Parāds nav brālis.

27. nov 2020. 11:02

Laikam gandrīz  katrs no mums ir bijis tādā nepatīkamā lomā, kad aizdod naudu, lielu, vai ne tik lielu un gaidi, kad parāds tiks atdots. Par šō tēmu ne mazums rakstīts romānos, uzņēmtas filmas. Tā interesanti..tu no sirds palīdzi cilvēkam, tai brīdī jūties supersvarīgi  un, protams, gaidi, atpakaļ, kaut pa daļām savu naudu, jo tāda bija vienošanās, pārsvarā jau mutiska. Bet laiks iet un naudu neatdod..saka, nu pagaidi, vēl drusku..utt.. Tavā dvēselē notiek metamorfozes no supersvarīga  lepnuma un prieka, ka tu palīdzēji, līdz  dusmām, riebumam, ka esi tagad lūdzēju lomā. Pazīstama situācija, vai nē? Ja tā summa maza, tu atmet ar roku..bet ja lielāka, nu tad  sākās bezgalīga gaidīšana, zvanīšana, runāšana.. Tās situācijas dzīvē jau ir daudz, kāpēc to parādu neatdod..Nav naudas, vai vienkārši bezkaunība..
Rezumējums..ja negribi sabojāt attiecības - naudu neaizdot? Domāju, ka šajos laikos jarīkojās gudrāk.
Kāda jums ir pieredze šajā jautājumā? Līgumus rakstiet, vai kāda cita rīcība?

https://www.youtube.com/watch?v=QsJdJ-rloLs

Atslegas vārdi: Kreks2, feks2, peks...0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (19)

Skabargu A. 18. feb 2022. 18:16

    

Lilija L. 18. feb 2022. 14:56

Mjāa..parāds nav brālis! Tagad likteņa ironija notikusi ar mani un fortūna pagrieza man savu pakaļu.. Ja kāds zinātu kur pakritīsi, salmus pamestu apokšā. Tagad reizēm ir tā, ka dzīvot pat negribas. Bet esmu stipra sieviete! Rakstu šo un zinu, ka neviens arī neizlasīs šo , jo blogs ir tapis 1.5 gadu atpakaļ. Ja varētu pagriezt vēstures riteni atpakaļ..bet nevar.

Peleks R. 29. nov 2020. 02:21

nu es kā Dievs, ja aizdodu tad uz negatīviem procentiem, ja naudu vai ko citu neatdod - norakstu to uz pieredzi, beigās  vienmēr esmu priecīgs par to, ka kādam palīdzēju, vai vienkārši atkodu cilvēku un paliku gudrāks.

Max M. 28. nov 2020. 19:49

Ansītis Skabarga,  tas labi,ka esi tik atsaucîgs.Es par to neshaubîjos ne mirkli !   

Max M. 28. nov 2020. 19:34

Paldies Dievam,ka viss kàrtîbà ! Es vakar sapratu tieshi,ka notikusi nelaime un cilvéks pàrdzîvo .

Skabargu A. 28. nov 2020. 17:29

Es gan,tam Max im,iedotu pendeli   pa vienu vietu   Ņēma un samandražēja,vakar,ar saviem izdomājumiem...... un man,izejot no pieredzes<negribi kādu redzēt–aizdod naudu>  visu nakti  bī jādomā : –aizdot Lilijai latiņu vai divus......   (vienam saldējumam jebš diviem   ) vairāk gan nēēēēē ,jo negribētu ilgāk neredzēt (kamēr skrien uz bodi 3x   )
BET!!! Ja negribat redzēt mani   zobu ,garantijai ,nedošu   taču  piedāvājumu, sākot no 10 000 000 E +,esmu gatavs– pieņemt...... (izskatīšanai un apdomāšanai)  

Lilija L. 28. nov 2020. 10:44

Labu rītu visiem šajā saulainajā sestdienas rītā!    LAsu jūsu komentārus..un..un..jūs visi  esiet tik forši!!! Maxi.. esmu aizkustināta līdz sirds dziļumiem par taviem vārdiem un labestību! Paldies tev! Tā  nauda, ko reiz esmu aizdevusi tam cilvēkam   - kopā kaut kur 150 latus.tajā laikā bija man svarīga, lai toatgrieztu, jo abi bērni studēja..Tas bija sen un tagad tas nav vairs svarīgi. Es  pat nemeklēju to cilvēku vairs..Lai paliek. Bet man viss ir. Vakar vienkārši viena paziņa sāka runāt, ka kāds tur neatdod  naudu, tāpēc tas blogs tapis.  Pati esmu arī kādreiz aiņēmusies nelielas summas, tā ir svēta lieta nepalikt parādā.
p.s. vēlreiz, paldies, par atsaucību Maxi! Buča tev draudzīga!! Virtuāli jau drīkst kovida laikā!!     
Paldies par komentāriem, kā padalījāties ar savu pieredzi,un īkšķīšiem, Guna, Inga,Sapņu princi, Ingrīda!  Jaukas brīvdienas jums!


https://www.youtube.com/watch?v=6j_zL76cOi8

Max M. 27. nov 2020. 23:40

Ziemas svétki tuvojas. Ir klàt siltuma laiks. Palîdzésim Lilija aizmirst sho rûgtumu!
Prasîsim vinas datus un aizsûtîsim katrs,ko varam. Pat vismazàko,bet no sirds !

