... koka bļodiņas mantinieki ...

20. feb 2017. 10:19


                                 /bilde no neta/

          Visas laimīgās ģimenes - ir vnk laimīgas ..., visām pārējām - katrai savs bēdu stāsts. Šamās laimīgās ģimenes /tēvs , māte , piecgadīgs dēliņš/ debesis samācās , kad nomira laukos dzīvojusī vecmāmiņa - vectētiņš no bēdām kļuva pavisam slims ..., viņš vnk negribēja vairs dzīvot - bez viņas .
           Vectētiņu pārveda dzīvot uz ģimenes pilsētas dzīvokli . Mazais puika ļoti centās vectēvu kkā iepriecināt - nesa viņam savas daudzās rotaļlietas , aicināja kopā spēlēties , pazīmēt - kā viņi agrāk to bija darījuši , zēnam laukos ciemojoties. Vectēvs tikai smagi pūta , nekas viņu vairs neinteresēja ...
            Vistrakāk bija ēdienreizēs..., vectēvam stipri trīcēja rokas , arī redze bija pasliktinājusies - ēdot viņš izlaistīja un nometa uz grīdas ēdienu , nosmērēja paša drēbes , arī traukiem - saplīst gadījās ...
- Es vairs nevaru to izturēt ! Vajag iekārtot viņu veco ļaužu pansionātā ! eksplodēja kādu dienu sieva .
- Viņš paliks ! Tas ir mans Tēvs ! Tev to nesaprast ..., atteica vīrs .
Ieraudājusies , sieva izskrēja no istabas . Kā viņš to varēja - pārmest viņas izcelsmi no bērnu nama ! Vienojās par kompromisu - vectēvs tagad ēda vienatnē pie virtuves galda , pārklāta ar vecām avīzēm..., ēdienu viņam pasniedza koka bļodiņā , tēju , sulas - vecā , emaljētā krūzē ielēja .
          Mazais puiks klusējot vēroja šīs pārmaiņas . Kādu dienu tēvs ieraudzīja , ka zēns darbojas ar koka pagali - no kamīna malkas groza paņemtu .
- Ko Tu ar to pagali ņemies , dēls ...? pajautāja.
- Es gribu uztaisīt koka bļodiņas Tev un mammai - no kurām jūs ēdīsiet , kad es izaugšu liels , bet jūs novecosiet ..., dēliņš skaidroja .
- Siev , panāc šurp ! sauca šokētais tēvs ...
Puisītis arī mammai labprāt pastāstīja - par bļodiņām viņiem abiem . Asaras sariesās dzīvesbiedru acīs , kad tie klusējot saskatījās ..., bez vārdiem - saprototies...
          Vakarā vectēvs atkal vakariņoja ar viņiem kopā pie skaisti saklāta galda , ar glītos traukos servētu ēdienu . Neviens vairs viņam nepārmeta par nolaistīto galdautu , zemē nokritušu ēdienu , vai kādu saplīsušu krūzīti . Tieši otrādi - vedekla laipni viņu aprūpēja , veikli visu uzslaukot , ielejot svaigu tēju - izlijušās vietā . Dēls tagad bieži centās iesaistīt tēvu sarunās - prasot viņa padomu tādā vai citādā lietā .
           Notika - Brīnums ! Vectēva veselība sāka uzlaboties - rokas gandrīz vairs netrīcēja , arī redze uzlabojās ! Vectēvs vairs smagi nepūta - par aiziešanu pie vecmāmiņas runājot..., prata atkal kā sendienās - pajokoties , labprāt darbojās ar mazdēlu ..., ģimenē - laimīgas ģimenes klimats atgriezās !
           Ikviens savu vecumdienu testamentu - ar saviem darbiem un attieksmi pret saviem vecākiem ->raksta. Testamenta izpildītāji - pašu bērni ir . Tikai no pašiem atkarīgs - koka bļodiņa pienāksies..., varbūt kādam - ragaviņas , kurās uz mežu/pansionātu -> paša bērni aizvizinās . Taču arī skaists dzīves novakars , laimīgas ģimenes lokā - ir iespējams !


https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08

Atslegas vārdi: kā sauc1, tā atbalsojas0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (33)

Guna a. 23. feb 2017. 19:28

Viennozīmīgi , Guntar !    
Ikvienas ģimenes klimata labākais barometrs - bērni ir ! Mazās sirsniņas nepazīst viltu , aprēķinu un izlikšanos ..., no visas mazās sirsniņas dziļumiem ! tās raud un priecājas līdz - ikvienai sirsniņai citai ...


https://www.youtube.com/watch?v=hSjIz8oQuko

Guntars x. 22. feb 2017. 21:23

  
Ģimenes klimatu pati ģimene veido !


max m. 21. feb 2017. 14:01

Lai bûtu gudrs kà tévs un smuka kà mamma !  

max m. 21. feb 2017. 13:52

Un pàrnest vinos savu labàko pusi !

