Dzejas nav, ir tikai sū

20. nov 2015. 19:07

Kas no tā, ka esmu izaugusi ar Šekspīru, Puškinu, Blaumaņrūdi, Ziedoni, Vācieti..., ka Upīšandrejs "pačukstēja" (tāpat, kā gadu desmitiem viņš pieskata savu māju), kas man jādara.Kas no tā, ka jau pāris desmitgades neko nelasu (meloju, lasu to, ko iesaka, kas nejauši "iekrīt acīs"). Toties tagad mani komandē tie, kas dzīvē vispār neko nav lasījuši (varbūt viņu lasītgriba apstājās ar obligāto literatūru, kas viņiem nedeva to lasītkāri turpmākai dzīvei).
Iesākumam - anekdotisks gadījums no dzīves ( anekdotes pirmsākums vienmēr ir dzīve). Pirmajā pavasarī, kad biju pārvākusies uz dzīvi te, ieraudzīju sētas pretējā pusē kaimiņu, kuram teicu - man vakar vajadzēja vīrieti, bet māte pati tika galā. Viņš atkliedza - kuš, nerunā, kad sieva to dzird. Viņš pat nepainteresējās, ar ko tad tā māte tika galā. Bija tā - tīrīju logus, kaut kā vienu nevarēju aiztaisīt, pasaucu māti, viņa paskatījās, noteica, ka vajagot vīrieša spēku, lai gaidot, kad dēls atbrauks. Runājot, viņa turpināja to logu bakstīt. Kamēr tas logs "aizbakstījās". Pirms kāda laika drusku patīrīju jau pagruden izrakto bedri sunei. Viena sieva iepriekš teica - paroc atkal, ja pagziem nevajadzēja, varbūt šoziem vēl izdzīvos. Kaimiņiene - tu suni te nedrīksti aprakt, mums te ir aka. Ha, man jāzin, kur viņiem aka, bet to, ka savus sū no savas tualetes viņi pa taisno laiž grāvī, viņa nezin. - Slikti, ka tu nezini, ka mājdzīnieku savā teritorijā nemaz nedzīkst glabāt. Viņa zina, ko es zinu, ko ne? Es zinu arī to, ka, ja kāds nosūdz, tad uzliek sodu (nezinu gan, cik simtus euro).
Tādi tie latvieši ir - paši nedara neko, citus tik nosoda. Nav viņos nekas no minētajiem dzejniekiem

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (19)

Ingrida X. 20. nov 2015. 22:49

.... lai sāp- kā!!, lai ilgojies- viena Vienīgā- tāpat Tev jadzīvo tālāk.. arī tad, kad Atbildi nesaņem un- nesaņemsi.. nekad.
.... ar labu nakti!! Tev!.. Visiem! :)

Ingrida X. 20. nov 2015. 22:31

Gunta!!
Es- neskatoties uz visu- TICU joprojām; un lidošu tikai- uz Dienvidiem..
/Pdies, ka atbildēji!!   /

savsem k. 20. nov 2015. 22:04

Varbūt tā ir labāk - kurš augstāk rāpjās , tam jākrīt zemāk ... tāpēc labāk ir krist tieši no zemes  

savsem k. 20. nov 2015. 21:54

Šim stāstam ir morāle - nevajag uz Dienvidiem lidot  

Gunta L. 20. nov 2015. 21:53

Ingrida Xx   - te tak prakstiski neviens koments nav galvā ņemams. Es ar nevienā partijā neesmu bijusi, kaut pēc amata jaunībā toreiz tajā vienīgajā vajadzēja būt. Pionieri un komjaunatne jau ir cits jaut., toreiz bija karjera. Pastāvēja, eksistēja. Tagad tās karjeras kāpnes apgāztas, tie, kas pakāpjas, nopērk par naudu. ...

Egils L. 20. nov 2015. 21:42

Ka'ds putns reiz lidoja uz dienvidiem uniekļuvaledainā vējā un nokrita zemē. Tas sasala,-bet pienāca govs -un uzdirsa virsū.Siltie sūdi šo sasildīja, un šamais sāka čiepstēt.Pienāca kaķis un pajautāja vai ne4vajag palīdzēt! Beigās saprata ka tas ir rijamais,-un aprija to.  Šim stāstam ir morāle--NE VISI KAS TEV TAISA UZ GALVAS,-IR TAVI IENAIDNIEKI.NE VISI KAS NĀK UN PIEDĀVĀ PALĪDZĪBU,-IR TAVI DRAUGI.UN JA ESI SILTĀ ,ĒRTĀ VIETIŅĀ,KAUT VAI  SŪDU KAUDZĒ,---TURI MUTI CIET!!!

savsem k. 20. nov 2015. 21:38

Es nekur nepazudīšu - Gunas bedrītē neiekritīšu  

Ingrida X. 20. nov 2015. 21:32

... nu ja... noraudāju, noslaucīju savu stulbo asariņu, un- turos pie tādiem, kā Tu, Kukū... un- saproti??- nav nozīmes nekādas, ke nezinām viens otru- nemaz!!!- es: jūtu Tavu cieto serdi, un turos- pie tās... arī tad, kad gaidot pieskārienus, klājos kā tepiķis /par laimi- gana neērts!!; ha!!/- kāda cita- priekšā...

