Kāda ir saikne starp laiku un domu?

31. okt 2009. 19:01

Doma ir kustība no zināmā uz zināmo. Tā ir kustība, kurā atmiņas par pagātni saduras ar tagadni, izmainās un turpina savu pastāvēšanu. Šī kustība no ‘’vakar’’ caur ‘’šodien’’ uz ‘’rīt’’ tad arī ir laika virzība, ko atzīmē saullēkti un saulrieti. Bet pastāv arī psiholoģiskais laiks, tas ir: ‘’Es jutu sāpes; es ceru, ka vairs nepiedzīvošu tās; tās atkal var atgriezties’’ – tā ir pagātnes virzība caur tagadni, kuras laikā pagātne izmainās un turpina savu virzību nākotnē. Ir laiks, ko skaita pulkstenis. Ir arī iekšējais laiks: ‘’Es ceru kļūt’’; tu tas neesi, bet ceri kļūt.tu esi nežēlīgs, bet ceri kļūt maigs. Tu esi skops, skaudīgs, taču ar laiku, evolūcijas gaitā tu ceri pakāpeniski mainīties. Un tātad – laiks ir virzība no pagātnes un tagadnes nākotnē. Doma arī nāk no pagātnes – zināšanas, atmiņas, kustība. Tātad laiks ir doma!!
Om shanti

Atslegas vārdi: Doma23289

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

vnk G. 14. dec 2009. 22:42

domas ir tas spēks ar ko cilvēks spēj pārvietoties laikā gan pagātnē, gan nākotnē, laiks arī ir pati par sevi pastāvoša un domājoša substance..

Churchiks K. 31. okt 2009. 22:25

Domas un praats ir visaa visumaa smalkaakais mehanisms.....domas pashas pa sevi ir nieks.....tie ir tikai rezultaati un secinaajumi.....PRAATS ir tas kuru jaamaacas izmantot kontroleet.....praaats var tevi pashu ievilinaat taados labirintos no kuriem cilveeki nespeej izskjuut araa.....jo vinji visu liek uz praatu savu intuuiiciju un isntinktus atstaajot dziljaa pakaljaa.....Taapat kaa Filozofija.......tas ir lielaakais praata labirinta paveids....naak smiekli skatoties  uz filozofiem.....seezh un saka to ko pashi zin un DOMAA ka vinji pateica atklaasmi....es jau seeen seeen nedomaaju taa....vot iemaaciishos ......aizbraukshu......to visu daru spontaani neko neplaanoju iipashi......ja esi ptiesi gatavs jaunajam tad tas atnaak atcumirklii.....un laiks tur neko nedara...laiku kaa kko super veertiigu un oziimiigu uzstvert nav jeegas.....Tibetaa laikam noziimes nav NU it NEKAADAS......laiks saliidzinaajuma ar tevi pashu ir tikai eksistences palicinaajuma faktors

inga z. 31. okt 2009. 22:09

Es domaju ka laiks vispirms ir sapratne. Skatos vakardiena un saprotu, ko gribu vai ka rikosos sodien. Bez vakardienas nebus ritdiena, bet svarigakais tomer ir dzivot sodiena. Es nekad neceru kada velos klut vai ko darit, jo es sodien zinu, ko gribesu rit.Ir briniskigi dzivot saskana ar sevi un laiku.

miillSniegpulksteniite (. 31. okt 2009. 19:44

VISS NO MIRKLLIEM UN izjuutaam un notikumiem...

Yogananda O. 31. okt 2009. 19:18

Laiks ir faktors ar milzīgu nozīmi mūsu dzīvē: es neesmu, bet es kļūšu; es nezinu, bet uzzināšu; es nezinu šo valodu, bet es to iemācīšos, dodiet man tikai laiku; laiks sadziedēs mūsu brūces. Laiks notrulina jutību; laiks sarauj saites. Laiks iznīcina sapratni, jo sapratne pēc savas dabas ir tūlītēja; taču nesaka: ‘’Es iemācīšos saprast!!!
Om shanti

Ewa S. 31. okt 2009. 19:05

priekš sestdienas vakaru man šis par smagu..bet tomēr ir labi ka viss tas ir..labi ka ir pagātne..kurā šad tad pakavēties..labi ka ir tagadne kuru izdzīvot uz UHHH un nākotne..kuru skaidri nezinām..bet ceram ticam un sapņojam par to kā būs..reiz te teica ka tās ir nevajadzīgās ilūzijas..bet bez tām nu nekādi mums neiztikt..:)..

Autorizācija

Ienākt