..ja par daudz?
Vakar pasūtīju sevi bekot. Piebekojos tā,ka ne sacept. Nācās likt lielajā podā vārīt kā lapiņsēnes.
Nu ko tad dara ar bekām? Kaltē un tad ziemā tirgo vāverem:)
Vispār vakar īstās apšu bekas tīrīju un vārīju ar baravikām zupu.Sēņu mežā daudz ,ka pat nav laika sūtīt kādu bekot,bet tās apšu bekas jālasa.
Elementāri.Sagriežu gabaliņos un sasaldēju(baravikas).Ziemā var dažādos veidos lietot.
Nu gan.Butu sacepis cuku taucinos.Un burcina ieksa,vai marinejis.Ziema,nam,nam,aceretoska pavadiji dienu,lasost senites.Gan jau atrastos,ko acereties,un pasmieties.Bet,tagad,nu nezinu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,vai,vai......................
Es šamās medīju ! Lielāks prieks ir par dižmedījumu - Barrravikām !
man vislabāk patīksaceptas salikt trauciņos un maisiņos -un saldētavā-būs visai ziemai
Bekot nav sanācis, tik garām ejot ieskrienu, tā ka nav pār pārēm. Saldētavā svaigas un ziemā zupa ar vasaras smaržu.
Šitie gardumi nekad nevar būt par daudz! Nu, ja tomēr..., tad pēc grandiozās vārīšanas var taču iesālīt- ilgāk saglabāsies.
Reti tieku pie bekošanas , ar sēņu pusfabrikātiem lauku radi apgādā , kad tur ciemojos.
pavisam nejauši atradu vienu beku-pašu baraviku sakrustoju ar gailenēm
Jā, visi te gudri, baravikas, apšu drusku jāapvāra pirms saldēšanas?
Salasu un nododu sievas rīcībā !
Tad jau labi-tagad lai ieperk no Tevis bekas-rupnieciskai konservacijai
pārdotu kaimiņiem.