Šodien gatavoju mazās pusdieniņas un domāju par šo un to.... Un atcerējos, ka mans pirmais patstāvīgi pagatavotais ēdiens bija biezpiens ar krējumu un cukuru... daudz cukura Man bija kaut kādi 6 gadi.
Zaptsmaize zapte bij visur, uz maizes arī. Nezinu, cik man gadu tad bija, bet laikam maz.
Ar tas pats biezpiens, skābs krejums, cukurs, kanēlis...mājās tobrīd viena pati, un tad visu, un bez maizes, lai vairāk salien puncī...
Es biju no tiem bērniem, ko virtuvei klāt nelaida, ēst sāku gatavot , kad aizgāju dzīvē. pirmais ko gatavoju bija cepti - piedeguši kartupeļi kojās.
Vārīta ola
Vārīti makaroni kas sanāca kā lipeklis.
cepta ola-īrējām vasarnīcu 2.stavā-abi ar bralēnu no lielajiem dzirdējām,ka jumts tik karsts,ka olu var izcept-tas jumts bija arī tāds 2 līmeņos-mēs pa 2.stāva logu uzmetām olu uz jumta.Baltums olai sarecēja,par dzeltenumu nezinu,bet vakarā bija bāriens,Man 6 gadi,brālēnam4
Vārīti cīsiņi, ar visu plēvi
atceros kad vēl skolā negājām ar brāli klājām uz taburetēm galdus un tad gājām viens pie otra ciemos, ''galdi'' nebija tukši, bet ko tur veidoju neatceros:)
laikam pankûkas,ést sagribéjàs
Cepta ola!
Nu manas pirmas puzdienas,kuras tika gatavotas,viss milakam cilvekam sini pasaule,bija mana omite,vina bija,gan mamite,gan tetis.Un vinai par godu uzvariju darzena zupu,kad man bija 4 gadi.Jo,mani vina macija agri but patstavigai.Un cik aceros,tad vienigais ko biju piemirsusi,pielikt sali,bet tavaita tas loti labi bija sanacis.
Cukurmaize,rupjmaize ar krējumu un cukuru..
pankūkas, kuras ar mikseri maisot pielipa pie senču tikko izremontētajiem griestiem... /manu pavārmākslu saknē nocirta ar siksnu pa skaistāko mana dzimuma vietu/....
cepu pankūkas uz le'l'lu pliitiņas, pat uguni aizdedzināju ... sods nopelniits uz pilnu klapi
Tas gan bija interesanti ,tāpat kā filmā "Ezera sonāte "uz rupjās maizītes zapte no burkas .
Parasta sviestmaize...taada greizi nogriezta maizes rika un kaartiiga kaarta sviesta...