Digitālā televīzija!?

8. feb 2010. 11:55

Es saprotu, ka nebūs vairs analogā, tipa tie 5 lv kanāli, kuri ir uz istabas antenām, bet kā ir ar kabeļtelevīziju, vai man ir kaut kas jāpārslēdz, vai viss notiks automātiski!? Zinu, zinu, ka var pazvanīt uz kabeļtelevīziju, bet mani interesē, ko Jūs par to zināt!

Atslegas vārdi: televīzija0

Labākā atbilde

  1. 1
Dzēsts profils 8. feb 2010. 12:11Viņa atbildes

Cik zinu, tad tiem kam ir kabelis, nekas nemainīsies. Ar antenām jau Rīgā vēl tikai privātmājas atrodamas. Tā lieta ir krietni nepamatoti uzkurināta - vajag notirgot iegādātos dekoderus, CIF kartes u.t.t. Laikam nu visiem tagad vajadzētu pāriet uz virszemes apraides digitālo MP4 formāta televīziju. štrunts tas ir pagaidām. kvalitāte štruntīga, tiem kam vēl kinoskopu televizori mājās, vispār to nevajag, jo vecais analogais kabelis rāda daudz kvalitatīvāku bildīti. Alternatīva ir arī VIASAT. Nedomāju, ka pašlaik vajadzētu īpaši uztraukties par to "digitalizāciju". Lielo ekrānu īpašnieki ar fullHD 1080p arī neko neiegūs, jo kaut arī apraide būs digitāla, bildes kvalitāte paliek tā pati, jo pagaidām nav mums HD kvalitātes pārraides. Pat satelītu sistēmas visas raida parastā MPEG2 standarta kvalitātē, ar dažiem izņēmumiem. Latvijas televīzijas un Krievijas kanāli visi paliek vecajā kvalitātē, tā kā ieguvums nekāds, ja nu vienīgu "uz perspektīvu".

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (4)

  1. 1
Dzēsts profils 8. feb 2010. 12:58 Viņas atbildes

Televizoru , kā tādu neesmu skatījies jau vairākus gadus. Esmu sapratis - varu iztikt bez tā.  Visas ziņas un cita veida man interesējošās lietas es atrodu internetā. Zinu arī to , ka TV kanālus bez maksas var skatīties datorā caur internetu.

  1. 0
Frēzija v. 8. feb 2010. 12:04 Viņas atbildes

Cik sapratu būs tie kanāli.

Zinu, zinu, ka var pazvanīt uz kabeļtelevīziju, bet mani interesē, ko Jūs par to zināt!
Nu bet bez pieteikšanas jau nemaz nevar, jāpērk, jāmaksā par dekoderu, ar pārslēgšanos nekas nebūs.

  1. 0
Edgars O. 8. feb 2010. 15:11 Viņa atbildes

zjeel ka analogaas  Tv vairs nebuus.....................

  1. 0
Dzēsts profils 8. feb 2010. 15:51 Viņa atbildes

Valdis Veiders,gari un gudri raksti,bet var īsāk.Kabelim nekas nemainīsies,viņi uzliks dekoderi,privātām antenem vajadzēs dekoderi,Sirius pavadonis visu laiku pārraida Rīgu digitālā,SAT TV...

Autorizācija

Ienākt