Kinder, Kirche, Küche...slikti?

7. mar 2018. 09:15

Rīt Starptautiskā Sieviešu diena. Vīrieši pirks ziedus un sveiks mūs, sievietes šajā dienā. Mēs cienāsim ar gardumiem un smaidīsim. Tā ir pieņemts. Tradīcija. Patīkami un paldies jau iepriekš.     Pēc savas būtības, šodien jau neviens šai dienai nepiešķir politisku nokrāsu, un šī diena asociējas ar ziediem, pavasari un sieviešu maigumu un skaistumu.
Bet kad sāka atzīmēt šo dienu? Kurš ir izdomājis un kāpēc? No vēstures mēs zinām ka tās bija divas sievietes Klara Cetkin un Roza Luksemburg. Sievietes, kuras jau pēc dievietēm  nenosauksi. Revolūcijas migēras..feministes un komunistisko  un citu traku ideju nesējas, viņas propagandēja brīvo mīlestību jaunajā sabiedrībā. Sievietes un Revolūcija! Kas viņām trūka? Viņas sacēlās pret mūžīgo Kinder, Kirche, Küche...Bet vai tad   sieviešu būtība  nav dzemdēt bērnus, taisīt ēst un glabāt ģimenes pavārdu? Un lai tie vīrieši taisa Revolūciju?
Šodien mums ir iespējas būt vienlīdzīgām ar vīriešiem...bet vai mēs esam laimīgākas?



https://www.youtube.com/watch?v=H6l0F73WPkg&t=7s

Atslegas vārdi: vēsture2537, sieviešu diena4

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (44)

Lilija L. 10. mar 2018. 20:36

Es nerakstīšu Tev neko pretī Ingrīd! Tikai pateikšu ka īsti nesapratu par ko īsti Tu runā? Kāds veldzējums, kāda maldu pasaulīte, kādas spēles? Esmu tālu no visa tā.
Jauku Tev arī brīvdienu!

Ingrida X. 9. mar 2018. 20:06

   Jaukas brīvdienas!  

Ingrida X. 9. mar 2018. 20:05

   Izlasīju komentus. Tu, Lilija Lauma, labprāt lasi arī tos, kas no personāžiem, reāli neeksistējošiem, kā teiksim- Guntars xx. Tikai viens no tiem. Ja Tev patīk, ja jūties labi visās tajās, manuprāt, nožēlojamās būšanās, tad... nu tad vnk turpini, garā tādā.
   Atkal kāds piesies man neapmierinājumu ar kko, nesaistītu ar blogiem. Lai dara to, ja ērtāk, komfortablāk noveļot to uz manu personu, nekā redzēt to, ka dzīvojat savā pašuzradītajā maldu pasaulītē. Cik nu skatos- arī Tu!!- esi iejutusies tajā ne slikti. Nu ko?? Ja ta veldzē, lai sanāk šo maldu veldzējumu just!!  
   /esi gudra- neraksti man pretī neko; spēlējiet tālāk, ja tas jums ko dod, vsm emocionāli. Katrai spēlei ir jāattaisnojas guvumos, vai ne?/ ..

Lilija L. 9. mar 2018. 19:37

Paldies, Guntar!   Svētki bija labi ar puķiem, bučām un saldo kūku Cielaviñu

Guntars x. 9. mar 2018. 13:16

Ar pagājušajiem svētkiem ! KKK    

Lilija L. 8. mar 2018. 13:58

Kāda Tu esi malacīte, Mincīt, ka  šodien zeķes nopirki savam vīretim   

Minka M. 8. mar 2018. 13:51

es gan savam vīrietim nopirku zeķes,par paldies tulpītēm
bet visiem pārējiem novēlu sniegotu 8 marta dienu

Lilija L. 8. mar 2018. 13:04

Tava glezna varbūt?

Lilija L. 8. mar 2018. 13:03

Paldies, Max!   

max m. 8. mar 2018. 12:54

Priecîgus svétkus un daudz daudz Prieka !

Lilija L. 8. mar 2018. 12:13

Sandris X. 8. mar 2018. 10:41

Gan būs labi ! Priecīgus svētkus !  

Guna a. 8. mar 2018. 09:56

Vakardienas komentus palasoties...

Nav ideālu vīriešu , nedz sieviešu - katram no mums savi tarakāni ganāmi ...,   taču tas neizslēdz iespēju izveidot no ideālu iņ/jaņ tandēmu , kurā abu tarakāni - perfekti saprotas !  
Kurš meklē - atrod tas !   
Lidojumiem labvēlīgu laiku šodien - visiem mums !


https://www.youtube.com/watch?v=Z6vLBVdPp4I

Lilija L. 8. mar 2018. 09:03

Benita, paldies Tev arī par ieskatu vēsturē! Lai mums visiem veicas!

Lilija L. 8. mar 2018. 09:01

Paldies, Gunta! Tev arī novēlu šajā dienā visu labāko un skaistāko!

Benita L. 7. mar 2018. 20:40

Katrai dāmai subjektīva attieksme pret un par laimi.Mana laime nebūs tavējā un otrādi.
Jau Senajā Romā bija īpaša diena sievietēm – to svinēja matronas, tas ir, brīvi dzimušas, precējušās sievietes; viņas no vīriem saņēma dāvanas, mīlestību un sevišķu uzmanību. Dāvanas saņēma arī verdzenes, turklāt mājas māte atļāva verdzenēm šai dienā atpūsties. Tērpušās labākajās drānās, ar vainagiem galvās, romietes devās uz dievietes Vestas templi (Vesta – ģimenes pavarda sargātāja).

Gunta L. 7. mar 2018. 19:50

Savs laiks priekiem,savs darbiem,gan sievieteem,gan viirieshiem,abaas kategorijaas sastopami gan liideri,gan ietureetaaki,visi veelamies buut veseli,skaisti un laimiigi,to tad arii shodien visiem noveelu!

Aļoša R. 7. mar 2018. 18:52

Aleksandr...papildinu....tas nav par visiem vīriešiem...

Ingrida X. 7. mar 2018. 18:20

   Neesmu propogandiste, arī anti- nee.
   Tomēr neuzskatu, ka visa sievietes sūtība un būtība, nu ir tajos: "Kinder, Kirche, Küche...".  Ja kādai tas sniedz augstāko gandarījumu- ok;  ja kāda iziet ārpus šī  "Kinder, Kirche, Küche..."- daudz reižu vairāk- ok
   Mums katrai dota iespēja: būt tikai tai pavarda turētājai, vai arī vnk brīvam cilvēkam: ar savām interesēm, hobijiem, ar to, kas ārpus tiem vārdiem trim.
   Īstenībā, Lilij, Tevis skartā tēma varētu kļūt garumplašas diskusijas vērta, ja- JA- mēs pašas, sievietes, nebūtu sevī tik atšķirīgas. Un vēl- nekad nevajag aizmirst, ka viens jau neizslēdz otru.  

Aleksandrs V. 7. mar 2018. 15:42

Tā tik vēl trūka,lai es personīgi uztvertu....
Tavs pirmais koments šajā blogā,ārpus katras kritikas !!!- vārgi un lutināti...

Autorizācija

Ienākt