Grāmatu siltums

19. feb 2017. 12:38

To, ka grāmatas dod morālu siltumu, zinu gadiem. Ne tikai dod morālu siltumu, bet arī veicina smadzeņu attīstību. Tās dod ar fizisku siltumu. Apdrukāts papīrs deg slikti, bet, ja piekrauj krāsni ar grāmatām, deg. Tipa Edgaru Po, Remarku u.c. atstāju.Kaut diezin vai kāds lasīs Gulivera ceļojumus. Tauta nelasa. Vienkāršāk ir spaidīt pogas datorā. Tas arī veicina smadzeņu darbību? Liekot krāsnī pad laiku grāmatas, apskatījos - cena 50 kapeikas, viens rublis, divi rubļi... Kaut kā var salīdzināt vidējo algu ar vid grāmatas cenu toreiz un šodien? Gan jau var. Tikai jārēķina. Matemātiski, ne politiski. Grāmatu lasīšanas, izlasīšanas daudzumu gan nevar salīdzināt. Nopirka, neizlasīja.

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

Dzēsts profils 20. feb 2017. 11:15

visus murgus-mierīgi!...paliek spēkā enciklopēdijas-izzinošās...un protams Bībele-dzīvesziņa.
arī reprodukciju albumus...kaut krītpapīrs nedeg kvalitatīvi...katra skrāpējums ir svēts tā tapšanas mirklī..kā sevis dziedināšanas elements-krāsās...izpaust sevi...nerunāt...visu papīrs pacietīs...bet citus-nevainos-mākslinieks....tas sevi jau ir izrunājis.

savsem k. 19. feb 2017. 21:50

Labāk krāsni kurināt tikai ar malku  

Aija N. 19. feb 2017. 17:55

...grāmatas agrāk izmantoja arī citiem nolūkiem....vietās kur pat ķeizari iet kājām....vēl grāmatas ir bijuša un ir labi draugi....

Vasilijs P. 19. feb 2017. 15:21

Piekrītu,lasīšana liels un bagātīgs antidepresants.

Dzēsts profils 19. feb 2017. 13:56

Lai Dievs Tevi, Benita   , sargā no tādām likstām! Un arī visus pārejos

Benita L. 19. feb 2017. 13:43

Kārli,man palīdzēja ugunsgrēks .bet vienalga klasiku  ar brūniem stūriem un izliektas sabāzu pagrabā.Netraucē. Kad vajag kādu Vācieša dzejas rindu vai Blaumaņa noveli kaiminu,Sakses pasaku bērnam,arī no tādas var izlasīt.

Benita L. 19. feb 2017. 13:38

Tur nu taisnība.Tādu grēku arī esmu uzņēmusi,kā grāmatas dedzināšana iekuram,bet nesvarīgu,Pilna grāmatu pasaule nesvarīgām publikācijām,ko nu ,ja man joprojām būtu krāsns - dedzinātu bez žēlastības.Malka arī maksā naudu.Bet vieglāk tomēr avīzes,ko var pieskaitīt vienreizējās lietošanas traukiem.

Dzēsts profils 19. feb 2017. 13:37

Interesanti kā tas ir dedzināt pad. laika grāmatas? Man priekšā šāda dilemma. Vasarā ganjau. Varbūt to uzkraut saviem pēcnācējiem? Sakraut bēniņos lai guļ, līdz noliks gulēt mani? Kaukā neceļas roka tās dedzināt, pie tām izaudzis tomēr....

Autorizācija

Ienākt