Max M. 27. nov 2020. 21:48
Max M. 27. nov 2020. 20:42

Piedod,Lilija ! Cik lielu summu Jûs tam "negélim" aizdevàt ?

Ingrida X. 27. nov 2020. 20:40

Tu atvaino mani, Max, ka izsaku savas domas Lilijas vietā:
Tās summas lielums, ko cilvēki, kas dzīvo vienkāršu dzīvi, Tavā zemē, pieļauju, atšķiras no tās, kas cilvēkam bezgala nepieciešama, esot šeit:  ja man 200 eiro, piemēram, palūdz cilvēks, kura cenzs, kā jau minēju, atbilst manējam, aizdošu; ja toties 50 palūgs tas, kura atdošanas "spēja"(nespēja) jau dabisks process (ne smagas dzīvošanas pēc, bet gan- pieraduma pēc, izdzīvot "uz citu rēķina", un, kas vēl nav mazsvarīgi, to bieži nosaka atkarības, visbiežāk - alko) - neaizdošu.

Zinu - ne visai jauki runāt par šādām lietām, bet - aktuāli, un tas nav maznozīmīgi.

Max M. 27. nov 2020. 20:26

Lilij,cik tad tà summa ira ?

Ingrida X. 27. nov 2020. 18:53

   Jā, esmu aizdevusi, bet cilvēkiem, kuru cenzs, vai kā nu to nosaukt, līdzīgs manējam. Kuriem, aizdoto neatdot, vnk neiespējami un viss.

   Ir gadījies, reti, bet ir, kad aizdot lūdz cilvēks, par kuru zinu par 100, ka tā atdošana tikai vārdos. Neaizdodu. Savu atteikumu gan nepasaku tieši, pasaku - izlaipojot (kam man saņemt pretī ko nejauku?!), pasargāju sevi no negācijām.

   Pati? cenšos dzīvot atbilstoši saviem līdzekļiem, ja nepieciešams - "pievelku jostu", bet, manuprāt, savam drošības spilvenam, kaut pavisam nelielam, jābūt vnm. Jo - tu taču nezini, kad var noplīst tavs auto (tpū!!! - 3x pār kreiso!!!), kad vari noplīst pati (3x3 pār kreiso!!!).. utt.

(savā ierakstā pacēli aktuālu tēmu; paldies Tev par to, jo jūsmot un apdziedāt kko - tas ir atkal gluži kas cits. Arī savureiz vajadzīgs, protams.)

Dzēsts profils 27. nov 2020. 18:31

Es vienojos ar pārdevēju iegādājoties aito uz nomaksu. Paši sastādijām vienošanos un kādu summu katru mēnesi maksāšu. Es  nezinu kā tas ir neatdot, bet ja paklausās , aiz vien biežāk cilvēki paliek bezkaunīgi, kāpēs gan , nezinu...

Max M. 27. nov 2020. 18:00

Money,money ...   Lilija,man personîgi liela pieredze "shajà jautàjumà" nava,jo nav gadîjies aizdot lielàkas naudas summas.Man vinas vienkàrshi nav !   Man kaut kàdi ir paveicies,jo pàris manu draugu ir turîgàki par mani un tie logiski naudu neprasa ..  
Pàris desmitus, dazhiem pazinàm esmu devis gan,neuzskatot to par paràdu.
Esmu bijis,nedaudz apkràpts,pagàtné /ne aizdots/ gan,bet ar nelielàm,pàris simts,summàm.Pirms tam gan,vienmér esmu ievilcis un izpûtis gaisu un domàs noskaitîjis man zinàmos Zen tantras pantinus. Gadîjumam ja neveiksies Tici man,tas nostràdà lieliski ! It kà tas bûtu bijis kàds cits,ne tu pats !  
Tavà gadîjumà ..varbût lai sûta aploksné pàris desmitniekus,bûs Tev kà mûzha rente.Lai veicas,Lilija !
https://www.youtube.com/watch?v=qMxX-QOV9tI

Sandris X. 27. nov 2020. 15:35

Reizēm ir ! Aug lielāks , kļūst ēdelīgs !

Sapņu P. 27. nov 2020. 14:43

Dribi iegūt ienaidnieku aizdod naudu! Reizēm pat ja palīdzi iedodot naudu, bez atdošanas, kļūsti par sliko, jo nedod vēl....

Guna a. 27. nov 2020. 13:31

Protams , arī man ir gadījies izpalīdzēt ar naudiņu , taču problēmas tas neradīja ...,   
no paziņām gan dzirdētas dažādas necmukas story šajā sakarā ...

Guna a. 27. nov 2020. 13:27

Vispirms ēdīsim Tavus pīrādziņus , pēc - katrs savus !
tas tā - iesmaidienam ...
beeet ..., ja pa nopietno , naudiņš - nopietnu attieksmi prasa !   attiecīgi noformētus papīrus , garantijas ..., utt., utjp. ...

Autorizācija

Ienākt