Bruņinieks Roberts

21. mar 2017. 18:38

Jāņa Ūdra Bruņinieks Roberts neiziet no prāta. Pat sameklēju citātu  - "... latvieši pat nepaguva aptvert, kas notiek ar viņu zemi un viņu likteni. Jau 22. jūlijā Tautas Saeima nacionalizēja zemi un konfiscēja laukus katram, kuram to bija vairāk par 30 hektāriem. Pēc tam sākās banku, kredītiestāžu, lielāko un vidējo tirdzniecības, rūpniecības un transporta uzņēmumu nacionalizācija un konfiskācija". Toreiz tas notika atklāti. Neslēpjot no tautas. Naids pret PSRS bija daudziem toreiz, tas laikam saglabājies iedzimts vēl šodien. Daudzi mētāja savus kažokus no vienas puses uz otru. Šodien melo slēpti, atņem mantu ar nodokļiem, zeme, meži jau ir izpārdoti. Tādiem kā Roberts vairs nav pat kur slēpties. Vai valsts pati neradīja tādus kā mežabrāli Roberts? Jāsaka, žēl, ka tik maz bija kureliešu un citu mežabrāļu. Šodien nav ne mežu, ne drosmīgo, drosmīgie izdzīti sen no valsts...

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

savsem k. 21. mar 2017. 22:05

Jā , jā ...tēma bij apmēram tāda - par savu valsti jācīnās , lai Lembergi var hūtēs staigāt  

max m. 21. mar 2017. 21:58

Lemberga kunga izteikshanàs stils ari tàds  jocîgs .. Tà parasti runà tirgû chigàni, cik esmu dzirdéjis  

max m. 21. mar 2017. 21:50

Par Bruninieku Robertu, diemzél nésmu lasîjis . Toties mazliet zinu par Bruninieku Rolandu ! Bijis labàkais un uzticamàkais Kàrla Lielà draugs . Bojà gàjis manà pusé . Pûtis gan ragà, bet kamér atbraukushi palîgà .. Vins jau ari nebijis nekàds miera balodis, tàpéc jau vietéjie vinu novaktéjushi tai slépnî . Kas attiecas uz Kàrli, tad vinam - kàrlîtim Màmina visur braukusi lidzi .. Rolands savukàrt esot vina màminà pat ieskatîjies , bet varbût melsa, launas méles .  

savsem k. 21. mar 2017. 21:44

Nav svarīgi ...Viņiem prēmija pienākas arī par sliktu darbu , tāpat droši vien bija arī atzīmēm  

max m. 21. mar 2017. 21:36

Biju loti pàrsteigts, skatoties Kaimina kunga kameras îs- klipus . No Saeimas ékas starpbrîziem . Tà valoda .. man pers. vislaik gramatikà ir bijis trulis un tas pats dieva dots . Nu bet viniem .. Interesanti, kàdas varétu bût atzîmes lv gramatikà -viniem ?  

Vasilijs P. 21. mar 2017. 20:36

Lieliski,ja uzrodas tāds augsta ranga līderis zudušā Latvijai Borisa Pugo kunga vietā,kā Roberts

Autorizācija

Ienākt