Svecīšu vakari.

29. okt 2017. 22:13

Tradīcija iededzināt svecītes mirušo piemiņai sien kopā daudzu paaudžu atmiņu.Šosestdien bija dzimtas vietā Latgalē.Pati nebraucu,bet Facebookā pazīstamie ievietojuši foto no pasākuma.Nosolījos vismaz uz Kapusvētkiem gan aizbraukt.Dzimtas kapu vieta jau 4 paaudzēs.Tikai saistība arvien attālinās.Pēc manis varbūt arī pazudīs.

Atslegas vārdi: svecīšu vakars1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (25)

Ingrida X. 5. nov 2017. 09:50

Benkitas=BENITAS; atvainojos ļoti!!  

Ingrida X. 5. nov 2017. 09:49

.... labi- nepiesārņosim Benkitas blogu, ok?? Neesmu tik nejauka, kā dažubrīd šķietu. Lai Benitai viss ok un vairāk; aiz to, Vasja.
     Benitai-  

Ingrida X. 5. nov 2017. 09:47

ak manu vai!!!!!= atkal iesaisti Tikumības policiju°°°°    reizē, kad tieši savēlējos- netikumiska kļūt..   °°

Ingrida X. 5. nov 2017. 09:45

°°°°Man?? nežēlīgi ilgojas kkā, ārpus ierastības, ārpus tā, par ko pelnu naudu. °°°°°° izmaksāsi, Vasja??.... atdošu tad visu, tikai- izmaksā bez procentiem, ok??°°°°°°

Vasilijs P. 5. nov 2017. 09:44

Būs turp gan atpakaļ,uz Tikumības un Drošības Policijas rēķina.Apmaksāts brauciens.

Ingrida X. 5. nov 2017. 09:41

.... izmaksāsi to braucienu, Vasjeņka?? ;))

Vasilijs P. 5. nov 2017. 09:36

Meitenēm par labu informāciju.Brauciens uz Ņjujorku!

Ingrida X. 5. nov 2017. 09:29

................................................. kušššššš!!!! /Tev atstāju pēdējo vārdu! / ..

Benita L. 4. nov 2017. 22:29

Pati sev izvēlies dienā vai naktī dedzināt sveces.Es to dažreiz daru darbā.
Nu nav svarīgi,ko Tu izproti ar mīnusiem vai plusiem,bet viennozīmīgi Tev izteikta vēlēšanās paturēt sev pēdējo vārdu.Nesmejos pēc pasūtījuma.

Ingrida X. 4. nov 2017. 14:36

     Benita!! Tavs mīnuss, ja kas, ka galīgi neproti pasmieties- ne par sevi, pirmk., ne par citiem.... Pasmaidi, vnk- pasmaidi!!- un viss būs 100x vairāk ok!!!    Tu vari mani nolikt, cik vēlies, dari to, ja Tev no tā kaut kripatiņas labāk paliek!!!!; bet- kamēr neiemācīsies iesmaidīt par pasauli sev apkārt, tikmēr nekas neies uz labu... atv.! ka atļāvos vsp= ko tādu!!!!!!        

Ingrida X. 4. nov 2017. 14:31

.... man šobrīd istabā deg 2 svecītes; svecīšu diena, vai kā?? ;))

Ingrida X. 2. nov 2017. 20:54

....  

Benita L. 2. nov 2017. 20:53

Sasmīdināji gan par dzelšanu,gan par jaunās sugas nosaukuma izveidošanu.
Viss - būs tad,kad guldīs kapā un vairs nevarēsi pateikt pēdējo vārdu!

Ingrida X. 2. nov 2017. 20:40

Dzel, ja Tev no tā jaukāka sajūta. Dari to.
Nekad neesmu uzdevusies par advokātu nevienam, bet- tam šajā gad.- nozīmes nekādas.
Bez advikatorinstitūcijas tāpat vnm aizstāvēšu tos, kas, manuprāt, aizstavēšanas vērti. Arī tad, ja palikšu zaudētājos.
Benita, man neizprst Tavu sarkasmu, aiz to- vēlreiz VISS.

Mierīgu Tev vakaru!  
/un- paldies, ka neesi no bloķētāju sugas / ..

