1ПонравилосьJĀNIS D. Его блог (167)

dzives doma

20 сентября 2010 23:17

Lai sasniegtu mieru un laimi ir jāpiemīt četriem klasiskiem tikumiem (vīrišķībai, mērenībai, prātam un taisnīgumam), bet pilnai laimei vēl nepieciešama arī veselība, arī tādi labumi kā draugi, bērni, bagātība, cienījami amati.

Cicerons

Ключевые слова: laime12681

Комментировать могут только авторизованные пользователи

Комментарии (3)

Удалённый пользователь 21 сентября 2010 07:03

NEBAIDIETIES NO SĀTANISKĀ RAUGA

Jūs nevarat pavēlēt velnam nelietot viņa runu un mācību raugu pret jums, bet jūs varat sargāties, lai šis raugs nepaliek jūsu prātā un neatstāj negatīvu ietekmi uz jūsu dzīvi. Paturiet prātā Dieva apsolījumu: “Lielāks ir Tas [Jēzus], kas jūsos, nekā tas [velns un viņa raugs], kas ir pasaulē” (1.Jņ.4:4). Jēzus dzīvo mūsos caur savu dzīvo vārdu un dzīvu darošajiem sakramentiem Kristību un Svēto Vakarēdienu.

Lielajā katehismā Mārtiņš Luters dod kādu ļoti noderīgu Bībelē balstītu padomu:

    “Nav šaubu, ka vīraks vai citas kvēpināmās zāles velnam kaitē mazāk, nekā Dieva vārds un baušļi, kad par tiem runā, dzied vai domā. Lūk, tas patiesi ir svētais ūdens un zīme, no kuras viņš bēg un ar kuru viņu var aizdzīt.”

Tad nu dzīvojiet, priecādamies par Kristus dzīvu darošo vārdu, nebaidoties no velna rauga – viņa runām un mācībām. Lai jūsu prātu un dzīvi piepilda Jēzus labais “raugs”, Viņa dzīvu darošais, velnu uzvarošais vārds. Pārliecinieties, ka jūs Dieva veiktajā Kristības brīnumā esat savienoti ar Kristu (Rom.6:5). Atsaucieties Kristus laipnajam aicinājumam regulāri Viņu saņemt Svētajā Vakarēdienā. Ik dienas dziediet himnas ar un par Dieva vārdu. Lasiet un mācieties no galvas Dieva vārdu, kad vien tas iespējams. Tad līdz ar Kristu un Viņa vārdu, kas dzīvo jūsos, dzīvojiet ik dienas ar prieku un paļāvību uz Dieva apsolījumu – “Lielāks ir Tas [Jēzus], kas jūsos, nekā tas [velns], kas ir pasaulē” (1.Jņ.4:4).

      

Hilda B. 20 сентября 2010 23:23

pilniigas mulkiibas...saada laime ir iislaiciiga...atkariiga no aareejiem apstaakliem,kas nebuut nav tavaa varaa.
patiesa laime rodas no sirdstaavokla...staaveet visam piemineetajam paari un pietikt ar to,kas tev ir...saprast to...baudiit to...noveerteet to....

Alda Z. 20 сентября 2010 23:22

Viiriskiiba-retums,Meereniiba-kriize,Praats-kaa nu kuram,Taisniigums-ar uguni nesamekleesi.Veseliiba-jaapeerk daargi,Draugiem nevar ticeet,Beerni-daargs prieks,Bagaatiiba-sapnjos,Cieniijami amati-deputaatiem.

Авторизация

Войти