.... patīri savu penteri vēl, gedroic ;)

27. dec 2017. 18:43

     Pirms liekulīgais patriots izdzēš manis uzrakstīto, tāpat kā Lililijas Laumas komentu
    /Ingrida Xx 18:38
    Jauki- Lilijas komentu esi jau dzēsis... liekulīgais patriot!!!!!!!!!/  

     Ingrida Xx 18:37
.... saņēmos un izlasīju.

     Nekomentēšu neko, sarakstītā sakarā, vienīgais, ko nevaru nepateikt:  Tev, gedroic, ir talants visvisādu jaunvārdu darināšanā     Vrb sāc izpausties arī virzienā šajā, a??  valodniekiem nupat baigās problēmas latviskot slengu- anglicismus, kas, saistībā ar i-neta vidi ienāk nepārtraukti; Tu, savukārt, malacīgi proti izpausties ar rucifismu jaundarinājumiem    
      
     Lilijai Laumai-    
...................................................................................
.... mazs notikumiņš no nupat pagājušajiem Ziemassvētkiem.
    Vienā Rīgas rajonā, vienā daudzdzīvokļu mājā, bija izlikts paziņojums, ka: 25.dec.mājas pagalmā tiks izrotāta tur uzstādītā eglīte, nepavisam ne liela, bet- nu tāda jauki tur iederoša. Aicināts pl.12-os tiekot ikviens- gan to izrotāt, gan paņemt līdzi piparkūkas vai ko citu, Ziemassvētkiem atbilstošu. Aicinājums bija 2 valodās: krievu un latviešu.
    Par cik tobrīd biju tajā mājā, un akurāt tobrīd sanāca laukā izvest sunīti, kura ierastais pastaigu ceļš gar to eglīti, jā, es arī mzl piestāju. Cilvēku nebija daudz, bet savi pārdesmit noteikti- runāja 2 valodās- latviešu un krievu... un tas, ko sajutu es, uzreiz- cik tas viss bija sirsnīgi un īsti!!!!   Mzl pat pabrīnījos: Pareizticīgo Ziemassvētki taču citā datumā... bet- cilvēki, un tie bija krievu tautības pensionāri, vēlējās, lai tie ieskanētu tobrīd.. arī mani, tikai garāmpaejošu, aicināja paņemt pīrādziņu un iedzert plastmasas glāzīti karstvīna, ielieta no termosa....

     Es varu pateikt pilnīgi godīgi:  kko tik vienkāršu un sirsnīgu galīgi man svešu cilvēku izpausmēs- nebiju sajutusi sen. Un tām tantiņām un onkuļiem, lielākoties, pieļauju- daudziem vientuļiem, tas bija krievu tautības cilvēku sagādāts jauks kopāpabūšanas mirklis!!! Kad ievedu sunīti iekšā, paķēru konfekšu kasti, kas bija paredzēta kam citam, un nonesu tur, pie tās eglītes..

     Es esmu latviete. Nu un?? Es ievērtēju to labo un gaišo, kas ikkurā tautā. Piemēru vēl varētu minēt daudz, bet tāpat jau sarakstīju palagu, kas maz atpaliek no Tava domraksta    

     Jauki pavadīt, vēl jaukāk- sagaidīt!!!   .. tāpat, gedroic, pienāks laiks, kad iegulsim zemītē- vienā.

Atslegas vārdi: nelga0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (26)

lita s. 31. dec 2017. 16:09

Es pastrīdos ar Ingr'du, nebūtu jau interesanti, ja visi domātu, uzskatītu visu pēc vieniem principiem...bet šeit nu es galīgi piekrītu Ingrīdai par Gedrovicu,...mani ar sūtīja dižais latvju tautas patriots sūkāt Putinam kaut ko... ar  šitādām pafosām frāzēm runāt, beigt ar - cīņai gatavs! un īstenībā būt galīgi rupjākam par aunu aunu. Lai jau paliek.
Laimīgu mums visiem Jauno Gadu! Lai bijušās vasaras siltums silda, atmiņas!

Ingrida X. 30. dec 2017. 15:41

/ne labākais foto patrāpījās, gribēju citu, kā daudzreiz- nošāvu mzl greizi.. nekas..  / .. galvenais, ka gribēju ko vnk smuku!!!!!! :)))))

Ingrida X. 30. dec 2017. 15:39

.... bet kas tad, iim es, esmu es, Ingrida????? Esmu savā ziņā vienpatīgs cilvēks, bet, tai pašā laikā- mani vnm, saproti- VIENMĒR!!!!!!!- atbruņo patiesa sirsnība, patiess mīļums, patiesa vēlēšanās palīdzēt, izdarīt ko jauku, patiesa vēlēšanās būt vnk blakus, kopā.... tik ļoti mani, ar ĪSTU SIRSNĪBU!!!!!, vakarpēcpusdien pārsteidza divi Cilvēki, un.... ai, nu kam es te atkal to, kas nav vajadzīgs nevienam???..
     Aprēķins, tikai aprēķins, ja kas, sāk pavaldīt arī lielāko daļu manas tautas- latviešu. Un tas ir tik bezgala skumji, ka... labāk neturpināšu.
     Jā, un laikam tāpēc mani tik silti skāra tas mazais, it kā, notikums, ko aprakstīju šai ierakstā.

