10 MILITĀRĀS PROPAGANDAS "ZELTA" PRINCIPI.

13. okt 2022. 14:10

10 MILITĀRĀS PROPAGANDAS "ZELTA" PRINCIPI. Pielietoti tiek vēl šodien un darbojās(par nožēlu).
Kara laikā ir vairāki militārās propagandas piemēri:
PRINCIPS 1. "MĒS NEGRIBAM KARU".
Neviens nevēlas pakļaut sevi un savus bērnus riskam, lai īstenotu svešas intereses. Un tāpēc ir ļoti svarīgi radīt priekšstatu, ka karš ir nepieciešams pasākums citu iespēju trūkuma dēļ.
2. PRINCIPS: "OTRA PUSE IR PILNĪGI ATBILDĪGA NOTIEKOŠAJĀ".
Šeit drīzāk pirmās rindkopas turpinājums. "Mēs nevēlamies karu, bet ienaidnieks ir tik viltīgs un nodevīgs, ka vienkārši neatstāj mums nekādu izvēli."
3. PRINCIPS "IENAIDNIEKA VADĪTĀJS UN KARAVĪRI IR VELNI".
Ienaidnieks ir ļaundaris un nelabais, ir ļoti sens un svarīgs paņēmiens, ja nepieciešams palielināt iedzīvotāju atbalstu karam.
4. PRINCIPS. "MĒS NEPIEPILDAM SAVAS INTERESES, BET CĪNĀMIES PAR CĒLU MĒRĶI."
Maz ticams, ka cilvēki atbalstīs kara ideju kādu materiālu vai politisku mērķu dēļ. Bet, ja jūs uzstādāt kara mērķi pēc iespējas cēlu vai pat svētu, tad kāpēc gan ne.
5. PRINCIPS. "NAIDNIEKS AR MĒRĶI DARA ĻAUNU, UN MĒS TIKAI NEJAUŠĪBAS GADĪJUMĀ."
Nu, šeit viss ir skaidrs - ienaidnieks ir vislielākais briesmonis, un mēs esam cēli karotāji. Kara noziegumu izdarīšana ir ienaidnieka dabiska uzvedība, un, ja mēs to darām, tad tā ir kļūda, cilvēciskais faktors, aprīkojuma kļūme utt. utt.
6. PRINCIPS. "NAIDNIEKS IZMANTO AIZLIEGTAS KARA METODES."
Īpašs iepriekšējās rindkopas gadījums. Tajā pašā laikā tas labi darbojas, lai izsistu  ienaidnieku no līdzsvara. Cilvēki ir daudz vairāk gatavi atbalstīt karu pret briesmoņiem un neliešiem.
7. PRINCIPS "MŪSU ZAUDĒJUMI IR MAZI, IENAIDNIEKA MILZĪGS".
Tas ir ļoti svarīgi. Cilvēkiem nevajadzētu zināt, ka viņu valsts cieš nopietnus zaudējumus. Nekas nemazina atbalstu karam kā doma, ka jūsu draugi un ģimene, visticamāk, neatgriezīsies mājās. Un, protams, ziņas par zaudējumiem ļoti mazina morāli.Tajā pašā laikā nebūtu slikti ziņot, ka ienaidnieks cieš zaudējumus. Ļoti smagi zaudējumi, turklāt viņš ir tik nožēlojams, ka nevar mums nodarīt būtisku kaitējumu. Zaudējumi joprojām parādās, bet, ja tas notiek pēc konflikta, tas nav biedējoši.
8. PRINCIPS "INTELIĢENTI IR MŪSU PUSĒ".
Ir nepieciešams piesaistīt sabiedrībā cienījamus un cienītus cilvēkus: zinātniekus, kultūras darbiniekus, rakstniekus, blogerus un citus autorus utt. Viedokļu līderi par to un viedokļu līderi, ka cilvēki viņiem uzticas un bieži uzskata, ka "šis cilvēks zina vairāk par mani un saprot labāk par mani. Ja viņš atbalsta karu, viņam, iespējams, ir taisnība."
9. PRINCIPS "MŪSU MISIJA IR SVĒTA."
Karš nav tikai ienaidnieka piespiests un provocēts pasākums, bet mūsu mērķis ir cēls un svēts.
PRINCIPS 10. "VISI, KAS NEPIEKRĪT OFICIĀLAJAI INFORMĀCIJAI, IR NODEVĒJI".
Nu, arī šeit viss ir vienkārši. Valstij, kas veic karu, ir jābūt monopolam uz visu informāciju, kas nāk no kara zonas. Protams, ienāks tikai "pareizā" informācija.

Atslegas vārdi: Šodien3

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (9)

Vasilijs P. 2. nov 2022. 14:42

Partijas Intreses...

Vasilijs P. 2. nov 2022. 14:41

Slepenā vienošanās...

Gunta L. 2. nov 2022. 14:39

Speciālists.

Vasilijs P. 16. okt 2022. 17:21

Tirliņs no rajona nav izbraucis,nav reģistrēta tikšanās nedz ar Angliešiem,Vāciešiem vai NATO.

jaanis s. 15. okt 2022. 00:32

Tautai nav ne vainas, vismaz vairākumam. Pietiek reiz vainot sevi. Mūsdienu 'demokrātijā" 'vēlēšanas" jau labu laiku kā ir kļuvušas par pompozu teātri.
   Par tiem principiem. Pirmajam vajadzētu bū tkā desmitajam, lai cilvēks patiesi varētu aizdomāties par to, kapēc viņš negrib karu (plašāk, izvērstāk, vispusīgāk....kā smejies ;) )

Ingrida X. 14. okt 2022. 19:47

Atvaino, bloga autor! Neizlasīju visu, jo -
mūsu patreizējā valdība, + tā, ko, rozā brillēm esošā tautas daļa ievēlēja no jauna, darījusi visu, lai agresija skartu arī mūs. Visvisādos veidos to darījusi - gan ar izteikumiem, gan ar tik aktuālo, tieši šobrīd!!, pieminekļa demontāžu.. gan ar rēķiniem par elektrību un siltumu.. Baigākie patrioti nupat!, visdižākie patrioti Eiropā!, urrā!, štrunts par to, kas notiks ar cilvēkiem mūsu pašu zemē, vai ne?, galvenais - novicināt priekšā un pakaļā - pareizo karodziņu! .. (zinu - nepopulārs mans viedoklis, nepopulārs tautai, kura klanījusies visos laikos - tad tiem, tad šitiem, tagad - Eiropai..)..  

Vasilijs P. 14. okt 2022. 05:07

Latvijas Politbirojs apstiprina:pilnīgs Tirliņš!Bezperspektīvs.

Vasilijs P. 13. okt 2022. 17:41

Politbirojs apstiprinot,Rižskaja Centrāltirgū tiek realizēta NASA-rudens-ziema apģērbu un apavu komplekti.

Vasilijs P. 13. okt 2022. 17:36

Politbirojs apstiprinās,ienaidnieks nesnauž!Kā jau Borisa Pugo Karpoviča kungs uzsvēris,nav vērts maksāt par nodevību,ir LNNK,kura pati iztīrīs pēc brīvprātības principiem.

Autorizācija

Ienākt