salasiju rudens senes ,vai varat ietiekt labu marinesanas receptiti.
Vaasjaaa nu kads sex Te par seneem ir runa
Ilona.paldies
Nekasim -nekurim...par ideju ari miljsh paldies. vel var paspeet ari ta ieziemot.
JURI.....BLJAAAVIENS... paldies........
Un es naivaa,jautaju meiteneem...................
PAAALLLLDIES.VISIEM
Atslegas vārdi: receptes929
Mazmazītiņas, kraukšķīgas cūcenītes?
Ieber katliņā sēnītes. Lej pāri ūdeni, mēri- cik ūdens vajag lai sēnītes būtu tikko apklātas ar ūdeni, tikpat ūdens vajadzēs vēlāk marinādei. Tad pielej vēl ūdeni, lai sēņi plunčājas un novāri tos.
Marināde. Ielej katliņā vajadzīgo ūdens daudzumu (tu taču mērīji, vai ne? ), pieber melno piparu graudiņus, lauru lapas, +nagliņas, vāri 5min. Tikām samizo sīpolīšus un ķiplociņus- pēc pašas gribēšanas- cik, un arī ber katliņā iekšā. Klāt vēl sāli un cukuru pa 1 ēdamkarotei uz litru ūdens un atkal visu pavāri 5min.
Tad saber marinādē novārītās, nomazgātās sēnītes. Vēlreiz visu kopā uzvāri- nu, lai mutuli uzsit,un lej 0,5l burciņās. Katrā burciņā iešauj pa tējkarotei etiķa esences.
Paņem tās un ieskābē , vai iesāli !
Novāri , tad izskalo vairākos ūdeņos , nokās . Pieber sāli , ķimenes , dilles , upeņu lapas un podiņā iekšā . Virsū marlīti un slogu ! Lieta darīta Visu ziemu stāv( sēnes ) un kad gribi tās ēst , tad biku jānoskalo sāls !
Marinē baravikas, rudmieses, bērzlapes u.c. sēnes, katru veidu atsevišķi. Uz vienu kg sēņu marinādei nepieciešams ūdens (0.5-1 glāze), sāls (35-40grami), 80% etiķa esence (6grami), lauru lapas (0.2grami) un pipari (0.1grami).Ja marinē baravikas, tad marinādei bez minētajām garšvielām pieliek arī 0.3 gramus citronskābes (baravikām būs baltāka krāsa), kanēli (0.2grami) un krustnagliņas (0.1grams).
Sēnes šķiro, noskalo, liek verdošā ūdenī, pievieno sāli un, ik pa laikam maisot, vāra. Putas nosmeļ. Pēc tam pievieno garšvielas un atšķaidītu etiķa esenci un turpina vārīt, līdz sēnes grimst marinādē un tā kļūst dzidra. Vārīšanas ilgums baravikām ir 10-15min., rudmiesēm 5-8min., bērzlapēm 15-25min., skaitot no vārīšanas sākuma. Sēnes ar marinādi ātri atdzesē, pilda burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsā telpā. Sēnes ir iemarinējušās pēc 2-3 nedēļām.
Sekss-5)variants
Ilonai - , man tā pati recepte ..., ņammīgi
abas receptes loti labas. Vienigi pie salitajam neberu dilles,man nepatik,dillu vieta -kiploki Vis parejais tiek darits.
es viņas neēdu...
senes edu tikai svaigi gatavotas,iesku ari citiem.
Juris Osis,Tavas sēnes bildē ir no veikala! Tavi padomi pilnīgi garām,esence ir 70%,ko vairāk nevar dabūt ar 1.01.2010 gadu!!! Baravikas,gailenes sacep sviestā un liek burciņās,sēnes nedrīks uzglabāt slēgtā traukā,butolisms.... Sarmīte,atbrauc pie manis,izstāstīšu konkrētāk,tikai gultā!!!
Kur biji ātrāk -- mana grāmata mājās palika!
Baigi labā ir -- nogriež - uzsprauš uz zara - iet tālāk -- ziemā nāk pakaļ!!!