... man pietiek ar to, ka Tu- vnk- esi... nu tāds... nesadalāms... oki!!; turies, visā!! :))

savsem k. 20. nov 2015. 21:23

Nu ja , vajag turēties šajā depresīvajā laikmetā - vienalga pie kā  

Ingrida X. 20. nov 2015. 21:18

... oki; man- ģēlas savas, Tev, Kuku- savas; Tu jau tāpat zini, ka, pa kluso- kā daudzas te- mīlu Tevi.. .. vsp, ja kas- man- ne visai.... turos, cik spēju... nu tā...

savsem k. 20. nov 2015. 21:17

Jā ..es pie siena es arī pats sevi aicinu nelabprāt  

Ingrida X. 20. nov 2015. 21:16

tak laipo, ķepiņām mīkstām, cik vēlies!!! - ko tas maina Tev?? ko- man?? .. viena vilšanās no 100??; ak jē!!! pasaulīt baltā!!!- tas ir- VIENS LIELS- NEKAS!!!! .. Tāpat Tu mani nepaaicināji- pie siena; nu un?? Tāpat- nepaaicināsi- citugad!! Nu un?? bla- bla... ;))

savsem k. 20. nov 2015. 21:13

Tu nē , bet Gunta izraka   ...

Ingrida X. 20. nov 2015. 21:12

... vai es kādam esmu to rakusi, Kukū?? Kkā neatceros gan... To, cik rakts- man- vnk cenšos- aizmirst.... bla- bla- bla... ;PP

savsem k. 20. nov 2015. 21:06

Ar bedrēm uzmanīgi , atceries to veco teicienu - "kas citam bedti rok .. bla ...bla ... bla ..utt."  

Ingrida X. 20. nov 2015. 20:46

... es Tevi, Gunta, ļoti lūdzu- neņem vnk galvā, ko mana komenta sakarā, iespējams, pierakstīs uzblīdusī patriotiskā Jūtiņa vai- kāds cits. Tu neesi atbildīga par to, ka Tavā blogā- izteicos- es. Piedod, ja kas- ne tā. Ok?? :)

Ingrida X. 20. nov 2015. 20:42

Gunta.
Kas ir šolaiku latvieši?? Viena sīka un nenovīdīga tautiņa. Kas tad, kad tas tiks ievērtēts, atbilstoši!!, novicinās karogu un- piemeklēs meldņus īstos.
Manis pēc- lai tie divkoku klēcēji- visi iet uz poda /atv.!!/; neuzskatu, ka viņu komentiem- te- pat atbildēt- vērts.
Tikai- te- šajā tik skaistajā Zemē- dzīvo un strādā arī mani Bērni; te- ir saknes manas.
Es- nekad!!!- neesmu bijusi tai partijā, par kuru tgd daudzi taisnojas: .. "Nu... laiki bija tādi...".. jā, jā, mani arī aģitēja, ne slikti, kas zina- kurp, pa karjeras kāpnēm, būtu jau uzrāpusies- šobrīd, JA... ES- IENĪDU SISTĒMU!!!... Ja mani nesolītu izmest no videnes, direktrise, ja kas, MŪŽAM!!! nestātos komjaunatnē, kurai vnk neredzēju- seguma... bet- vēlējos taču- kļūt žurnāliste... ha!!! un tas, ko tgd muld tā liekuļu banda, plivinot karogus un deklamējot pantiņus, īstos, man vnk- derdz un viss!!! ..
..........................................................
Atvaino, ka Tavā blogā!! Savu?? veidot šai sakarā??- vnk neredzu jēgas. Lai tak dzied savu "Dievs svētī.... bla bla bla...." daudzbalsīgi!!! ;P ;P... pirms- aizrijas.

Dzēsts profils 20. nov 2015. 20:41

piedošanu, ka nebija gribēšanas lasīt visu fabulu par dzejniekiem, bet dzeja jālasa vienatnē uz ķisena, tamdēļ izlasīju tikai secinājumu un nosprienu, ka sūdzēties nav smuki un to jau man senči trīs gadu vecumā iemācīja.....
P.S.mana mamma ir mediķis, a paps vienkāršs strādnieks - nezinu vairs vai saukt šos par latviešiem....

Autorizācija

Ienākt