     Paldies, ka ielūkojies, paldies par to, ko uzrakstīji.
     Arī TEV- lai daudz daudz jauka!!! 2018-tajā!!!  

iim e. 30. dec 2017. 12:35

Ingrīd !! Vai zini kur ir starpība starp Krieviem un ""Brīvās Eiropas "", un ASV Svinētājiem!!
Tas ir no savas pieredzes un novērojumiem!!
Krievi vienmēr kļūst atvērti un draudzīgi!!
"Brīvās  Eiropas "" un ASV cilvēki -- pie nosacījuma ka viņi aiziet uz publisku pasākumu!! --
Startā viņiem jautājums -- CIK  tas maksā!!!???? --
Ja viņi ir pasākumā un tu vienkārši tāpat vēlies uzcienāt -- tad viņi no sākuma  prasa cik tas maksā!!!??? Kad uzzina ka par velti -- tad vēl neticīgi izbola acis, jo tas nav viņiem saprotams.... bet kad viņi šo tēmu ir pieņēmuši, tad pārspēj pat Krievu humorista runu -- VISS PAR VELTI!!!-- Tur pat nabaga krieviņi salīdzinājumā ar Brīviem Eiropiešiem un ASV pārstāvjiem nobāl... paliek dziļā ēnā..
Rakstot -- Brīvie  Eiropieši un ASV  iedzīvotāji -- es domāju pilsoņus nevis ieceļotājus!!
JAUKU, PRIECĪGU, LAIMĪGU  JAUNO 2018  GADU!!

Dzēsts profils 29. dec 2017. 16:50

Ingrida X. 28. dec 2017. 12:43

.... biju atgājusi uz laiciņu no kompja. Tu, Sapņu Princi, esi pateicis tieši to pašu, ko pēcāk pateicu es  
     Jā, lai Atnākošais ir vienkārši- labs!!!!

Ingrida X. 28. dec 2017. 12:40

    Paldies, Lilija, par to, ka atļāvies to, ko nu atļāvies: pārpublicēties  
    Ja es sāktu atcerēties gadījumus, kad kritiskos brīžos palīdzējuši tieši krievu tautības cilvēki, tad... nu tad vnk amigos tiktu pierakstīts pilns  

    To, ka CILVĒCĪBA, DAŽNEDAŽĀDĀS TĀS IZPAUSMĒS, nav mērāma piederībā vienai vai citai tautai, esmu sapratusi jau izsenis sen. Cik daudz stulbu, pat perversu latviešu, tikpat daudz stulbuma- ikkurā no tautām.
.... esmu pateikusi jau gana. Ikkura nacionālisma propoganda- man vnk nepieņemama.

Sapņu P. 28. dec 2017. 12:20

Problēma nav valodās kurās runā cilvēki, bet pašos cilvēkos. Katrā tautībā ir maitas un katrā ir lāga cilvēki ar kuriem patīkami pabūt kopā. Man ir pieredze ar dažādu tautību cilvēkiem, arī no vecās eiropas. Lai gaišs un panākumiem bagāts Jaunais gads visiem kuri šo lasa!

Lilija L. 28. dec 2017. 09:39

Paldies, Ingrīda, par atbalstu!   Jā, es vakar vakarā ieraudzīju, ka mans koments Gedroica blogā, kā arī Tavs, tika izdzēsts. Ko lai saka, vnk. man ir viedoklis, ka šim kungam  ļooti nepatīk kritika, kaut gan kritika īsti nav pa prātam nevienam, atšķirība tikai -vai nu pieņem kritiku, vai nepieņem. Un taisnību viņš atzīst tikai vienu - savu!
Izmantojot Tavu blogu es atļaušos ievietot savu komentāru vakardienas Gedroica blogā, kaut vai  savas spītības dēļ.  

Jūsu komentārs ir izdzēsts ierakstam Okupantu dzeguzēni blogā aivars gedroics
Nu un ko tad tu sēdi? Domā, ka ar gariem rakstiem atmodināsi tautu? Vai- vai-vai..āriešu rase..latviešu nācija! Ož pēc nacisma! Parakņājies savos radu rakstos Gedroica kungs! Kādas asinis Tevī plūst? Tas uzvārds neizklausās pēc latviešu Krūmiņa, Bērziņa..  

