Pārdomas par imigrāciju Europā...

19. nov 2015. 12:07

Nelegālās imigrācijas sakarā
09.08.2015. Latvijas radio 1 ēterā, kādā raidījumā izskanēja intervija ar pāris nelegālajiem imigrantiem, kas polītiskā korrektuma dēļ tika dēvēti par bēgļiem. Uz jautājumu kāpēc devies uz Vāciju, viens no viņiem  atbildēja, ka esot aizmucis no Eritrejas armijas, kurā strādāja par riepu montieri. Esot dezertējis un dezertierus tājā „šausmīgajā zemē” gaidot sods. It kā kaut kur pasaulē būtu savādāk. It kā Vācijā, Francijā, Lielbritānijā, ASV vai jebkuŗā citā valstī šī situācija būtu citāda.
Vēl kāds Vācijā ieceļojis imigrants savā zemē esot bijis mākslinieks. Viņš esot izgatavojis mākslas darbu, kas neesot paticis vietējai varai. Par to esot nosēdējis pāris mēnešus cietumā, bet tad palaists vaļā. Un tad atceļojis uz Vāciju. Atceļojis, jo tur viņa dzīvība esot bijusi briesmās. Mazliet padomājot šķiet dīvaini, ka dzīvības briesmas draud PĒC izlaišanas no cietuma. Ja vara alktu pēc viņa dzīvības, tā izmantotu cietumu. Tā vienmēr ir bijis visā pasaulē, bet tur laikam izdomāts kas jauns...
Jā, bet paturpinot tēmu... arī tā sauktajās demokrātiskajās pasaules valstīs ir tēmas, kuŗu apspriešana, publicēšana utt, varai nevēlamā gaismā ir sodāma. Atcerēsimies kaut vai jēdzienu „naida runa”, ar kuŗu tiek saprasti izteikumi pret sabiedrības degradēšanos.  Vēl  atcerēsimies, ka daudzviet ir kāda „augstāka rase” par kuŗu teikt drīkst tikai labu, kuŗai par labu tiek rakstīti īpaši likumi un kuŗu vēstures skatījumu nedrīkst apstrīdēt... Vismaz ne publiski.
Par pārkāpumiem arī Europā var tikt pie cietumsoda.
---------------------------
Kāpēc Europa rīkojas tik „tuvredzīgi”
Esmu ievērojis, ka cilvēki, mūsdienās, gaŗus tekstus lasa nelabprēt, tāpēc centīšos izteikties īsi.
Kāpēc Europas likumdevēji, varas iestādes, slepenie dienesti u.c. atbildīgie rīkojas šķietami tik tuvredzīgi, un apdraudot paši savas tautas, rada Europā tik nedrošu vidi. Katrs, kas savu viedokli formē ne tikai no oficiālajiem propagandas kanāliem Televīzijā un lielajās tīmekļa vietnēs, zin, ka par bēgļiem sauktie, lielākajā daļā gadījumu nemaz tādi nav. Bēgļi ir aizbēguši un uzturas valstīs, kas atrodas blakus karadarbības skartajām. Un tur gaida brīdi lai atgriestos. Daži no bēgļiem, droši vien ir pakļāvušies masu psihozei, un devušies tālāk, uz Europu, labas dzīves meklējumos. Jā, lielākā dāla nelegālo imigrantu ir labas dzīves meklētāji. Tie ir ne tikai no karadarbības skartajām valstīm, bet arī no citām. Tie izmanto vaļējās robežas režīmu, lai dotos uz Europu , un tur, stāstot kādu izdomātu pasaciņu uzdotos par bēģļiem. Domājams ka starp viņiem ir dažādi kriminālie elementi, un arī slavenie Somālijas pirāti.
Ups, jau sanāk gaŗāk, kā sākumā domāts.  
Bet  starp augstāk minētajiem robežpārkāpējiem  ir arī Europai naidīgu spēku kaujinieki. Viņus nevar uzreiz atpazīt pēc kaujas tērpa ar zīmotnēm vai ieroča plecā, jo viņi izskatās tāpat kā pārējie. Parasts apģērbs un parasts stāsts par pazaudētu pasi... Arī nupat notikušajā Parīzes terrora aktā veicēju vidū bija šādi „bēgļi”.
Šķiet loģiski būtu, ja Europa šos migrantu pūļus kaut kā ierobežotu.  Divi no iespējamiem variantiem: 1) Nelaist pāri robežai nevienu. Likvidēt tos, kas mēģina tikt pāri ar varu. 2) Ielaist valstī, taču uzturēties atļaut tikai iežogotā un apsargātā territorijā. Skeptiķi teiktu ka tad vajadzēšot čupām naudas, lai nodrošinātu viņus ar kādu pajumti, taču pajumte viņiem būs vajadzīga arī tad, ja viņi tiek dziļāk valstī... Tātad naudas nevajadzēs vairāk. Jā, un šajā gadījumā cilvēkus varētu pietiekoši pārbaudīt, pirms laist vai arī nelaist tālāk... Es izvēlētos otro.
