Vietā un nevietā

2. mar 2017. 08:50

Laikam neesmu ne pārliecināta kristiete, ne pārliecināta ateiste. Zinu to, ka Bībele ir filosofijas pirmssākums, zinu, ka ir cilvēki, kas tic, ka Dievs radīja cilvēku, zinu to, ka ir cilvēki,kas tic, ka cilvēki radīja Dievu, lai būtu kam ticēt.

It kā lasu Johannas Hofmanes "Šarlote fon Šteina. Gētes aizmirstā mīla". Laikam jau gribēju ko par Gēti palasīt. Skaisti, burvīgi, interesanti, par galma dāmām un ne tikai, par 18. gs. tipa ķeizaru dzīvi. Tikai - nepārtraukta Dieva piesaukšana vietā un nevietā. Dieviņš tā lēmis. Tas pats, kas liktenis tā teicis. Un cilvēks pats? Slikti uzvedīsies, nonāksi ellē. Bet elle nav tepat uz Zemes?

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (4)

Dzēsts profils 2. mar 2017. 13:36

mēs mītam Para-Dīzē...uz Zemes...un esam tās radījumi, līdzās zālei, no kuras pārtiek lopiņi...kurus sagūstījām, lai nokautu, kad ēdamā pietrūkst-uz godiem-it sevišķi, lai var pacienāt viesus...lai nav jāklimst pa mežu ar bultu...riskējot-būs vai nebūs...esam no klejotājiem nedrošībā dzīvojošiem par nometniekiem kļuvuši...kad medījums ir drošs.
elle tev būs tikai tad-kad apmiglotu skatienu iesi tur, kur ceļa nav un redzēsi to, kā vispār nav...attapsies ellē....ko sagādā viens otram-cilvēki-manipulējot!...kā karavīri-iziet caur uguni un atgriežas-psihiski traumēti
elle..jā, tāda pastāv...zemes plātnes pamazām visu iešauj krāsnī/savā kodolā/-arī taisno kaulus...visas svētās kapsētas...
izglābsies tikai tie, kur saklausa Zemes basi...un aizbēgs, ko kājas nes....kamēr spēj!...un kā izrādās, visklausīgākie ir visstulbākie ko uzskatam-dzīvnieciņi bez seismiskiem iekārtu aprīkojumiem.
dabas vērojumi seko...bet tas cilvēks sācis ticēt saviem aprīkojumiem..radījis savus dievus-noteicējus...un iet bojā.

max m. 2. mar 2017. 12:13

Tàs religiskàs atkàpes jau var izlaist un ja paliks 2/3 ko lasît, tad jau nemaz tik slikti nav .

max m. 2. mar 2017. 12:09

Man vienmér licies mazliet aizdomîgi, kad skudra iedomàjas, ka ir tik svarîga, ka kàds vinai noteikti seko !  

Benita L. 2. mar 2017. 08:56

Vienmēr var būt ļaunāk.Lai gan saka,slavē to,kur pats neesi pabijis un baudījis,Neviens no paradīzes vai elles nav atgriezies,lai pastāstītu,kā tur ir.Tā kā katrs savas fantāzijas redz savādāk.

Autorizācija

Ienākt