Sluča konkurss

9. dec 2015. 23:44

PAR AIVARU SLUCI UN VIŅA JAUNO KONKURSU
    Kā tas zināms cilvēkiem, kuri regulāri seko politiskajām norisēm Latvijā, ASV dzīvojošais latvietis Aivars Slucis šogad, 20 gadus pēc iepriekšējā konkursa par Latvijas dekolonizāciju, atkal bija izsludinājis jauniešu domrakstu konkursu ar tādu pašu tēmu: „Par Latvijas dekolonizāciju”. Neviens saprātīgi domājošs Latvietis, protams, neiebildīs, ka šāds konkurss principā bija vajadzīgs un ka aizskartā tēma Latvijai ir ļoti aktuāla. Nepārsteidz arī varturu un viņiem pakļauto saziņas līdzekļu rīcība – vispār neko nerunāt par šo notikumu, jo iepriekšējā pieredze ar Sluča konkursu 1995.gadā un līdzīga satura A.Gardas izsludināto konkursu 2001.gadā skaidri parādīja – arī negatīva reklāma ir reklāma, un, kritizējot konkursa ideju, var drīzāk panākt pretēju efektu gribētajam. Izbrīnīja gan paša A.Sluča kunga rīcība, nekur nepaziņojot (pat internetā) par konkursa rezultātiem, kas un kāda veida balvas ir saņēmis. Arī, izlasot interviju ar Sluci laikrakstā „DDD”, nav izdevies tikt skaidrībā par šiem faktiem. Vai Sluča kungs tos nolēmis turēt noslēpumā? Un ja tā, kurš to gribēja – konkursa dalībnieki vai pats tā rīkotājs? Pirms 20 gadiem gan tāda slepenība piekopta netika. Tāpat nav zināms, vai un kur būs iespējams iepazīties ar konkursam iesniegtajiem darbiem. Domāju, ka A.Slucim taču nebūtu finansiālu problēmu nodrukāt tos brošūrā dažos tūkstošos eksemplāru un izplatīt vismaz mācību iestādēs, vēlams, protams, bezmaksas… Tā, protams, ir paša SLuča kungs darīšana, kā rīkoties ar konkursa darbiem, tomēr grūti saprast konkursa rīkošanas loģiku, ja tā rezultāti netiek darīti publiski zināmi un izmantoti tautas aģitēšanai.
Tagad vēlētos pakomentēt A.Sluča intervijas saturu avīzes „DDD” 22. un 23.numurā.  Skumdina, ka Sluča kungs nesaprot, ka ne tikai „Saskaņa” un to atbalstošie oligarhi ir naidīgi pret Latviju un latviešiem; patiesībā tādi ir praktiski visi 100 deputāti no visām partijām un frakcijām. Nekādi nevaru saprast, kā A.Slucis, kaut viņš arī pastāvīgi nedzīvo Latvijā (politiskajām norisēm var nepārtraukti sekot kaut vai ar interneta starpniecību), neredz tā saucamās „Nacionālās apvienības” divkosīgo dabu un nevēlēšanos principā risināt dekolonizācijas jautājumu kā tādu. Vai viņš maz ir lasījis šīs partijeles priekšvēlēšanu programmu, kur dekolonizācija kā tāda nemaz nav pieminēta? Tās nožēlojamās atrunas, ka partijai esot maz vietu Saeimā, neesot pietiekami „ietekmīgu” ministru amatu… utt., u.tjp. jau gana daudz dzirdējām no šīs pašas „NA” priekšteces „TB/LNNK” jau Sluča 1.konkursa norises laikā, vai tiešām A.Slucis jau nav tos pietiekami atēdies? ASV dzīvojot, viņš, iespējams, nav dzirdējis no krievu valodas pārņemto trāpīgo izteicienu, ka slikts dejotājs nespēj gūt labus rezultātus sacensībās tādēļ, ka viņam paša mantas starp kājām beržas un traucē? Tas pilnībā ir attiecināms uz TB/LNNK un tagadējo „NA”! Lai pasaka Sluča kungs – ko TB/LNNK izdarīja dekolonizācijas labā laikā no 1997. līdz 1998.gadam, kad Latviju vadīja tās premjers Guntars Krasts? Vienīgais viņa „nopelns” bija jau tā nekam derīgā Pilsonības likuma mīkstināšana, kas notika ar vistiešāko „nacionālā” premjera atbalstu, aicinot referendumā NEATBALSTĪT grozījumu Pilsonības likumā atcelšanu. Vai to A.Slucis ir aizmirsis? Vai varbūt viņš tagad teiks, ka TB neko neesot varējusi izdarīt, jo tai nebija 51% balsu Saeimā? Nu tādā gadījumā par dekolonizāciju vispār jāaizmirst, jo tik daudz tā nekad nesavāks, it īpaši tagad, kad apmēram puse okupantu naturalizācijas ceļā jau ir ieguvusi pilsonību. Manuprāt, Sluča k-gam attiecībā uz šo partiju ir tāda kā apmātība, kas piemīt dažu sektu locekļiem attiecībā uz to vadītāju – lai ko viņš darītu, lai cik nekrietni un neloģiski rīkotos, viņiem tik un tā viss liksies pareizi, jo viņi vienkārši nespēs uz šo cilvēku (šinī gadījumā – partiju) paskatīties ar kritiskā acīm.  Gribētos teikt – noņemiet tās rozā klapes no acīm, Sluča kungs!