Vai tad tas nav iespējams? Vai tad ES valstīm nav armiju? Vai tad mobilizācija jau sevi izsmēlusi?
No nonākam pie jautājuma, kāpēc tā sauktie „bēgļi” dodas uz valstīm, kas atrodas labu gabaliņi no kaŗa skartajām vietām. Pie tam uz konkrētām valstīm. Pasaule ir tik liela, bet šie mērķē tieši uz Europu... Kā jau minēts, liela daļa no šī pūļa ir labas dzīves meklētāji, un kaut kādā veidā līdz viņiem ir nonākusi ziņa, ka tieši Europā esot vislabākā dzīve... Un šī ziņa ir bijusi tik skaļa. ka varējusi sacelt kājās tik milzīgu pūli... Lai to spētu, ziņas avotam ir jābūt ietekmīgam...
Mani jau kādu laiciņi nodarbina doma par augstu Europas funkcionāru iespējamo saistību ar cilvēku kontrobandistiem. Varbūt pat to virsvadību. Loģika saka, ka neiespējami tas nav, taču nekādus pierādījumus tam, līdz šim, nekur publicētus neesmu manījis. Taču, vai tas būtu vienīgais iespējamais variants? Domāju – nē.
Varu spēlītes ir daudzslāņainas un strādā vienlaicīgi vairākos virzienos. Cik noprotu, tad pasaulē ir sācies diezgan iespaidīgs karš. Bet tas ir tur - pasaulē – pie citiem met bumbas un šauj. Pie mums vēl... it kā  viss mierīgi...
Bet pasaules varenajiem ir vajadzīgs arī bezierunu atbalsts sevis pārvaldīto territoriju sabiedrības vidū. Kā to panākt? Atbilde - sējot bailes, un tad uzņemoties aizstāvību. Pie tam, nobijusies  sabiedrība pati lūgs ierobežot savas privātās brīvības, lai tās nebūtu iespējams izmantot ļaunajiem terroristiem. Pati, labprātīgi pakļausies varas kontrolei – lai policija spētu laicīgi neitralizēt ļaunos terroristus... utt utjp... Šo metodi mēs jau esam pieredzējuši Latvijā. Pavisam nesen. Piemēram – akceptējuši referenduma ierosināšanas ierobežojumus. Kāpēc – lai Kremlis nevarētu izmantot savu elektorātu. Bet neviena partija nerunāja par problēmas sakni. Bet tas jau cits stāsts...
Atgriezīsimies pie iesāktā. Tātad – mans secinājums. Europas saimnieki ielaiž sevis pārvaldītajā territorijā daudzskaitlīgu pūli no svešām zemēm, lai:
Uzlabotu demografisko situāciju – kaut kāds pienesums no migrantu pūļa taču būs.
Izmantotu radušos globālpolītikas situāciju policejiskas kontroles palielināšanai pār savu sabiedrību
Izmantotu radušos globālpolītikas situāciju, sabiedrības pārvaldē pastiprinot „skaldi un valdi” metodi. Ko tas nozīmē? tas nozīmē – sašķelt sabiedrību pēc iespējas sīkākās interešu un reliģiskājās gruopiņās. Grupiņas ar dažādām morāles vērtībām. Saškelt līdz līmenim, kad katra grupiņa dzīvo nošķirtā informatīvajā vidē. Un neļaut sabiedrībai pašai šo problēmu risināt. Risinājumi ir pasludināti par naida noziegumu kas ir krimināli sodāma parādība. Viss ir jāuztic varas iestādēm, kas tad arī rūpējas, lai nekad neviena grupa nekļūtu tik ietekmīga, lai spētu solidarizēties savu interešu aizstāvībai. Valdniekiem, lai arī nekronētiem,  nevajag solidāru tautu... Valdniekiem, no tautas vajag tikai vienu  - lain tā būtu par resursu – darbaspēku.
P.S. Lai izvairītos no pārpratumiem, es uzreiz pateikšu, ka izraisītais kaŗš nav radīts šo procesu veikšanai. Patiesos kaŗa iemeslus mēs, visdrīzāk arī neuzzināsim. Tos, varbūt publicēs pēc gadiem 300-400. Tad, kas pasaules ietekmīgākie valdnieki (grupas, ne cilvēki) būs nomainījušies reizes trīs vai četras. Un tad, ja šī informācija nekādi nespēs kaitēt tā brīža valdniekiem.
Manis minētie procesi ir tikai mozaīkas fragmentiņš...  

