Pūra lāde

2. jan 2017. 20:19

Laiks iet. Laiki mainās. Tie jau ir izmainījušies. Kurās mājās vēl ir latviešu pūra lāde? Kad pirms daudziem gadiem muzejs meklēja pūra lādi saviem krājumiem, vadītāja teica - esam izziņojuši par savu meklējumu visos iespējamos veidos, pieteicies nav neviens. Vecaimammai savulaik bija divas pūra lādes, ne jau diži skaistas, no parastiem dēļiem, tajās glabājās ne pūrs, bet it kā vecas lietas. Kur tās lādes tagad? Labākajā gadījumā sadedzinātas. Pūra lādes. Nosaukums palicis. Ar to tāpat, kā ar bagāta jaunā gada vēlējumu. Ar bagātību saprot tikai naudu. Ar pūru tikai līgavas pūra lielumu. Bet varbūt tā ir garīgā bagātība, tautas mantojuma pūrs?

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (21)

Dzēsts profils 4. jan 2017. 13:50

tieši tā...apmainīties ar Laipnībām ...nu ko-sūti citus!..krievus uz savu ASV...savu paritāti...bet ir viens smieklīgums-krievija ir dzinējspēks...jūs-tikai-trenkā...darīt...kustēties...bet pati itkā paliek malā...jo tai pietiekoši savu resursu un vēl pārpārēm...lai pasmaidītu...par susļikiem

Vasilijs P. 3. jan 2017. 15:30

Lai Kažociņš pats sagaida Maskavas lidostā,ja jau tā sadomājies-Ārzemju Izlūkdienestu intreses zināmas...Atraitnis

Dzēsts profils 3. jan 2017. 14:16

pūrs...ir tikai un vienīgi sakrātās zināšanas-kas no kā un kādā veidā rodas...lai tu nepalieci pliku pakaļu jaunā vietā kad nācis...bez vadmalām koferī smagā, ko līdzi stiepis, lai piesegtu savas miesiņas...bez naudiņas, kas cerību deva...bet arī tā notriecās...
pūrs ir jādarina visu savu mūžu...jādod sapratne par rokām, kuras visu prot...kājām, kas visur iet...un jākrāj tikai un vienīgi-savā prātā-galvā!
..bībelē ir teikts-tas ir tas, ko kodes nemaitā...to neviens nevar iznīcināt...segas, pastalas var sagraizīt gabalos-bet tu no jauna pratīsi sev uzmeistarot!..tātad pūra nodošana...ir vienkārši-izdzīvošanas mākslas pārmantojamība...pat redzami no nekā...kaut ko uzcept!

Dzēsts profils 3. jan 2017. 13:42

ok-lai tev labi klājas i bez suņa...es tik tā paraudzījos, kā tev labi neklājas!

Dzēsts profils 3. jan 2017. 13:42

nu un kā tev...leonīt...atseviškā...vai sunīti-apbērēji godam...zeme atlaidusies bij?...es ceru...ka tev nenācās tas grūti...tik no sava drauga vaļā....
bet mani smagas...grūtas pārdomas māc...ka tas joprojām skraidelē kaut kur..bet-ne tavā apredzības lokā! asti gredzenā krancītis kā sivēns griež!

Dzēsts profils 3. jan 2017. 13:38

lejam laimes vārdos tukšos...kā no pārpilnības raga..lejam alvas ķinķēziņus...un zīlējam...ko lējums izteic...āža ragi, kazas nagi...auna piere apdolbītā...sveram svaros...kas ko vērts...ņemam jaunavas...lai sacūkotu tās...vēzis savāc savā alā...atbirumus nograuzītos...lai viss ir tīrs, kā iesākumā...lai ne gailis pakaļ dzied...lai ne lauva neierēcas...lai pa virsu lēkā- pērtiķu tik bars!
martiškas...jautri zēni..neiespringst par paradīzi...mizas banānu lai liek kājām klupt..
un tā!!! -pašā rīgas vidū piemineklis stalts-stāv ļeņins...kurš draudzējās ar past-marku un enģelīti...rokā cepurīti!
bet jebkurš ebrejs cepuri noņem tikai un vienīgi par sevi augstāka priekšā-tautas priekšā!...bet personīgi-tikai nāves priekšā...tā ir visvarenākā...pār cerībām pat!

Dzēsts profils 3. jan 2017. 13:28

K+M+B...uz durvīm stāv! ar krītu baltu rakstīti burti...tie ir Kaspars...Melhiors un Batazars...bērnībā tos tuloju kā-Kambarī Boz Buļvu...un tiešām...buļvu bija maz...pārsvarā meli, kas sparīgi nāca un tik tīri balti...tas viss caurkrita...reāli palika-maz kartupelīšu...un tulkojums bija pareizs!

Lilija L. 3. jan 2017. 09:03

Nekas jau nestāv uz vietas, laiks iet, viss mainās, un mēs arī maināmies.. Tas ir normāli. Pūrā katram nāk līdzi ne tikai manta, bet arī dzīves pieredze!
Laimīgu Jauno gadu visiem!

savsem k. 2. jan 2017. 22:45

Jā , uzsniga sniedziņš balts .... pildi savu pūr...naudas lādi  

Benita L. 2. jan 2017. 22:43

Labi,paldies par kompāniju.Iešu sapņot,ka rīt labi nopelnīšu.Sniedziņš uzsniga,vakars tāds maigi balts,lai silts miegs un sapnis maigs!

savsem k. 2. jan 2017. 22:35

Jā , tūtiņausaunie nav šīs planētas genofonds .. pat ja viņi pārtiek no vardēm  

Benita L. 2. jan 2017. 22:32

Da nu ko ne -teletūbiji,švammes Bobs,kā sauca tos,ko mobilajos medīja,un multene par ģimenīti,jupis, atmiņas nav,a vo Simpsoni -tie nav mūsējie ,tie ir svešie!
Agrāk,nu labi pusvācietis,vilkatis,mežavecis,nu bet šitie - pasaules gals klāt!   

savsem k. 2. jan 2017. 22:27

Ar ko ? Nu taču - radīja pusvāciešus , nevis puscitplanētiešus ar tūtiņausīm un anteniņām uz galvas  

Benita L. 2. jan 2017. 22:24

Ar ko?Tik lab var teikt,ka mūsdienās citplanētieši uzlabo rasi.

savsem k. 2. jan 2017. 22:21

Jā , lopkopībā tas saucās - uzlaboja šķirnību  

Benita L. 2. jan 2017. 22:19

Kā ta neara - jaunu meitu gultas vagot vagoja!

savsem k. 2. jan 2017. 22:18

Nē , nē .... baroni taču ne ara - ne ecēja  

Benita L. 2. jan 2017. 22:14

A ko Tu dotu savam bērnam pūrā - garīgo bagātību?Vai spīles un ecēšas?Kuku,vai esi pārliecināts,ka neesi kādam Baronam rada?

savsem k. 2. jan 2017. 21:57

Agrāk bija arī spīļarkls , un  ecēšas ar koka puļķīšiem  

savsem k. 2. jan 2017. 21:08

Jā , jā .... klētī bij lādes , kurās glabājās kombi-korms  

Autorizācija

Ienākt