta centrā īpašais viesis Maikls Patriks Kellijs sniedza aizkustinošu koncertu, kas sastāvēja gan no Kelly Family balādēm, gan arī jaunām Kelly dziesmām. Koncerts noslēdzās ar kopīgu lūgšanu un Vissvētākā sakramenta adorāciju.

Svētdienas rīts iesākās ar Kristīnes Locikas koncertu kultūras namā.

Latvijas jauniešu dienas 2015” svētdien noslēdzās ar sirsnīgu un aizkustinošu Svēto misi Svētās Terēzes no Bērna Jēzus Aizkraukles katoļu baznīcā.

Svēto misi vadīja un sprediķi sacīja Romas katoļu Jelgavas diecēzes bīskaps emeritus Antons Justs. Antons Justs aicināja jauniešus braukt uz Pasaules jauniešu dienām Krakovā 2016. gadā. Pēc mises viņš pie baznīcas ārpusē deva individuālu svētību visiem, kas to vēlējās.

Pirms tam Antons Justs tikās ar jauniešiem Aizkraukles pilsētas kultūras namā un atbildēja uz viņu jautājumiem. Uz jautājumiem palīdzēja atbildēt priesteri Modris Lācis , Rodions Doļa, klosteŗmāsa Marija Stefana, VKJ centra vadītāja Gunta Ziemele, arī Agnese no Evanģelizācijas skolas.

No savas puses saku lielu paldies JD organizātoru komandai Guntai, Dignai, Veltai, Kasparam , Jolantai, Dacei , Nilam , arī Anniņai un citiem. smile emoticon Jūs tiešām bijāt lieliski. Ar jums bija tiešām forši sastrādāties.
Bildes ir apskatāmas : www.facebook.com/djigaunis
Ainārs Jānis Jerumanis- fotogrāfs no Radio Jelgava

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Vasilijs P. 22. sep 2015. 16:52

Jaunakai un skaistakai mammai

Dzēsts profils 22. sep 2015. 16:50

katoļu priesteri...kuri nav ar sievietēm apsmērējušies..kā tik neattaisno savu-nespēju...
nūuuuja...nūja pa muguru tos trāpījusi un darījusi Stīvus...locīties pasaules spirdzinošos...modinošos vējos un turpināties...bet tam tiešām nav liela jēga...jo cilvēks pēc leduslaikmeta-neizdzīvos-tas pat ratiņos ir paslēpts baldahīnos-sargāts kulbās...ir tikai Piektā Pasules Diena...no d-Ieva...ieva...ieva...priekšā pusīte no mītiskā D... O

Autorizācija

Ienākt