Kodes jāizvēdina

8. feb 2017. 08:16

Vēl ir ziema. Jāuzvelk šodien kažoks, lai kodes izvēdinās.
Pirms dažiem gadiem viena teica - mātes kažoku nevaru uzvilkt, tas ir briesmīgi smags. Jā, kādi vismaz 50gadīgie kažoki ir ļoti smagi. manējais ir drusku jaunāks - nav pat 30 un es nezinu, vai smagāks ir biezs ziemas mētelis ar lapsas krāgu vai mans kažoks.
Neesmu arī par dzīvnieku mocīšanu, lai citiem būtu kažoks. Bet vai tā mocīšana nav īpaši izdevusies pēdējās desmitgadēs? Tas tiek noklusēts, tāpat kā briesmīgā Āfrikas cūku mēra iemesli. Kad tas mēris ienāca, sekoja visādi apgalvojumi - iznīcināsim, apturēsim. Pagājuši gadi, mēris tik uzplaukst un cūkas tiek iznīcinātas. Gan jau kādai citai valstij ļoti nepieciešams apgādāt L-jas pensionārus ar gaļu. Lauksaimniecība vēl pilnībā nav iznīcināta, to kādi iecerējuši pieveikt ar mēri.
Cirka ēka Rīgā brūk gadiem. Nu aktīvisti iestājušies pret dzīvnieku sišanu un nežēlīgu izturēšanos pret zvēriem. Vai tas nav tāpat kā ar suņu čipošanu? Jā, suņu patversmes ir pārpildītas, savas ģimenes locekli kāds cits pamet. Vai čipošana atrisinās vismaz šo lietu? Ir jau pašvaldības, kurās čipoti kādi 100 suņi, čipa ipašo nolasītāju pašvaldība iegādājas par nodokļu maksātāju naudu. Tas, ka cirkū zvērus sit, ir briesmīgi. Cik gadus sabiedrība prasti pacieš, ka to sit saeimieši (bez pātagas)? Paliek tik bēdu zem akmeņa un dziedādami iet tālākKodes

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

savsem k. 8. feb 2017. 21:14

Katram esot sava vieta Barības Ķēdītē .... jebšu kā dziesmā - mēs pārtiekam viens no otra utt   ..

Dzēsts profils 8. feb 2017. 15:33

tu esi brīvs-latvieti......atlaidies pļavā un gani mākoņaitas
bet! ja tās būtu manas cūkas...es tās ellē nesūtītu gan-tik viegli!!!...es par tām-cīnītos...uzraktu visu graujošo mašinēriju-sadragātu!...nu-vismaz-iedragātu...

Dzēsts profils 8. feb 2017. 15:26

ko lai saka-sirpi kā lauksaimniecības simbolu-vari norakt-pagaidām..un āmuru, kā rūpniecību...arī-norakt...
tie bij latvijas kaujas simboli...bet tā   tos mierīgi...kā tirgus karu zaudējušie...sameta kaudzē savas bises!...padodamies!
es gan neļauta savas veselās cūkas par slimām pataisīt...ne par kādu naudu, ko man iemaksāt solītu!
un ne tikai pensionāri ēd...ēd jaunie...vecie pieturas pie biezpieniņa...varbūt to arī atņems?!...govīm nav kāda kaite klīstošā?!

Dzēsts profils 8. feb 2017. 15:20

paskaties cirku izcelšanās vēsturi...kur izstādīja izsmiešanai liliputus-par to dresētājs saņēma naudu...visādus kroplus radījumus var apskatīt attiecīgos namos-ja vēlies savām emocijām-kaut ko šovelemtam līdzīgu...dabai gadās brāķi-tāpat kā burkāni ar septiņām saknēm...mēli rādoši tomāti...bet-vai tev uz šī fenomena-jāpelna?!-tas ir dabas darbs!...radīt to, kas sanāk..bet cilvēks tādas sēklas neatlasa tirgum...bet te kāds pārdot brāķi!

max m. 8. feb 2017. 14:15

Rîga ir loti loti nolaista ! Rigas Cirks ir loti svarigs iestàdijums, jo tur veidojas bérnu priekshtats par brinishko ! Vél tagad atceros saldéjumu - eskimo, garens stienis ar riekstiem, tàds bija tikai Rigas Cirkà ! Afishas kràsainàs, bilesu kases bija vairàkas, jau vestibilà sajuti noslépumu !  Zàgu skaidu aromàtu arénà, ziloniem, klaunus ar bezizméra apaviem, skalàm balsîm .. Arénas apmale bija sarkana, aiz kuras notikàs visi tie lielie brînumi . Kupols noslépumaini tumsais likàs kà visaukstàkais debesskràpis . Riga nav vairs gudra saimnieka . Daudzas skaistas telpas tiek izîrétas spélu automàtiem . Loti zél .

Gunars S. 8. feb 2017. 10:00

Govs mums dod:piena produktus,gaļas izsrādājumus ādas izsrādājumus,kaulus,ragus iekšas un iekšu iekšas!  Ir tautas kurām suns ir ne tikai  draugs,bet kažoks,suņu tauki veselībai u.t.t. Bet ir cilvēki  kuri ieintresēti lai cūku mēris izplatītos...Rīgas cirks (129.g)kalpo un kalpos lai cilvēki ticētu neticamam,bet acīm redzamam. Un ziemeļu tautas bez kažokādām un dzīvnieku gaļas un taukiem (gaisma polārā naktī)iznīktu.Gunta,tevi kā kodi jāizvēdina!

Benita L. 8. feb 2017. 09:56

Bet  kur labais!?
Pirmais apģērbs cilvēkam bij āda un ēda dzīvnieku.Ja nebūtu šī procesa,tad nebūtu attīstības.
Sērgām arī pienāk atrisinājums.Ka tik ne prāta sērga.
Cirks ir cirks,vai maz anekdotes.
Mans suns ir čipots un tā tam būt,jo kārtībai jābūt.Kas pret kārtību,tas pret likumu.Cīnies pret likumu,bet ievēro kārtību,ja nemāki apiet ar līkumu.

Minka M. 8. feb 2017. 09:09

Mēris jau ir sērga,nevis slimība,
Ja tiešām būtu mēris,tad netikai cūkas būtu beigtas bet mērim seko viss pārējais,,,
Pret kožu sakostajiem kažokiem ari nav jāzāles,tie pulverīši tik aizbaidīšanai,,
Bet kodes dzīvojot vecos skapjos,tā kā arī skapim vaina,,vajag izstiep vēdināties,
Čipošana neko neatrisinās!
Jo ja cilvēks redz klaiņojam smuku suni,,viņš to savāks sev,,sunim apniks un klaiņos tālāk,,čipi tāpat kā suņi,nestāv uz vietas,,
Viņi klejo,,,//piem,manai sunei čips bija pleca apvidū,nu aizklejojis uz leju gar ribu loku,,//klejotājčips,,/
Un nejau pašvaldība visus suņus ķers un baudīs kur ir čips,,ja čips klejo,tad čipos otro reizi,,,
Cirks brūka jau cik gadus desmitus atpakaļ,bet ar to vien nekas nemainās,,cirku zvērus dresē,sit un pārmāca kā pārmācīja,,,,ēka nobruks,bet zvērus nīcinās,mēris pieveiks un cilvēku sadistiem nebūs robežu,,

Autorizācija

Ienākt