Man uz galda ptetì guļ zandarts un gribu to pagatavot. Kādu no savām mīļākajām receprēm tu man ieteiktu?
Vijas recepte izklausās profesionāli, tā kā Lido tiek piedāvāts...
Man šoreiz ar Skaidrìtes sakrita izvèle pagatavošanā...
Visiem paldies par piedāvātiem variantiem...
Ключевые слова: zivs recepte0
No galvas un astes zivju zupa ar zaļumiem, (dillēm, sīpolu), krējumu un pāris melnajām olīvām. Filejas apvārti miltos, uzcep, garšvielas (sāls, pipari) pievienojot pēc savas garšas izjūtas, pārlej ar saldo krējumu, apceptiem sīpoliem un burkāniem un mazliet pasautē.
Pašu vienkāršāko samet visas garšvielas kas ir domāta priekš zivis un uzspied ķiplociņu ietin folijā un cepeškrāsnī iekšā. Var arī majonēzi iespiest,ja garšo.
Jāsaglabā zivs sulīgums un tās patiesā garša ! Nedaudz sāls.
Var arī zandarta filejas gabalus apsālīt, apslacīt ar citrona sulu. Likt ar sviestu iesmērētā veidnē un pārliet ar mērcīti, kas pagatavota no olas, skāba krējuma, sasmalcinātām dillem, sāls , pipariem un vēl citroma miziņas. 1/2 kg zandarta vajag apmēram 2 olas un 4 ēdamkarotes skāba krējuma. Pēc tam likt cepeškrāsni un cept gatavu. Tas viss aizņems ne vairāk kā 1/2 stundu.
Varu ieteikt,varbūt tev vēl noder...
Izcep zintiņu cepeškrāsni.To dara tā. Iezied tā dūšīgi panu,tsad uz tās uzliec notīrītu zivtiņu, kuru apkaisi ar sāli un pārlej ar majonēzi,liec cepties,kad gatava,to vēl var apkaisīt ar diļlītēm, ja nav dilles tad var caur ķiplokknaiblēm uzspiest ķiploku un no citrona citrona sulu,To visu var arī gatavot t''adā pašā stilā uz plīts,bet tad noderētu panna ar vāku.Lai izdonas un labi garšo!