Vai cilvēkam,kuram nav vēlmes apmeklēt restorānveida ēstuves,ir nepieciešams tērēt laiku lauzot galvu par dažnedažādu neskaitāmu galda piederumu pielietošanas etiķetēm?
Ja ikdienā jebkuru veidu ēdienu normālai lietošanai pilnīgi pietiek,ja mājā katram cilvēkam ir tikai 7 vienkārši galda piederumi - 1 litra metāla vai māla bļodiņa, zupaskarote, jebkāds dakšiņveida rīks, vismaz 250ml glāze vai krūze, nazis, tējkarote, un seklais šķīvis (ja pirms vai starp ēdienreizēm nepieciešams ēdienu bļodiņā pārklāt).
Var jau konservu bundžu uz avīzes un arī būs labi......
Aluminija bļoda, aluminija 1/2 l krūze, aluminija karote un duncis, tas ir viss galda piederumu klāsts ko ieviesa CCCP.. Vajadzīga arī avīze siļķei un citām uzkodām.
Tiem,kuri iet uz pārsmalcinātām izrādes vietām,vajadzētu prast.
Vidusmēra restorānos nemaz nav sarežģiti paēst.
Gribētu redzēt,kā tie smalkie ēdāji iztiktu ar vienu lielo karoti pie visiem ēdieniem.
laikam jau iztik var i tā-bet parasti jau katram ēdienam liek savu šķivi,vel maizes sķīvītis,par glāzēm -atkarībāko pasniedz -pienam vai limonādei viena glāze ,dzirkstošam vīnam cita.Un visi mēs mājās pa reizei ko svinam-kaut bērnu jubilejas,vārda dienas,saulgriežu svētkus.Protams -atkarībā no situācijas iztikt var visādi -bet jāsaka ,ka pa gadiem jau trauki un galda piederumi sakrājas,kautkas saplīst,kautkas rodas klāt-nu protams zinu ģimeni,kas izmazgāja visai daudz trauku -trauku mazgājamā mašīnā-to pirmsakumos Latvijā-vienkārši nezinot ,ka ne visi trauki ir mazgājami šadās mašīnās
Vienigi lieli kungi To drikst atlauties.Atraitnis.Ir dels un meita,ka uzvesties-nevaru spriest,jo pamata apkalpo Rumanijs prostitutas.
Restūzī vajag izšņaukt degunu galdautā - tā ir mūsdienu jaunākā pieklājības norma!
Ja ikdiena,tad noteikti varu iztikt bez smalkam lietinam.Bet reizem,gribas saviem cieminiem,izveidot mazu pasacinu.Tad noteikti klaju galdu pec visiem standartiem.Intresanti,paretam,justies augstaka slana cilvekam.Bet tas notiek paldies dievam loti reti.Agrak,tas bija izstais murgs.............
Kultūra tik viena,nečāpstināt un nepirst pie galda.
Ratā!
profesionāls kretīns
Tai noteikti jābūt katrā,bet ne litra bļodās un puslitrīgās metāla krūzēs.
Kādi 7 galda piederumi ir vajadzīgi?!!! Es grillētu vistu ēdu ar pirkstiem. Tu to nezini,ka vistai nav vajadzīga karote,dakšiņa,nazis,ne kas cits?!
Mandomāt ..., katrs pārspīlējums - no viena grāvja otrā ! Zelta vidusceļš - nepievils...
Skāde- nav man ne 1 litra bleķa krūze, ne alumīnija bļodiņa, pat ne karote. Man vienkārši tādas lietas nepatīk. Izvēlos virtuves galdu pārklāt ar auduma galdautu ne vastuku un zupu ēst no fajansa bļodiņas ikdienā un porcelāna svētkos, jo man tā patīk labāk.