IEMESLS
Cits

Laikam esmu tā audzināta- nešķirot cilvēkus pēc tautības. Un tāpat, kā Tu - Ingrīda, es novērtēju to labo un gaišo, kas ikkatrā tautā. Savus bērnus arī esmu pēc šī principa audzinājusi.
Par Latvijas okupāciju runājot. Jā, tā ir, protams, bijusi. Latviešu tauta ir daudz cietusi, daudz salauzto likteņu (tāpāt kā arī daudzas citas tautas savās valstīs) Visa cieņa Latvijas patriotiem un domāju, liels prieks visai tautai atgūstot valsts politisko un ekonomisko neatkarību. Šo tēmu var cilāt, aktualizējot visu to, kas šobrīd notiek mūsu valstī. Taču par pagātni runājot- tā ir bijusi, tā ir ir mūsu vēsture, kuru nedrīkst aizmirst, bet jādzīvo tagādnē, jāmeklē kompromisi un nevajag kurināt naidu starp tautām!!! Cilvēks vienkāršais jau grib tikai mierīgi dzīvot, strādāt, dzemdēt bērnus, rūpēties par viņu nākotni. Bez naida! Bez kariem! Atceramies, ka naids posta! Gedroica kungam to vajadzētu tā kā zināt, manuprāt. Savu agresiju un naidu lai transformē lietderīgā darbā -lielāks ieguldījums būtu tautas un savā labklājībā.

Gunars S. 28. dec 2017. 08:06

Arteka ir mūsu

Krim naš,kas ritdien būs mūsu?

Vasilijs P. 27. dec 2017. 21:54

Izbeidz!Iekritīs depresijā!

Coroni c. 27. dec 2017. 21:15

Naidu kurinātājs, kaut būtu vairāk tādu nacistu, būtu ko atšaut

Ingrida X. 27. dec 2017. 20:58

.... ejiet vnk gulēt.
Paņēmu b-kā jaunu grāmatu, ceru- aizraus....

Ingrida X. 27. dec 2017. 20:54

.... cīnos?? Nē, ja Tevis sabiedrotais, kā izrādās, gredovics nedzēstu visu to, kas- pret, kaut daļēji, tikai nojaušami- pret, kā Lilijas pierakstījumā, ja Tu nebūtu tik ieciklējies gredovica redzējumā, es nerakstītu- neko; jo- šis nav galīgi mans lauciņš; esmu emociju cilvēks, un kkāda stulba politika man vnk neinteresē, nemaz!!!; bet tad, kad redzu, cik skatījums vienvirzīgs un ierobežots, tad- tad vnk tas mani kretinē un viss!!! .. kā jau teicu: beigu galā- visi- VISI!!!!!, Gunar, iegulsim zemē vienā.... ai, man vnk riebjas izšķiest sevi, pierādot kko tiem, kas uzlikuši sev širmi!!!! ....


https://www.youtube.com/watch?v=LAPNvKSE_ts&list=RDgW_72BpURzA&index=5

Gunars S. 27. dec 2017. 20:45

Par ko tu tā ar lielu sparu cīnies?  Tīri  labi, ja ir patiešām,ir  Čistije prudi. Tev ir labi,jo tu valodas zini!

Ingrida X. 27. dec 2017. 20:36

.... jo vairāk valodas zinām, jo augstāk kāpjam, ne tā??   ....

Ingrida X. 27. dec 2017. 20:32

.... kļūdies, Gunar. Ja es būtu tik pareiza, tad..... lai nu paliek. Tas- ne Tev, ne citiem, tiem, kas nav sastapuši mani- reālu.... ok.

     /vrb paklausies mzl, ja Tavs lepnums to ļauj- valodā, ne latviešu.... ak, cik dumji tas!!- šķirot kko tā!!!! ... maziski un nožēlojami./ ..

Ingrida X. 27. dec 2017. 20:28


https://www.youtube.com/watch?v=gW_72BpURzA&list=RDgW_72BpURzA&t=18
...............................................................................................
.... un tad- Īstums, Patiesums, Nesavtīgums, visādās izpausmēs, vnk- IR tie, kas ir.
     Lai izdodas sastapties ar to, kas Īsts, Nepastarināts!!!!!  

Gunars S. 27. dec 2017. 20:27

Tu esi nedaudz aizrāvusies! Es gan neizsaku pieņēmumu ka esi dumja.Bet tikai pardaudz pareiza.  

Ingrida X. 27. dec 2017. 20:08

.... jau tāpat pārāk daudz goda atvēlēju Tev.

Autorizācija

Ienākt