Benita L. 1. nov 2017. 22:02

Es arī domāju un apmeklēju un tiekos tur un citur ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem,bet Tu sēdi laimīga pie foto un kontaktos ar dzīvajām dvēselēm.
Paldies par taviem spriedelējumiem.Bet doma par šurpu turpu braucējiem radās sakarā ar dzimtas kapuvietām.Tiesā jau Tu,uzdodoties par advokātu citu darbībām.Bet varbūt savām,jo Tu jau esi pieredzes bagāta strādniece ārzemju darbos.

Ingrida X. 1. nov 2017. 21:17

   Nu tad domā par tiem svecīšu vakariem, kas Tev to liedz?? Es aizdedzu svecīti, neskatoties datumos- kas, kad, kur... Ir laiks, ir sajūta, ka vajag/vēlos, un- izdaru to, kas izdarams kapiņos.

   Un?? Tu nu būsi tā svērēja/tiesātāja?? aizbraucējiem vai- palicējiem?? nevajag.
   Katrs pats- aizbraucis/ palicis- zina, kas un kādēļ. Un katra tiesības- lemt pašam par sevi. Ne tā? Nesaprotu tādas, kā Tevi, kurām nu akurāt jāvētī tas, ko dara citi... vētī sevi. Citi?- izvētīs sevi, to, kas izdarīts pareizi, to- kas ne visai... un katrs pats izdarīs secinājumus savus. Un- ne visu izdarītajiem secinājumiem nupat jāsakrīt. VISS.

Benita L. 1. nov 2017. 20:55

Indrīd,neuztver personiski par lepnumu.Nerunāju par cilvēkiem šaisaulē,runājot par svecīšu vakariem.Visgudrā,Ingrīda,ir manā lokā tādi,kas regulāri gadā noteiktu posmu pavada ārpus Latvijas,ir,kas pārcēlušies uz neatgriešanos,ir ,kas noteikti zin,ka vecumdienās atgriezīsies .Ir kas ieguvuši citas valsts pilsonību,lai saņemtu pabalstus un darba atļaujas.Ir kas atskrējuši atpakaļ pēc mēneša un nekad vairs ārpus Latvijas darbu nemeklēs.Nerunā pati par ko nezini.

Ingrida X. 1. nov 2017. 20:41

   Par ko tad runāju es, Ina?? Vari bakstīt to savu   , bet- es runāju tieši par to pašu!!!- ka ne jau konkrētais datums nosaka kko.

   /ja kas, Benita, kurā rindiņā rāvi, ka neesmu lepna, ka esmu latviete es?? ;) man tikai nešķiet gluži loģiski tas: satikties /runājot par tām dzimtas saknēm, svētajām/- kristībās, kāzās un??... pavadot. Man daudzXdaudz nozīmīgāk šķiet, ja esi atradusi/-is iespēju/laiku, satikt to cilvēku vēl, esam saulītē šajā. Un- vai tas noliedz kko no dvēseliskā?? Manuprāt, tieši apliecina to.

   Sprīdīša gaitās?? Neviens tur, Benita, tajās gaitās, nemeklē ilūzijas nekādas!! Vrb- jaunie; lai veicas Viņiem!! Mūsu paaudzes cilvēkiem, it bieži, ja kas, tas ir vienīgais veids, kā nenogrimt. Un- ja Tu nezinu tādus, tādu Tavu paziņu lokā nav, tad- domā, kā vēlies!! ... Vrb mazāk runā par to, ko vnk nezini.

Ina E. 1. nov 2017. 18:08

Kapusvētki un svecīšu vakari mirušajiem ir tas pats , kas dziesmu svētki dzīvajiem ! Vairāk kā stulbi apgalvot , ka citi neatceras savus mirušos piederīgos ārpus šīm piemiņas dienām ! koments 21.22 -  

Benita L. 1. nov 2017. 11:30

Protams,Ingrīd,dzīvo ar savu.Bet es esmu lepna ar to,ka esmu latviete un apzinos savas saknes,lepojos ar tām un satieku svecīšu vakaros tilpat lepnus un dvēseliski siltus cilvēkus,kas dod pozitīvu enerģiju /ne tikai bildēs/.Godīdi sakot man riebj latviešu paļāšana,viņu aizbraukšana Sprīdīšu gaitās,ilūziju meklēšana skaistās un bagātās zemēs it kā tur nav depresijas.Ir jau labi būt internacionālam,bet pelnus savus gan gribu paturēt savā zemes stūrītī.

Autorizācija

Ienākt