Kāpēc nevajadzētu kritizēt un nosodīt?

26. dec 2017. 01:22

Dievišķais likums māca, ka nevienu nedrīkst kritizēt un nosodīt. Bībelē ir teikts: “Netiesā un tu netiksi tiesāts.”

Atceroties gadījumus, kad es tiku kritizēta, atcerējos savas izjūtas un domas kritikas saņemšanas laikā. Es sāku salīdzināt kritizētāja viedokli ar savu viedokli. Ja mans viedoklis atšķīrās un es spēju kritizētājam pamatot savu viedokli, t.i., kritizētājs tajā ieklausījās un centās to izprast, tad vārdu apmaiņu es neuztvēru vairs kā kritiku, bet gan kā pretēju viedokļu sadursmi. Tā kā zinu, ka nav neviena pareiza viedokļa, ka katrā viedoklī ir sava taisnība, tad šāda situācija manī neradīja nepatīkamas izjūtas. Savukārt, ja manī radās izjūta, ka kritizētājs negrib dzirdēt un izprast manu viedokli, tad manī izveidojās noraidoša attieksme, t.i., nevēlēšanās turpināt sarunu ar kritizētāju, vēlēšanās norobežoties no kritizētāja. Domāju, ka kritikas saņemšanas brīdī līdzīgi man, jūtas arī citi cilvēki. Tāpēc cilvēki, kuriem patīk kritizēt citus, paliek vieni, jo nevienam nepatīk komunicēt ar negatīvi noskaņotiem cilvēkiem.
Nosodījuma gadījumā mēs raidām negatīvo enerģiju, tāpēc tā pēc laika atgriežas atpakaļ pie mums tieši tādā pašā veidā – caur nosodījumu, tikai šoreiz nosoda mūs.

Atslegas vārdi: nosodījums0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

Lilija L. 28. dec 2017. 10:42

Doma Tavā blogā ir interesanta, patiešām!    Vārds ''kritizēt'' un ''nosodīt'' ir kaut kur līdzīgi, bet tomēr atšķiras. Kritika var būt ne tikai negatīva, bet arī pozitīva. Te jau svarīgi varbūt ne jau tas ko pateici otram, bet to pateici..
Nosodīt un sodīt, tā jau ir nopietnāka rīcība.Un pareizi Sandris saka, kā var nenosodīt un nesodīt teroristus un slepkavas?
Droši vien Bībelē teiktais ''netiesā un netiksi tiesāts'' attiecināms uz rīcībām sadzīviskajā vidē..Es to saprotu tā, kā piemērām nenosodi kaimiņieni, vai paziņu par kaut kādu neizdarīšanu, vai soļiem, kuri, mūsuprāt, nav pieņemami.

Sandris X. 27. dec 2017. 13:47

Kā tad ar slepkavām , pedofiliem , teroristiem ?   
Nenosodīt ? Nesodīt ?! Stulbums kaut kāds !

Vasilijs P. 26. dec 2017. 23:41

Tas ir kultūrkapitāla fonds-Tautas māksla...lai vidi nepiesārņotu ar svešas sistēmas politiku un tendencēm.

Gunta L. 26. dec 2017. 16:25

Vislabaak vakaraa apseesties,pardomaat,ko es shodien pastraadaaju,un tad vai nu pakritizeet pashai sevi vai arii paslaveet,tad apmeeram zinaasi,ko citi par  tevi domaa.

Guna a. 26. dec 2017. 13:28

“Kas no jums ir bez grēka, lai pirmais met akmeni uz viņu!”


Nemetīšu . Taču sevi akmeņiem nomētāt - neļaušos !  
Daudzi , kā Amigoslendā te nereti notiek , aiz kritikas - kā iegansta vairodziņa slēpjoties , nāk sev nevēlamu personu - akmeņiem nomētāt !  
Diemžēl - tā notiek..., tādas rīcības patiesais iemesls /nenovīdība ? skaudība ? ļaunums ? kkas cits ?/   tiek izdevīgi aiz kritikas iegansta vairodziņa - nomaskēts.
Kritika ir vajadzīga , pat ļoti ! Kritizēsim - rīcību ! ne personību ...
Tie , bez grēka , uz planētas Zeme - nedzīvo ...

Dzēsts profils 26. dec 2017. 12:00

Es tomēr paturētu iespēju šad tad kāda rīcību pakritizēt(nu piemēram Maigoņa) Rīcību, bet necilvēku .. jo tik vienaldzīga pret ārpasauli un apkārt notiekošo vēl neesmu...

Luize M. 26. dec 2017. 11:47

Benita L. 26. dec 2017. 11:33

Luize,zem krāna abas rokas mazgāsi,ja nu vienīgi,lai kāds paņem un mazgā Tavas rokas.

Luize M. 26. dec 2017. 10:58

nezinu gan.. piem., ja redzi ko netaisnu ta labāk saki, citādi vēlāk nožēlosi.
Šis izteiciens man šķiet kā avots citam: roka roku mazgā.

Raivo K. 26. dec 2017. 10:22

Konstruktīva kritika nāk tikai par labu !

Gunars S. 26. dec 2017. 06:18

Benita,tu esi brīnišķīga,lai visi tādi būtu!

Vasilijs P. 26. dec 2017. 02:06

Ja visu savu apzināto mūžu pieraduši visu par naudu pirkt,pat smadzenes...

Benita L. 26. dec 2017. 01:23

Autorizācija

Ienākt