Atslegas vārdi: migrācija0, Eiropa21, eiroparlaments0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (11)

Dzēsts profils 21. nov 2015. 12:33

es-pasaules pilsonis...un man ir vieta visur, kur esmu es!...

Raisa O. 21. nov 2015. 11:19

Par pārkāpumiem arī Europā var tikt pie cietumsoda.

Vasilijs P. 19. nov 2015. 18:44

Tadel ieteiktu paplasinat razosanu-Francija.

Kurzemniece E. 19. nov 2015. 14:57

kaut ko kodolīgāk par migrantiem,kas jaudzīvo šeit  

max m. 19. nov 2015. 14:36

Ir Latvijas pilsoni, péc izcelsmes latvieshi, kuriem ir pieshkirts politiskà bégla statusus,péc Latvijas neatkaribas atgûshanas .
Tàdu ir vairàki tûkstoshi, kuru "motiivs" bija nacionalistiskas valdibas vinu vajàshanas, dél politiskajiem uzskatiem .
Sho statusu, vini ir ieguvushi péc 2000 gada ...
Par to laikam Latvijas avizes neraksta .

Dzēsts profils 19. nov 2015. 13:38

Izlasīju. Piekrītu. Labāk par Jutiņu nepateikšu.

Jut i. 19. nov 2015. 13:07

Bēgļi,nelegālie imigranti,robežpārkāpēji utt.,kā tik viņus nesauc...smejas par mūsu toleranci,,-tas ir kārtējais''TROJAS ZIRGS'',kas priekšgalā ir novietojis sievietes ar bērniem,bet pakaļgalā bumbas ar detonātoriem...

Dzēsts profils 19. nov 2015. 12:54

viens ir skaidrs..tas ērglis, kurš sapņo tikai!!! par savu guzu...valsti nepārvalda!...tas to izputina tā, ka pat-nepamana!...saliek dzeguzes ligzdās savus uzKrājumus...un cer-un cer...un cer, ka tie tiks izsniegti.

Vasilijs P. 19. nov 2015. 12:24

IRA-sadarbibas vajadzibam.

Dzēsts profils 19. nov 2015. 12:22

var izraisīt mākslīgu mēri...var izraisīt visu un mērķēt uz savu auditoriju, ko ienīsti...
vari tos bēgļus uzskatīt par sevi glābjošām žurkām..bet! latvijai žurku ir bijis tomēr mazāk...nekā-ekonomisko pelīšu...kuri sajutās savā...jā-savā!!! valstī-liekas!...ja divas peles ir viena žurka...tad-žurkas uzvar..
un šaut māla baložus...kas tiek uzskatīti tukšiem vidiem-svilpavnieki...tie ir arī cilvēki-tādi paši!...pildīti ar dvēseli...un sirdi, kas sitas dien un nakt tur iekšā-tevī..bet-kāpēc otrs domā...ka tas ir tukšs..kā viņš pats?!

Vasilijs P. 19. nov 2015. 12:16

Lai Janja Kazocinja kungs labak sadarbojas ar S.Kalnietes jaunkundzi Francija,un uzrada M16 vervesanas vietas,un iespejami sikakas detalas Vestnievibas drosibai Latvija-Francija.

Autorizācija

Ienākt