Par Sluča kungs izteikumiem saistībā ar Putinu un Krievijas „5.kolonnu” Latvijā.  Negribu strīdēties par to, ir izdevīga tās klātbūtne šeit Putinam vai nē, bet viens ir skaidrs – kamēr krievvalodīgo vairums vismaz ekonomiski dzīvos krietni labāk nekā vidējais latvietis un kamēr dzīves līmenis Krievijā būs tik zems, Putins var gan lūgties, gan draudēt, bet krievvalodīgie uz Krieviju prom nebrauks tā vienkāršā iemesla dēļ, ka Latvijā viņiem klājas daudz labāk, nekā klātos Krievijā.  Asiņu balss viņiem diemžēl nav, ja tā būtu, tad viņi sen būtu jau paši atgriezušies savā etniskajā Dzimtenē.  Un vilkt paralēles ar Hitleru un vāciešiem 1939.gadā te nez vai sanāks – Vācija toreiz bija daudz pārtikušāka par Latviju, bet Krievija tāda nav, ar to arī viss pateikts: zivs meklē, kur dziļāk, cilvēks – kur labāk. Te vietā atcerēties savulaik A.Gardas teikto: „Okupantam Latvijā jājūtas SLIKTI, pretējā gadījumā viņš NEKAD no tās neaizbrauks prom”. Turklāt, okupantu pusē nav tikai bijušie komunisti un čekisti, vēl kvēlāk šos aizstāv Rietumu kosmopolīti, piemēram, pederasts Kārlis Streips.
Tāpat nereāla liekas doma par kolonistu „sadalīšanu” starp ES valstīm. Pirmkārt, tās jau tāpat „sten un vaid” krāsaino bēgļu dēļ no musulmaņu valstīm, kas pēdējā gada laikā kļuvuši sevišķi aktīvi. Vai šīs valstis gribēs vēl papildināties ar krievvalodīgo kontingentu tikai tāpēc, ka viņi nav musulmaņi un ir balti? Šaubos gan… Otrkārt, neviens neliedz jau tagad šiem krievvalodīgajiem doties strādāt un dzīvot Eiropā, robežas taču ir vaļā, Šengenas zonā atrodamies. Daļa šo ļaužu tiešām to arī dara, taču ne vairums, diemžēl līdz ar viņiem aizbrauc arī gana daudz latviešu, pat vairāk kā nelatviešu, jo ekonomika atrodas pēdējo rokās, tāpēc darbu viņiem kā likums ir vieglāk atrast, nekā mums. Vairums krievvalodīgo gan izvēlas palikt Latvijā, un šaubos, vai viņi kļūs aktīvāki izceļotāji, ja saņems no „vecajām” Eiropas valstīm sev speciāli adresētu ielūgumu. Interesanta ir Sluča kunga doma par krievvalodīgo okupantu apmaiņu pret musulmaņu imigrantiem attiecībā 1: 100. Pirmkārt, tā, manuprāt, nav realizējama, jo, kā jau rakstīju iepriekš, nemaz tik ļoti tie krievvalodīgie uz Rietumeiropu neraujas, pieļauju, ka musulmaņu imigranti uz Latviju rausies gan daudz vairāk, savukārt ar varu tos dzīt taču eirokomisāri un cilvēktiesību aizstāvji nepieļaus. Otrkārt, Sluča kungs laikam nav personīgi saskāries ar īpaši radikālo džihadistu teroru, lai atceras, kas nesen notika Francijā. Pie visa mana riebuma pret PSRS laika okupantiem tomēr godīgi jāatzīst, ka cilvēkus uz ielām viņi līdz šim nav šāvuši un spridzekļus masu pulcēšanās vietās nav aktivizējuši. Šādi salīdzinot, es pat 1000 krievu okupantus nemainītu pret 1 „Islama valsts” spridzinātāju-pašnāvnieku. Un vispār, uzskatu, ka šāda veida tirgošanās par „apmaiņu” nav vietā! Nesāksim svērt un mērīt, kāds ļaunums ir lielāks, jebkurā gadījumā tas ir un paliek ļaunums, un nekādos kompromisos ar to nav jāielaižas! Nevajag mums Latvijā ne PSRS laika militāro un civilo okupantu, ne laimes meklētāju un potenciālo teroristu no Āfrikas un Āzijas! Nelaidīsim iekšā pēdējos, atbrīvosimies no pirmajiem, netaisot pie tam nekādas „rebes” un tirgošanos pēc principa – es tev tūkstoti sirseņu, tu man pretī vienu klaburčūsku. Par citu valstu grēkiem mums nav jāatbild, savā zemē, lai dara, ko grib, bet mūs lai nemāca, kā mums dzīvot un neliek strēbt putru, ko paši ir ievārījuši.