Lilija L. 21. feb 2017. 13:51

Pamācošs stāsts. Tā ir dzīvē. Reizēm bērni ir gudrāki par saviem vecākiem.

Guna a. 21. feb 2017. 13:46

Jā , Aija ..., tāpēc laicīgi jau par savu vecumdienu testamentu , kura izpildītāji pašu bērni būs - jāpiedomā  ...

Aija N. 21. feb 2017. 13:44

....jā...žēl ka tik bieži aizmirstam...ja Dieviņš mums to dos....tad veci mēs būsim reiz visi....bet jauni vairs nekad....

max m. 21. feb 2017. 13:34

Jà Gunin, Tev ir taisnîba !

Guna a. 21. feb 2017. 13:27

Paldies par Tavu izjusto un sirsnīgo komentu , Max !  
Kā jau rakstīju Aleksandram..., mūsu ķermeņi - laika ir varā , izdarās ar kuriem tas ne tā - mums gribētos kā ..., toties dvēseļu jaunība - paliek pašu ziņā !   Gan priecīgi , gan arī skumji tas ..., paliekot dvēselē jauniem - sava ķermeņa nenovēršamās izmaiņas vērot , var kuras piebremzēt..., nav mums ļauts kuras - apturēt ...
Koki un cilvēki - no saknēm aug !   Tikai , apzinoties un cienot tās - būs lieliem mums augt !   

Guna a. 21. feb 2017. 13:23

Paldies , Ak Men ...
Ceļš uz laimi vnm sirsniņās sākas - Mīlestības svētā uguns tajās kad dzimst !   no kuras vīrietis un sieviete - sava kopējā pavarda uguni kur !

Guna a. 21. feb 2017. 13:20

Ohhh...,   Gunaram vakar dejojamā noskaņa bijusi - pa cmuko !  

Guna a. 21. feb 2017. 13:12

Ļoti emocionāls video ! Paldies ..., Aleksandr ...
Jā ..., cilvēka ķermeņi - laika ir varā !   Taču mīlošām dvēselēm vnm paliek cerība - satikties reiz atkal !   dimensijā - jau citā  ...

Aleksandrs V. 21. feb 2017. 09:14

... klips domāts tēmas ievadam...
Kā jūties,kad kāds,ļoti,ļoti tuvs cilvēks aiziet no dzīves prom..

Gunars S. 20. feb 2017. 18:23

Gunars S. 20. feb 2017. 18:18

Bet sieviete nedau

dz jāmīl!     

SFI L. 20. feb 2017. 17:33

Stiprai ģimenei, sirsniņas tā pavairāk lai  


https://www.youtube.com/watch?v=AD046dff30Y

Gunars S. 20. feb 2017. 17:18

Nedaudz jaunības elpa

Gunars S. 20. feb 2017. 17:09

Viņi gan nav tik sekli kā es.

Gunars S. 20. feb 2017. 17:08

   Mana uzvārda nesēji ir pietiekami žipeŗigi,labā nozīmē.

max m. 20. feb 2017. 15:10

Mjà,vectétitins vecmàmina ir bijushi ari kàdreiz jauni, dejojushi tvistu, charlstonu, mîléjushi un gàzushi ari podus . Tàds vinsh cilvéks ari paliek, savà galvà - izjûtàs, vélàk tikai jûtas pavairàk kà saguris .
Vislielàkà klûda ir izolét padzîvojusho cilvéku . Nosédinàt pie atsevishka galda, kà izraidito, kà spitàlîgo . . vectétins jutîsies kà lieka, nevajadziga manta .
Arî ierastàs dzîves vietas maina ir jau pietiekoshi stiprs stresa faktors, vecàkam cilvékam .
Galvenais, kas jàatceras, ka pavecàks cilvéks nav nekàds vecs mulkis . Vins ir tavs sencis ! Gribi vai negribi, bet tu nésà vina génus, esi zinàmas pakàpes vina spogul attéls .
Vislabàkà terapija ir kà jau minéts - cienît "vectétinus" kà personîbas, prasît viniem kas pietrûkst, ko vélétos, kas patiktos . Un pie visa tà vél daudz daudz mîlestîbas, sapratnes un protams ar neiztrûkstosho humoru !

Smuks pamàcosh stàstins, Gunin !

Autorizācija

Ienākt