Ņem, ko grib un var

11. jūl 2016. 23:22

Nezinu, kā citur, bet te zog uz velna paraušanu. Gandrīz tāpat, kā nodokļu maksātāju naudu. Par to iedomājos pirms daudziem gadiem, kad nozaga sētas zvana pogu. Ko viņi darīja tikai ar pogu, laikam paši zina vislabāk. Pats zvans gan palika man - tas tak mājā iekšā bija.
Tagad arī - pie kaimiņu grausta jaunais tā īpašnieks bija licis nozāģēt lielos kokus. Tie malkas vācēji strādāja pa vakariem un naktīm. Māte man ar teica - tu arī varēji paņemt kādu baļķi, būtu malka. Mani mudina uz zagšanu? Un, kā ar to Bībeles baušļu ievērošanu, kurus naski visi piemin?
Vakar caur dzīvžogu dzirdēju - jums atļauja ir ņemt kokus, māja ir mana. Bet vai rakstisku atļauju jaunais saimnieks apskatīja? Neesmu sūdzmaņbībele, man te ar vēl kādu laiku līdz miršanai jādzīvo, bet vakar viena sieva teica - ir te mājas, kur ar traktoru nozāģēti bluķi pievesti vesels lērums...

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Dzēsts profils 12. jūl 2016. 21:53

Pavisam nesen, lielā vējā tie koki labi ka uz mājas neuzkrita. Tagad jau akal slikti, ka šos kāds nogāza un mājai netrāpija ?

Ingrida X. 12. jūl 2016. 20:19

ja kkāda Gunta varēja uzrakstīt blogu, tad viņa- ar to- deva arī iespēju- izteikt savu viedokli kkādai Ingridai; paldies, ka sajautrināji!! :D

mzl gan Tu maldies-
es?? veidā kādā, tieši??- izšķiedu savu enerģiju, lai, runājot vārdiem Taviem: mēs būtu tur, kur esam- pamatojumu, lūdzu!!, tādam apgalvojumam; tas- pirmk.
otrk.- nevienu nekad neesmu pamācījusi, palasi uzmanīgāk, pirms izsaki kko;
trešk.- dibiniet ar Raimondu Mūžīgo Pesimistu klubiņu, gan jau būs- atbalstītāji  
ceturtk.- mēs, visi citi, dzīvojam leiputrijā, kur ne bēdu, ne problēmu, kur tikai mūžīgie prieki... jauki!! ;) .. značit- esam to kkādā veidā- sapelnījuši!!    

Guntars x. 12. jūl 2016. 14:06

Gudra , vēl gudrāka ..........

Gunta L. 12. jūl 2016. 08:28

Manai dzīvei nav nekādas jēgas, bet kaut kāda Ingrīda izšķiedusi visu enerģiju, lai mēs būtu tur, kur esam un tagad varētu nedarīt neko, tik muļķīgi smaidīt un brīvos brīžos pamācīt citus.

Ingrida X. 12. jūl 2016. 00:10

ārprāts, Gunta!!!! goda v.!!- ārprāts!!! ar ko tik nenoņemamies, kur nešķiežam savu enerģiju... zini- metas baigi skumji- lasot, ko lasu, un apzinoties:  tā jau daļa cilvēku dzīvo...

Tu piedod, lūdzu!, nevēlos visās tajās peripetijās iedziļināties- kas?-> ko parādā?-> ko atņēmis? .. utt.; bet saki- vai viss tas, tā kašāšanās un ņemšanās- IR TAVAS DZĪVES VĒRTA????? .... TAVAS ATRAŠANĀS TE- ZEM SAULES ŠĪS????? ...... /atbildi, protams, negaidu- nekādu../ ..

Autorizācija

Ienākt