..eļļa cepšanai?
Izvēle plaša,citas par citu labākas. Dažādi sastāvi, no dažādām valstīm, dažādiem ražotājiem, dažādās cenās. Pēc kādiem kritērijiem izvēlies? Varbūt senāk gandrīz vienīgo saulespuķu eļļu?
Kāda veikalā ir ,tādu pērku.Salātiem pērku olīveļlu,ja ir arī linsēklu eļļu.
Ļoti''pareizi''ir paņem dārgu olīveļļu,uzliet uz pannas un cept.Viņa rezka pazaudē visas savas krutās īpašības.
Riktīgā saulespuķu eļļa tik vinegretam, vēl dažiem salātiem neatsverama. Bet tā- visas frī eļļas cepšanai arī uz pannas, dažām saldūdens zivīm- saldkrejuma sviestu Valmieras, Cesvaines. Vieglās līnijas eļļas neatzīstu, tas ir kas vispār!!! ...ka nav, tad nav...nezinu, bet labas olīveļļas tik salātos, negaršo cepšanai, ne saviem tuvajiem, ne pašai.
no augiem eļļa spiesta jau aizvēsturē...bet latvietis savos klimatiskajos apstākļos lietojis cūkas taukus, tie cilvēkā neuzsūcas.
Obligāti jābūt rafinētai priekš cepšanas:-)
Vispār rapšu eļļu cepšanai, bet uz pannas ar bezpiedegumu pārklājumu var iztikt gandrīz arī bez eļļas
Tev jau tad sievieti nevajag... mīļākā eļļa...
Ak, dies! Kas par akcijas cenām lētāka, to arī pērku!
Saulespuķu ,patīk man tās aramāts.
Salātus ēdu tikai ar krējumu.Keramiskā panna cepšanai-tai eļļu nevajag.Praktiski sanāk nopirkt,pāris pudeles gadā...kura skatās virsū
Mūsmājās cieņā tā pati kas IlonCim ..., vēl arī augstvērtīga olīveļļa - salātiem ! tikai salāti jānoēd tad uzreiz, pastāvot ledusskapī - eļļa kļūst graudaina ...