Ko tad darīt, kā reāli iedzīvināt dekolonizāciju? Iesaku A.Slucim izlasīt apgāda „Vieda” 2002.gadā izdoto grāmatu (ja viņš to vēl nav izdarījis) „Par Latvijas dekolonizāciju”, tur ir paustas manas domas šai sakarā. Piekrītu viņa paustajām idejām par nepielīšanu krievvalodīgajiem, runājot viņu valodā (lai gan grūti to izdarīt tādā vidē, kur tikai 10% iedzīvotāju ir latvieši), krietni jāpalielina Valsts valodas inspekcijas kapacitāte, vislabāk tās vietā radīt būtu Valodas policiju, bet pats galvenais, ar likumu Latvijā jānosaka pirmtiesības latviešiem, kuras atļauj ANO starptautiskā līguma fakultatīvais protokols par civilajām un politiskajām tiesībām, kas pieņemts 1966.gada 16.decembrī ar ANO rezolūciju 2200A(XXI), stājies spēkā 1976.gada 23.martā un ko Latvijas Saeima pieņēmusi 1994.gada 10.maijā. Šīs Konvencijas 4.pants nosaka: "Kritiskā situācijā, kad ir apdraudēta nācijas dzīvība un ja tas ir oficiāli pasludināts, šīs konvencijas dalībvalstis drīkst veikt pasākumus, kuri atšķiras no šīs Konvencijas noteiktām saistībām tādā mērā, ko nosaka situācijas kritiskums." (Ja tie ir pretrunā ar dalībvalstu citām starptautiskos likumos noteiktām saistībām, tad no tām ir jāatsakās). Praktiski tas nozīmē, ka vispirms ar darbu ir jāapgādā latvieši, pensijas vispirms ir jāmaksā latviešiem, latviešu ģimenēm par katru jaundzimušo bērnu ir jāmaksā pabalsts, kas ir līdzvērtīgs vidējai algai valstī.
Lūk, ja tā notiks, tad okupanti un migranti vāksies prom no mūsu valsts pat bez īpaša ielūguma no Austrumu vai Rietumu varturu puses. Bet skaidrs, ka no pašreiz Saeimā esošajām partijām neviena šādu priekšlikumu neizvirzīs, baidos, ka pat neviena deputāta nav, kas par to būtu gatavs iestāties. Tātad Saeimas sastāvs ir kardināli jāmaina, un te varētu reāli palīdzēt Sluča kungs, izbeidzot jūsmot par sen jau politiski bankrotējušo „VL-TB/LNNK”, bet pieliekot visas pūles, lai apvienotu Patiesos Nacionālistus spēcīgā tiešām nacionālā partijā, kura varētu realizēt dzīvē augstāk minētos norādījumus. Diemžēl visi mani līdzšinējie mēģinājumi personīgi sakontaktēties ar Sluča kungu, ko es veicu jau no 1998.gada, nav bijuši sekmīgi… Arī ar LNF un biedrību „Latvietis” šis kungs līdz šim nav vēlējies sadarboties. Varbūt tas ir viens no iemesliem, kāpēc 20 gadu laikā dekolonizācijas problēma nav jūtami pavirzījusies uz priekšu. Padomājiet par to, godātais Aivar Sluci !
LATVIEŠU NĀCIJAS INTERESES AUGSTĀK PAR VISU !!!
VIENOTI CĪŅĀ PAR LATVISKU LATVIJU LATVIEŠIEM !!!

09.12.2015.                            Aivars Gedroics

  

Atslegas vārdi: konkurss8, dekolonizācija13, Slucis0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Dzēsts profils 10. dec 2015. 14:56

jā, jā..arī harismātiskie daugavas vanigi no ASV..izrādījās babkas, kuras sanāk reizi pusgadā-padziedāt...kopt savu tautiskumu...kādu atbalstu no latvijas izbēgušais disidents tur var gūt-kā tikai-nomierinies!...nāks reiz laiks ar plašiem spārniem...tu biji tikai viens no tiem, kurš to apjauta...un pirmais-demobilizējies!

Dzēsts profils 10. dec 2015. 11:39

Pietrūka pacietības izlasīt līdz galam...cien. "DDD" histēriķi! Rakstiet, sūdzaties Sluča kgam personīgi uz ASV, ka viņš nelasa Jūsu paustās domas padsmit gadu atpakaļ izdotā periodikā.

Autorizācija

Ienākt