Domāju,ka te daudzas dāmas konservē.Man vajag recepti,kā saglabāt svaigus gurķus ziemai-ne gluži Latgales salātus,un arī-lai nebūtu klāt daudz cukura.Būtu jauki,ja nevajadzētu pasterizēt-nosaukt varētu-svaigu gurķu salāti sliņķei ziemā.Paldies
recepte interesanta,bet āboli būtu jāpērk,un man nepatīk pasterizēt
Ineta-jau pirms tam lasīju-ber vienīgā vēsā vieta ledusskapis-pati taisījāt un ,kur glabājāt/
Atslegas vārdi: gurķi0
Ar marrutkiem pikanti un garšīgi. Ja ir vēsa vieta, kur salikt burciņas, tad nevajag pasterizēt.
paskaties arī gurķus ābolu sulā
Piekrītu Inetai- gurķi ar mārutkiem. Man ne sevišķi vēsā pagrabā pa ziemu gurķu burkas stāvēja tīri tā neko.
gurkus sagriez ripinas, pilda, pa vidam iemet kiploka daivinas (apm 3 uz 1/2 burku), parlej ar verdosu udeni, pielej nedaudz ellu, sali, etikiki, vaku virsu, nepastarizee, nekarse, ne ko nedara. garso pec kiplokiem. man garaza nostaveja lidz pavasarim, bija edami
Tu esi vienkārši slinka,nesaimnieciska,tādēļ neviens par sievu-saimnieci neņem!!!
Viegli ieskābē,strilizē pie 78-80 grādiem,iznāks saldskābi,visur lietojami....
Mana recepte:
Ūdens 10 l.
Esence 70 % 100 gr
Ķiploks 1 daiviņa
Dilles,cik var sabžt starp gurķiem.