.... noticēju, ka patiess cilvēciskums joprojām pastāv

14. jan 2018. 20:51

     Iespējams, šis būs viens no maniem īsākajiem ierakstiem te.
     Es iesaku Visiem, Visiem, Visiem, jo īpaši tiem, kam ir bērni, kopā ar saviem pusaugu bērniem, noskatīties filmu "BRĪNUMS"!!!!

http://www.forumcinemas.lv/Event/302298/?dt=21.01.2018&eventType=1_1000
   Apraksts par šo filmu pasaka maz; tā ir vnk jāredz!!! Un mani fascinēja visa starpā arī tas, ka tik daudz vecāku bija uz to atveduši savus bērnus. Un tas- ka vietās, kur filmā smējās, ņirgājās Augista vienaudži, zālē bija- klusums.

   Ja es būtu naudīgāka, ja man pietiktu tam līdzekļu, es samaksātu gan autobusus, gan biļetes visiem skolēniem skolā, kur strādāju. Cilvēcība- tas ir galvenais, manuprāt. Patiesa spēja, nevis liekuļots līdzteātris- PIEŅEMT CITĀDO, tas... tas ir vnk viens no cilvēciskuma stūrakmeņiem.

  Lai jauks Jums vakars!! :)
  Lai izdevusies nākamā nedēļa!! :)

Atslegas vārdi: nedomājot2, es piešķirtu Oskaru0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (9)

Ingrida X. 16. jan 2018. 20:27

   Nē, Kārli- redzot un sajūtot auditorijas, kas to skatās noskaņas, tā ir filma gan vecākiem, gan- bērniem. Nenoliedzami- bērnā sapratne /vai nesapratne/ par daudz ko pasaulē šajā nāk tieši no ģimenes; loģiski, ka tā "krutā", it  kā, puiša vecāki savu cilvēcisko aprobežotību iepotēt centās arī savam "acuraugam", bet, kā jau filmā to redzējām, tas "acuraugs", agrāk vai vēlāk, tomēr saskaras arī ar citu realitāti, patiesu, ne samāksloti izskaistinātu..... neesmu utopiste, un zinu, ka ne jau visi "acuraugi" sāks domāt, just savādāk, bet to, ka reizēm tā tomēr notiek, zinu no pieredzes... Un- noticēju tam, ko izteicu jau ieraksta virsrakstā. Noticēju. Bez tam- noticu ik dienas, kad esmu savā darbavietā, un notiek mazs, mazmazītiņš- brīnums.

    Man patīk, ka filma necenšas iežēlināt. Tas, ka tā, neliekot konkrēti neko, liek tomēr saprast/sajust kko, bezgala nozīmīgu. Visiem.

Dzēsts profils 16. jan 2018. 19:56

Laba filma, sirsnīga   . Šķiet, ka vairāk domāta vecākiem, ne bērniem. Bet nu tas tā....
      Pirmais no jautājumiem, kas skatoties iekrita prātā ir -kāpēc puisēns mājās, savā ģimenē vēl aizvien, 11....12 gadu jaunumā, slēpjās zem tās smagās kosmonauta ķiveres?....starp savējiem.... Nākamais no tādiem spilgtākajiem personāžiem -māsa. Gribētos novēlēt visiem jaunākajiem bērniem ģimenē tik gudru, saprotošu, domājošu māsu. Vai brāli. Un te nu jāaizdomājas par vecākiem. Vai nu tie ir tādi, kā tam bagātajam puikiņam (kura vārdu neatceros), vai tik superīgi kā Augustam.

Ingrida X. 15. jan 2018. 21:36

     Es šodien, savā darbavietā, soc.zinību stundā pārstāstīju notikumus filmā, saviem audzēkņiem. Es to pat nebiju plānojusi, bet kaut kā tā sanāca un viss. Filmu jau nevar pārstāstīt, jo- vai var izstāstīt sajusto un izdzīvoto?? Daļēji- jā. Bet to, kas tevi trāpa tieši sirdī- nē. Tas trāpījums jāsajūt katram pašam. Es runāju par tiem, kas spējīgi to sajust. Un, kā jau minēju ierakstā, izrādās- esam daudz labāki cilvēki, kā brīžam šķiet.

Ingrida X. 15. jan 2018. 21:27

.... savu čugunu, Vasja, pietaupi citam ierakstam. Ok?

Ingrida X. 15. jan 2018. 21:27

   Ir vērts, Frēzij. Ir vērts ikkuras paaudzes cilvēkam. Ir par ko domāt, daudz. Stāsts jau nav tikai par puisīti, kuram nelaimējās piedzimt tādam, kā visi, kā "pareizie"; stāsts ir arī par daudz ko citu. Ir vērts!!!

Ingrida X. 15. jan 2018. 21:24

    Paldies, Andri, par to, ka parādīji filmas pieejamību onlainā jau šobrīd. Paldies.
Auditorija, ar kuru vēlos tajā dalīties, dmž- lasīs vai nu latviskos subtitrus, vai arī pilnīgi vai daļēji sapratīs angļu val.; es runāju par šībrīža realitāti. Arī maniem personīgajiem bērniem, kuru dzimšanas gads sakrīt teju ar t.sauc.Atmodas laiku, krievu val. ir kā svešvaloda, kas vēl jāapgūst. Loģiski, ka ikkuras valodas pārvaldīšana, ir tikai un vienīgi ieguvums!!  

Frēzija v. 15. jan 2018. 15:23

Ne jau visi māk pieņemt citādos, personīgais ego neļauj. Lasīju netā par šo puisīti, filmu skatījusies neesmu.

Vasilijs P. 15. jan 2018. 13:39

ASV Kompānijām pat ieteicami Liepājas metalurgs,jo iespejams pat čuguns...

SFI L. 15. jan 2018. 01:16
Autorizācija

Ienākt