Ключевые слова: ēdiens.0
"Oficiālā" (vispārējā) izpratnē, protams, pelēkie zirņi un štovēti kāposti (ne kopā, tie ir divi dažādi ēdieni ), bet, kad man pašai ilgstoši nācās būt prom no Latvijas, tad neko man tik ļoti nekārojās kā ĪSTU rupjmaizi un ĪSTU biezpienu. Tie tad arī ir mani "personīgie" Latvijas ēdieni.
Pelēkie zirņi ar speķi +kefīrs
ari Pelēkie zirņi ar speķi +kefīrs...
Kartupeli ar siļķi,un rūgušpienu,
/vecos laikos raudzēja no piena/
Kas katram tuvāks,
Ar SKĀBPUTRU
Augstākās klases ar pieskaņu ---ļoti garšīgi,ļoti ļoti smuki, ļoti daudz...un ļoti gārgi ...vietēja...
Virtuve man asociējās ar telpu , kurā gatavo ēst .
AR SKĀBPUTRU UN PELĒKIEM ZIRŅIEM
Kartupeļu biezputra ar kūpināta speķa mērci.
aukstās zupas ienākušas modē....bet nav svarīga kombinācija-galvenais-no vietējās Ēdenes izejvielām...ne melones, ne banāni-te neaug dabiskos apatākļos...jāgaida globālā sasilšana...kad zeme pagrozīsies uz otriem sāniem-miegā!
Pelēkiem zirņiem ar speķa vai gaļas mērci, sklandraušiem, skābputru, bukstiņbiezputru, štovētiem kāpostiem ar kūpinātu gaļu, vai desiņām..